Η συναυλία των Death in Vegas στη Θεσ/νίκη αλλάζει ημέραΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ DEATH IN VEGAS ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ (ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ)…
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..


Death In Vegas

To πιο πρωτοποριακό βρετανικό συγκρότημα της ηλεκτρονικής σκηνής!

 

 

Opening Act: TENDTS LIVE
Sunday 13 May 2012 . Principal Club Theater

Ένα από τα καλύτερα και συναρπαστικότερα σχήματα που ξεπήδησαν από τη βρετανική dance σκηνή των 90s, συνδυάζοντας electro, dub, rock, soul, ψυχεδέλεια και πειραματισμούς, που συμφιλίωσε ακόμα και τα τελευταία δύσπιστα indie kids με την electronica επιστρέφει στην Ελλάδα την άνοιξη, για να μας ξεσηκώσει!

Υπήρξαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αγγλικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90, καθώς συνδύαζαν επιτυχώς την ηλεκτρονική μουσική με το rock και την ψυχεδέλεια με το dub και την χορευτική μουσική. Οι Death In Vegas αποτέλεσαν στην ουσία το προσωπικό μουσικό όχημα του Richard Fearless και στις αρχές του 21ου αιώνα εξελίχθηκαν σε ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα ονόματα της Βρετανικής σκηνής. Έχοντας διαγράψει ήδη μια ενδιαφέρουσα πορεία, διαλύθηκαν και ο Fearless μετακόμισε στις ΗΠΑ. Εκεί σχεδίαζε να κάνει καινούργια μουσικά βήματα τα οποία όμως δεν καρποφόρησαν κι έτσι “μετανιωμένος γύρισε” στην Αγγλία επαναδημιουργώντας τους Death In Vegas με νέους συνεργάτες αλλά παρόμοια μουσική αντίληψη. Πέρυσι κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Trans-Love Energies” κι έρχονται να μας το παρουσιάσουν από κοντά αλλά και να μας θυμίσουν όλα αυτά που τους έκαναν και στην Ελλάδα ιδιαίτερα δημοφιλείς.


Συνδυάζοντας electro, dub, rock, soul, ψυχεδέλεια και πειραματισμούς, δημιούργησαν έναν μοναδικό ήχο, συχνά απόκοσμο και σκοτεινό που, όμως, κατόρθωνε να συμβαδίζει και με την popmainstream, ιδίως με τα albumsThe Contino Sessions” (1999) και “Scorpio Rising” (2002).


Έχουν συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος –
Iggy Pop, Liam Gallagher (Oasis), Bobby Gillespie (Primal Scream), Jim Reid (The Jesus And Mary Chain), Hope Sandoval (Mazzy Star), Dot Allison – και στα τέλη του 2011 επέστρεψαν στη δισκογραφία με το τελευταίο τους album, “TransLove Energies”. Σε αυτό, ο Fearless επιστρέφει στις ρίζες του, βασιζόμενος στο minimaltechno που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της σκηνής του Detroit και του Chicago. Βέβαια, ο ήχος είναι σύγχρονος και η ατμόσφαιρα, όπως πάντα, μοναδική.

 

Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30

Principal Club Theater – Thessaloniki, GR – Τel: 2310.428088

 

Τιμές εισιτηρίων:

20€ προπώληση, Ταμείο 25€

Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Ticket House & ticketarena.gr

Παραγωγή: Principal Ltd.