You are currently viewing Οι DANDY WARHOLS έρχονται στην Αθήνα

Οι DANDY WARHOLS έρχονται στην Αθήνα


Οι πολυσυζητημένοι DANDY WARHOLS έρχονται στην Αθήνα
για μια… εκρηκτική συναυλία!
Τους αγαπήσαμε μέσα από τις πολλές επιτυχίες τους.
Καθιερώθηκαν χάρη στον διαφορετικό ήχο τους.
Τους ακούμε καθημερινά μέσα από τα playlist των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών.
Στις 24 Απριλίου κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ!
Στις 12 Ιουλίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας τους!
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι CYANNA

Οι Dandy Warhols είναι ένα αμερικανικό alternative rock συγκρότημα από το Όρεγκον. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1994 από τον τραγουδιστή & κιθαρίστα Courtney Taylor-Taylor, τον κιθαρίστα Peter Holmström, την κιμπορντίστα Zia McCabe και τον ντράμερ Eric Hedford. Ο Hedford αποχώρησε το 1998 και αντικαταστάθηκε από τον ξάδελφο του Taylor-Taylor, Brent DeBoer.
Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του διάσημου αμερικανού καλλιτέχνη Andy Warhol. Το συγκρότημα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα μόλις υπέγραψε με την Capitol Records και κυκλοφόρησε ένα από τα κορυφαία του άλμπουμ “The Dandy Warhols Come-Down” το 1997, που περιείχε το δημοφιλές single “Not If You Were the Last Junkie on Earth”.
Το 2001, τάραξαν τα νερά και έγινα γνωστοί παγκοσμίως με το τραγούδι “Bohemian Like You”, που χρησιμοποιήθηκε στη διεθνή καμπάνια της Vodafone. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ, ενώ το νέο τους CD “This Machine”, θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου.
Ο ήχος των Dandy Warhols περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικά μουσικά είδη, από garage rock μέχρι pop-rock ακούσματα και κάθε συναυλία τους μετατρέπεται σε ένα εκστατικό “όργιο” ανακατεύοντας την ψυχεδέλεια του ’60 με το σύγχρονο rock’n’roll.
 
Από το νέο τους άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε, ήδη έχουν ξεχωρίσει τα “Sad Vacation” ,  “Slide” και “SETI Vs The Wow Signal’’. Με ενσωματωμένα στοιχεία punk, grunge και guitar ροκ επιρροές στον ήχο τους, το νέο τους άλμπουμ καταφέρνει να κρατήσει ένα ruff ήχο και μία αναζήτηση.
Σε μία εποχή που τα περισσότερα συγκροτήματα δρέπουν τις δάφνες τους, οι Dandy Warhols τολμούν και ξαναανακατεύουν την τράπουλα, μένοντας στην αιχμή του δόρατος της σύγχρονης εναλλακτικής ροκ σκηνής, η οποία σέβεται  τις καταβολές της.
 
Δισκογραφία
 
•    Dandys Rule OK (1995)
•    The Dandy Warhols Come Down (1997)
•    Thirteen Tales from Urban Bohemia (2000)
•    Welcome to the Monkey House (2003)
•    Odditorium or Warlords of Mars (2005)
•    Earth to the Dandy Warhols (2008)
•    The Dandy Warhols Are Sound (2009)
•    This Machine (2012)

Οι Cyanna ξεχώρισαν ήδη από τα πρώτα τους βήματα, καταλαμβάνοντας μία θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα ελληνικά rock συγκροτήματα των τελευταίων ετών.
Αγαπήθηκαν από το κοινό τόσο για την ένταση στις συναυλίες τους όσο και για την ικανότητά τους να γράφουν δυνατή rock μουσική, χωρίς να φοβούνται να πειραματιστούν. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσουν φίλους από διαφορετικές μουσικές σκηνές, και να εμφανιστούν ζωντανά σε live clubs και φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
 Έχοντας στο ενεργητικό τους τρία άλμπουμ, μέσα στο 2012 κυκλοφόρησαν σε βινύλιο την πρώτη τους ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο “The Undressed EP”, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τον μουσικό Τύπο.
 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 30€ (τα πρώτα 1.000) / 35€ / τιμή πόρτας 38€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Ticket House και Public
Ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00 DOORS OPEN: 20.00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 216 900 1633 και www.onevoiceconcerts.com