You are currently viewing CELUTA RED + ANIMA TRISTE + CYNICAL ANTS + MUTH LABBEN
FB Event_Live

CELUTA RED + ANIMA TRISTE + CYNICAL ANTS + MUTH LABBEN


CELUTA RED + ANIMA TRISTE + CYNICAL ANTS + MUTH LABBEN
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ
Αn club(Σολωμού 13- Εξάρχεια)
Damage: 8€ – Doors Open: 20:00
Fb event: https://www.facebook.com/events/682949706350632/

Λίγες μέρες πριν το πολυαναμενόμενο διήμερο – φωτιά- των θρυλικών SAD LOVERS AND GIANTS, η σκηνή του An προθερμαίνεται από τέσσερα συγκροτήματα που θεωρούνται άξιοι εκπρόσωποι της alternative, post και ”σκοτεινής” rock, εγχώριας σκηνής.
Οι Celuta Red, Anima Triste, Cynical Ants και Muth Labben, μας προ(σ)καλούν την Κυριακή 15 Μαΐου, να βγούμε και να χορέψουμε, αιφνιδιαστικά και επιθετικά, όπως θα χόρευε ένα post gospel!

 

Αξίζει να γνωρίζεις…

15 χρόνια Celuta Red!
Celuta Red ονομάζεται ένας αστερισμός μεταξύ του Δία και του Άρη, αλλά εδώ και μία δεκαετία αποτελεί και τον μουσικό πλανήτη της ομώνυμης μπάντας που ανήκει στο ευρύτερο μουσικό σύμπαν του alternative ήχου, με τις κιθάρες να γέρνουν προς το post-rock.
Από το 2011 που κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους, δεν έχουν σταματήσει τις live εμφανίσεις, όχι μόνο στην Αθήνα, ενώ το 2015 ακολούθησε το δεύτερο album τους, Amoeba, αυτή την φορά από την Bantha Recordings. [Πηγή: popaganda.gr]
______________________________

Η Θλιμμένη Ψυχή των Anima Triste.
Το συγκρότημα Anima Triste είναι ένα από τα σκοτεινότερα σχήματα της σύγχρονης αθηναϊκής ροκ σκηνής.

Έχουν χαρακτηριστεί darkwave και post-punk. Στην ερώτηση «σε ποιο είδος μουσικής ανήκετε;» οι ίδιοι απαντούν «στις σκοτεινές καταβολές του ροκ!».

Το σχήμα είναι τετραμελές, αλλά ο δημιουργικός του πυρήνας είναι οι Κωνσταντίνος Μπατής και Γρηγόρης Δημόπουλος, που γράφουν τη μουσική και τους στίχους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι Anima Triste κυκλοφόρησαν τον πρώτο και φερώνυμο δίσκο τους, που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ο δίσκος έχει για εξώφυλλο μάσκα που δακρύζει.
Νομίζουμε πως εντάσσεται στα καλά δείγματα του ελληνικού γκοθ, αν με το γκοθ εννοήσουμε τη μουσική που εκφράζει όλες τις θλιμμένες ψυχές. [Πηγή: ogdoo.gr]
______________________________

Cynical Ants. Πόσο κυνικό μπορεί να είναι ένα μυρμήγκι;

Δυο κυρίες και ένας κύριος αποτελούν τους Cynical Ants που παίζουν μουσική από μια άλλη εποχή με τέτοια ακρίβεια που κάποιος θα πίστευε πως ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1979, όταν οι Gang of Four κυκλοφόρησαν το “Entertainment”.
Οι Αθηναίοι φαίνεται να είναι μεγάλοι ακόλουθοι του μουσικού ύφους του κυρίου Andy Gill, αφού ακούγοντας το νέο τους ΕΡ, θα μπορούσες να τον φανταστείς να χαμογελάει ευτυχισμένος, γνωρίζοντας πως η κληρονομιά του θα συνεχιστεί.

Εξαιρετική παραγωγή του πρόσφατου εγχειρήματος τους! Ο χώρος που έχει δοθεί στο μπάσο που τόσο έχει χαθεί από τη δεκαετία του 80 και μετά.

Το “{a}void[ance]” περιέχει 6 υπέροχα κομμάτια, με αγαπημένο το “Dragonfly” για όσους αγαπούν την γκρούβα που γέννησαν οι Gang και μπάντες σαν τους Talking Heads.

Η θεατρική ερμηνεία της Penny, το εμφατικό μπάσο του Angel και τα ρυθμικότατα τύμπανα της Άννας δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον για να χαλαρώσεις να πιεις το ποτό σου και να χορέψεις σε απόσταση ανάσας, με κάποιον άγνωστο. [Πηγή: Rockway].
______________________________

Οι Muth Labben είναι ένα τρίο με έδρα την Αθήνα όπου κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η συνέπεια με την οποία συνθέτουν την μουσική τους με ένα και μοναδικό όργανο συγχορδίας, το μπάσο!

Το τυχαία επιλεγμένο εβραϊκό μας όνομα που είναι μια μυθική αναφορά στην εβραϊκή Βίβλο όπως βρίσκεται στον ψαλμό 9.1 (biblehub.com/topical/m/muthlabben.htm).

Τα κραυγαλέα τύμπανα και τα εκτεθειμένα ”σε υψηλό κίνδυνο” φωνητικά, δρουν περιστασιακά, εκτός και πέρα από τη δυναμική έκφρασής τους στην πρόκληση.

Με βαθιές πανκ ρίζες εξακολουθούν να μην αφήνουν καμία πρόσβαση στη λιτότητα, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ελκυστικοί και να ακούγονται σαν περίτεχνη σκοτεινή ποπ, τόσο θολή όσο ένα παλιό καλό acid rock τραγούδι!