You are currently viewing Συνέντευξη: Η Caterina Nix μιλάει στο Rockandroll.gr

Συνέντευξη: Η Caterina Nix μιλάει στο Rockandroll.gr


 

caterina nix 1

In English

 

1)    Πότε κάνατε την πρώτη σας μουσικά βήματα;

 Τραγουδώ  από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι … ήταν πάντα  θεραπευτικό για μένα, οπότε πάντα ήθελα να ενταχθώ  στη χορωδία, ή να ενταχθώ στις εξωσχολικές δραστηριότητες και όταν ήμουν μεγάλη  συμμετείχα σε αρκετές μπάντες της ροκ με διαφορετικά στυλ . Έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, διότι πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε υγιείς η φωνή μας. Δεν μπορώ να θυμηθώ πραγματικά πότε άρχισα … τραγουδούσα μαζί με τον πατέρα μου όταν με έπαιρνε από το σχολείο κάθε πρωί, σε ηλικία 5 ετών χαχαχα

 

2) “Magic Chaos” ονομάζεται το έργο μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των Stratovarious, Timo Tolkki. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτή τη συνεργασία;

Είναι μια υπέροχη δουλειά. Νιώθω πολύ ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με ένα τέτοιο μεγάλο μουσικό, και να επιλεχθώ για αυτό, ήταν μια όμορφη έκπληξη. Έγραψε και έκανε τη παράγωγή σε όλα τα τραγούδια, και δουλέψαμε από απόσταση! Ήμουν στη Χιλή και ήταν στη Φινλανδία. Η διαδικασία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο νόμιζα ότι θα ήταν, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Επικοινωνούσαμε  πολύ καλά και η διαδικασία εγγραφής ήταν άνετη. Τα τραγούδια ακούγονται πολύ όμορφα και  είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το δίσκο σε γενικές γραμμές.

 

COVER CM FIN3c

 

3) Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που ξεχωρίζουν στην μέχρι τώρα καριέρα σου εκεί;

 Η ευκαιρία να μοιραστώ κομμάτια με εικόνες όπως Floor Jansen και Simone Simmons στο Avalon ΙΙ  υπήρξε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Είχα επίσης την ευκαιρία να ανοίξω τις συναυλίες για τους Within Temptation το 2008 και Nightwish, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, έτσι αισθάνομαι πολύ ευλογημένη.

 

4) Έχετε προγραμματίσει για τυχόν παραστάσεις στο εγγύς μέλλον;

Κάνω το καλύτερό μου για να προγραμματίσετε μερικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά το κάνω ολομόναχη γι ‘αυτό είναι λίγο δύσκολο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Θέλω πραγματικά να παίξω ζωντανά και να περιοδεύω, είναι το όνειρό μου.

 

5) Ποια νομίζετε ότι είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που περνάει μέσα σπό τη μουσική σας;

Το δικό μου μήνυμα είναι μια ιστορία προσπάθειας και επιμονής. Τίποτα δεν πρόκειται να σας παραδοθεί σε ασημένια πιατέλα, έτσι το μήνυμά μου είναι ότι θα πρέπει να αγωνιστείτε για ό, τι νομίζετε ότι σας αξίζει και μην αφήνετε κανέναν να σας απογοητεύσει. Υπάρχουν άνθρωποι που μόλις σας βλέπουν να σηκώνεστε, θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν κάτω: Μην τους αφήνετε. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και τα πόδια σας στο έδαφος. Δουλέψτε ,αγωνιστείτε, χτυπήστε πόρτες. Παλέψτε περισσότερο.

 

caterina nix 2

 

6) Τι ξέρεις για την Ελλάδα; Θα θέλατε να επισκεφθείτε και να εκτελέσει;

Ξέρω ότι είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και  ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου! Πάντα ήθελα να πάω στην Ελλάδα, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείς, να απολαύσεις και να μάθεις. Εύχομαι πραγματικά να  μπορέσω να ταξιδέψω εκεί μια από αυτές τις μέρες. Αν μπορούσα και να εμφανιστώ εκεί, θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

 

7) Πού μπορούμε να σας βρούμε στο διαδίκτυο;

Μπορείτε να με βρείτε στο facebook σε www.facebook.com/caterinanix

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Instragram: https://instagram.com/caterina_nix_official
Και στο YouTube μπορείτε να βρείτε ένα βρείτε το EPK για Chaos Magic και βίντεο μας για το πρώτο μας single “είμαι ζωντανός”. Υπάρχουν επίσης μερικά βίντεο δείγμα για άλλα τραγούδια.

https://www.youtube.com/watch?v=jixSpQxG_o8 (ΕΡΚ)

https://www.youtube.com/watch?v=_l8MnwcPoCs (Επίσημη βίντεο για μας το πρώτο single “Είμαι ζωντανός)

https://www.youtube.com/watch?v=sQRGMNbmzgI (βίντεο promo για «λίγο αργά»)

https://www.youtube.com/watch?v=IyC0WBRe4SE (βίντεο promo για “μία σταγόνα αίμα”)

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη

Σας ευχαριστώ πολύ που με επιλέξατε!

 

Τζανιδάκης Κωνν/ος

Επιμέλεις μετάφρασης Παξιμάδη Ελένη