Breathless – First Take


breathless_-_first_take

Όταν ακούς για πρώτη φορά το ”First Take” δε θέλεις απλά να χορέψεις και να τραγουδήσεις στους ρυθμούς του. Θέλεις να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου και αυτό που θα αντικρίσεις ακριβώς απέναντι να είναι τα στούντιο της Sun Records. Θέλεις να δείς τον Elvis απ΄τη χαραμάδα να τραγουδάει μαζί με τα ‘’φιλαράκια’’ του τον Jerry Lee Lewis, τον Roy Orbison, τον Johnny Cash και τον Carl Perkins. Θέλεις να τρέξεις να προλάβεις τον Buddy Holly, τον Richie Vallens και τον Big Booper πριν μπουν στο μοιραίο αεροπλάνο.

Θέλεις να δεις την τελευταία συναυλία που έδωσαν μαζί στην Αγγλία ο Gene Vincent και ο Eddie Cochran και να τους πας εσύ στο αεροδρόμιο. Θέλεις να τρέξεις για να δεις τον Little Richard να ουρλιάζει στο ‘’Tutti Frutti’’ και τον Chuck Berry να κάνει το ‘’duck walk’’ κάτω από τους ήχους του ‘’Johnny B.Goode’’.

Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του δίσκου. Ενός δίσκου όπου οι Breathless δίνουν το προσωπικό τους στίγμα με δέκα δικές τους συνθέσεις και μόλις δύο διασκευές (το Twenty Flight Rock του Eddie Cochran και Who Slapped John του Gene Vincent). Από τα εκρηκτικά λοιπόν ”Rockabilly Walls” (όπου γίνεται αναφορά σε όλα τα ”ιερά τέρατα” του Rock n ‘Roll), ”What To Do!” , ”Out Of Your Door” και ”Hot Rod Kid” μέχρι τις υπέροχες μελωδίες των ”How Long Will It Last?” και ”The Way We Used To Be” το ”First Take’’ θυμίζει σε όλους ότι το Rock n’ Roll ήρθε για να μείνει. Και το καλύτερο , το αφήσαμε για το τέλος.

Οι κύριοι για τους οποίους μιλάμε είναι Έλληνες εκ Μακεδονίας! Δύο φορές μάλιστα που ‘’κατέβηκαν’’ στην Αθήνα ‘’βούλιαξε’’ το Blue Fox….

Tracking list

1. Rockabilly Walls

2. Wild Little Suzie

3. What To Do!

4. Cruisin’ For Bruisin’

5. How Long Will It Last?

6. Twenty Flight Rock

7. Red Hot Mama

8. Believe You Pretty Baby

9. The Way We Used To Be

10. Out Of Your Door

11. Hot Rod Kid