You are currently viewing BLACK REUSS

BLACK REUSS


1. Γεια σου Maurizio και καλώς ήρθες στο ROCK AND ROLL! Πότε ξεκίνησες τους Black Reuss και τι ήθελες εξαρχής να κάνεις με το σχήμα;

Γεια σας και σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και το ενδιαφέρον για τους Black Reuss.

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, που έκανα το 2007, άρχισα να ασχολούμαι ξανά με τη μουσική το 2014 και να εξασκούμαι τακτικά. Άρχισα επίσης να φτιάχνω το δικό μου στούντιο ηχογράφησης και πειραματιζόμουν πολύ. Το 2017 άρχισα να γράφω και να κάνω παραγωγή σε τραγούδια για τους Black Reuss. Μέχρι που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ μας το Metamorphosis το 2021.

2. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Black Reuss μετά από 2 άλμπουμ;

Μόλις ολοκληρώνω το τρίτο άλμπουμ με τίτλο Arrival. Θα πρέπει να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

3. Πώς θα περιέγραφες τη μουσική που συνήθως δημιουργείς;

Νομίζω ότι είναι ένα μείγμα gothic, melodic και doom metal.

4. Με ποιον θα ήθελες περισσότερο να συνεργαστείς;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Για μένα πιο σημαντικό από το όνομα του συνεργάτη είναι η συνεργασία αυτή να έχει μουσικά ελατήρια. Με αυτό θέλω να πω ότι, δεν είναι το θέμα να πω απλώς ένα όνομα, αλλά να αλληλοσυμπληρωνόμαστε μουσικά.

5. Πώς είναι η δημιουργική σας διαδικασία;

Δεδομένου ότι έχω το δικό μου στούντιο ηχογράφησης, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στους Black Reuss, μπορώ να δουλέψω τα τραγούδια μου και τις ιδέες μου με ένα εξαιρετικό set up ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, όλα ξεκινούν πάντα από ένα κιθαριστικό riff ή μια μελωδία. Χτίζω πάνω σε αυτό μέχρι να έχω ένα ολοκληρωμένο τραγούδι μαζί και επομένως κάνω ένα είδος προπαραγωγής. Για τους στίχους, συγκεντρώνω ιδέες όλο το χρόνο και τις καταγράφω. Γράφω τους τελικούς στίχους αφού έχω τελειώσει τη μουσική. Μέχρι να έχω τους τελικούς στίχους, συνήθως έχω μόνο τη μελωδία των φωνητικών ή ένα hook.

Εκτός από τα ντραμς και τα φωνητικά, ηχογραφώ τα πάντα στο στούντιο μου. Όταν τελειώσω τα demos, ηχογραφώ τα πάντα ξανά, αλλάζοντας κυρίως ρυθμίσεις ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Η μίξη και το mastering γίνονται στη συνέχεια σε εξωτερικό στούντιο.

6. Αν μπορούσατε να ανοίξετε μια συναυλία για οποιονδήποτε καλλιτέχνη ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Υπάρχουν πολλοί… Αν πρέπει να πω ονόματα, τότε από σημερινά σχήματα θα έλεγα τους Ghost… Θα ήθελα να ανοίξω μια συναυλία τους. Και αν περιόδευαν ακόμα, θα ήθελα τους Type O Negative ή τους Black Sabbath…

7. Πού έχετε εμφανιστεί; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι και λιγότερο αγαπημένοι σας χώροι; Έχετε κάποια επερχόμενα live;

Δεν έχουν υπάρξει ακόμα ζωντανές εμφανίσεις των Black Reuss…

8. Πώς πιστεύεις ότι έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία το Διαδίκτυο;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα βιβλίο ολόκληρο με την απάντηση. Χάριν συντομίας, υπάρχουν δύο-τρία βασικά πράγματα για μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα που θα ήθελα να τα θίξω.

Πρώτον, και αυτή είναι η γνώμη μου, η τεχνολογία φέρνει πολλά οφέλη στον χρήστη. Είτε μιλάμε για τον ακροατή, που μπορεί να ακούσει τη μουσική του οποτεδήποτε και οπουδήποτε, είτε για εμάς τους μουσικούς και τους παραγωγούς, που μας έχει διευκολύνει σε πολλά πράγματα.

Η αρνητική πλευρά του είναι ότι έχει γίνει πιο απρόσωπο το όλο πράγμα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να ξεχωρίσεις και να κεντρίσεις την προσοχή μέσα σε μια πληθώρα κυκλοφοριών. Υπάρχει επίσης πολύ μεγαλύτερη προσφορά από ό,τι ζήτηση λόγω της εύκολης πρόσβασης, άρα και χαμηλότερη ποιότητα. Και όλα είναι πολύ πιο κατακερματισμένα. Σαν μικρός καλλιτέχνης, πρέπει να εξυπηρετείς αμέτρητα κανάλια και να παράγεις πολλή περισσότερη μουσική από ό,τι παλιότερα. Και εδώ πάλι, το εύρος και η ποικιλομορφία και οι πολλαπλές πηγές σημαίνουν ότι η ποιότητα δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη. Έτσι αμέτρητες μουσικές κυκλοφορίες φτάνουν στους χρήστες. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι εύπεπτο αυτό για αυτούς.

Η τιμή έχει επίσης μειωθεί. Το διαδίκτυο έχει οδηγήσει σε μείωση της αξίας και ως εκ τούτου καλλιτέχνες, συνθέτες κ.λπ. δεν πληρώνονται επαρκώς. Αυτό που έρχεται τώρα ακόμα με την τεχνητή νοημοσύνη, θα έχει και πάλι τεράστιο αντίκτυπο… μάλλον ακόμη μεγαλύτερο.

9. Εξηγήστε μας το concept των Black Reuss και πώς παρουσιάζεται αυτό σε κάθε άλμπουμ της τετραλογίας σας;

Ναι, ανέπτυξα μια κεντρική ιδέα σε τέσσερα άλμπουμ. Πρόκειται για τη ροή της ζωής. Υπάρχουν τέσσερα κεφάλαια. Μεταμόρφωση, Ταξίδι, Άφιξη και Θάνατος (Metamorphosis, Journey, Arrival and Death). Κάθε κεφάλαιο έχει επεισόδια που οδηγούν στο επόμενο. Υπήρξε ένα σημείο στη ζωή μου που ένιωσα ότι έπρεπε να αλλάξω κάτι. Γύρισα πολλά πράγματα ανάποδα και προβληματίστηκα πολύ. Κάποια στιγμή αποφάσισα να αποτυπώσω το όλο θέμα μουσικά και από εκεί προέκυψαν τα τέσσερα κεφάλαια. Θα έλεγα ότι η Μεταμόρφωση και το Ταξίδι (Metamorphosis, Journey) είναι αναδρομικά και η Άφιξη και ο Θάνατος (Arrival, Death) περισσότερο προβολικά, καθώς είμαι ακόμα στη μέση της ζωής μου και δεν έχω φτάσει ακόμη εντελώς στον θάνατο.

10. Τι ακολουθεί για τους Black Reuss;

Η κυκλοφορία του Arrival, του τρίτου μας άλμπουμ, τον Νοέμβριο…

11. Ποιο είναι το μήνυμα που θα στέλνατε στους θαυμαστές σας; Σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη.

Εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω…
Το μήνυμά μου… ζήστε το όνειρό σας και να είστε επίμονοι.

Official Website: www.blackreuss.com

Facebook: www.facebook.com/blackreuss

Instagram: www.instagram.com/blackreussmusic/

Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UC9UG6Rfa93ldqXiP3D6kVyA

TikTok: www.tiktok.com/@blackreuss

 

Black Reuss – EGRESSION

https://www.youtube.com/watch?v=wXUkQAHnqDk

Black Reuss – HOLE

https://www.youtube.com/watch?v=LikkVoHipF8

Black Reuss – ANGER

https://www.youtube.com/watch?v=7YkGGP-OaZ0