BEFORE SUNDAY

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  1. Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο και στάθηκε αφορμή ένα όνειρο και ένα βραβείο;

Nik: To όνειρο σίγουρα ήταν μια από τις αφορμές… Τα βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιών ήρθαν αφού εγκατασταθήκαμε στο Λονδίνο! Πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια πλέον στο εξωτερικό και κοιτάζοντας πίσω ακόμα εκπλήσσομαι με την πρόοδο μας, τόσο μουσικά όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

  1. Τα πράγματα σας έχουν πάει όπως τα είχατε σχεδιάσει έως τώρα;

Nik: Τα ‘πράγματα’ σχεδόν ποτέ δεν πηγαίνουν όπως τα έχεις σχεδιάσει… Έτσι και εμείς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες τόσο σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΄΄καθημερινότητας΄΄ στο Λονδίνο. Σε πολλούς τομείς συναντήσαμε τελείως διαφορετικές καταστάσεις από αυτές που περιμέναμε. Τα αντιμετωπίσαμε όμως όλα με ψυχραιμία και υπομονή και καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε είδους δυσκολία και να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας άλμπουμ! Άλλωστε όλες αυτές οι δυσκολίες είναι που μας κάνουμε λίγο πιο περήφανους για το αποτέλεσμα!

  1. Ξεκινήσατε με διασκευές γνωστών καλλιτεχνών και πλέον έχετε καταφέρει να δημιουργείτε δικά σας κομμάτια. Κάπως έτσι, μετά την κυκλοφορία δυο singles, φτάσατε στην κυκλοφορία του πρώτου σας δίσκου πρόσφατα. Μιλήστε μας δια την δημιουργία και την ολοκλήρωση του.

Stella: 8 μήνες σκληρής δουλειάς στο στούντιο! Πολλά ταξίδια, άπειρες ώρες ηχογράφησής, μίξης, παραγωγής. Τεράστια εμπειρία το στούντιο και η συνεργασία με τόσους πολλούς αξιόλογους επαγγελματίες. Η δημιουργία του Anticipation ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε να δώσουμε το 100% του εαυτού μας και απλά το… κάναμε! Άξιζε κάθε δευτερόλεπτο και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απόλυτα!  

  1. Θα υπάρξει κάποια συνεργασία στο μέλλον που θα είναι έκπληξη;

Stella: Φυσικά! Ήδη συνεργαστήκαμε με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες στο τελευταίο μας video ‘Square Hammer’ όπως η Ειρήνη Κετικίδη, η Ελένη Νότα και η Μαριάννα Φλώρου. Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Ετοιμάζονται συνεργασίες σε Ελλάδα και Αγγλία τόσο σε επίπεδο ‘στούντιο’ όσο και σε συναυλιακό επίπεδο! Λίγη υπομονή και θα ανακοινωθούν σύντομα!

  1. Αναμφίβολα η πιο καλή στιγμή στην πορεία σας μέχρι τώρα πρέπει να ήταν οι συναυλίες που κάνατε με τους μεγάλους Pavlovs Dog. Πως έγινε η πρόταση και ποια τα συναισθήματα;

Nik: Η πρόταση ήρθε μετά από επαφή με τους Pavlov’s μέσω των αγαπημένων μας Angels PR! Τα demos του άλμπουμ έκαναν πολύ θετική εντύπωση στο team των Pavlov’s και μετά ήταν θέμα χρόνο να κανονιστούν οι λεπτομέρειες τις mini περιοδείας. Τολμώ να πω πως και οι 3 συναυλίες αποτέλεσαν συγκλονιστικές εμπειρίες για εμάς. Η επαφή με τον κόσμο, η επικοινωνία με τους Pavlov’s Dog, οι ιστορίες που ακούσαμε αλλά και όλα όσα μάθαμε από αυτούς…όλα ήταν άψογα! Αγαπάμε πολύ τους Pavlov’s, τους ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε να ανεβούμε σύντομα στην σκηνή μαζί τους και πάλι!

  1. Μετά από αυτό τι άλλο να περιμένουμε; Έχετε κάτι στα σχέδια σας;

Stella: Είχαμε δύο – τρεις πολύ δυνατές συναυλίες στα ‘σκαριά’ αλλά δυστυχώς όλα πήγαν πίσω λόγο του Covid. Προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε σε αυτό τον τομέα και σύντομα θα ανακοινώσουμε μερικές…εκπλήξεις!

  1. Προοπτική για επιστροφή στην πατρίδα;

Nik: Σκεφτόμαστε πάντα την πατρίδα, όσα χρόνια και αν μείνουμε στην Αγγλία. Η προοπτική για μόνιμη επιστροφή νομίζω πως βρίσκεται ‘φυτεμένη’ στο μυαλό λίγο πολύ κάθε Έλληνα του εξωτερικού. Εμείς προς το παρόν είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ με τους Before Sunday αλλά τίποτα δεν αποκλείεται!

  1. Ετοιμάζετε κάτι άλλο μουσικά;

Stella: Ξεκινήσαμε την προ-παραγωγή του δεύτερου μας άλμπουμ! Πειραματιζόμαστε με demos και διάφορες μουσικές κατευθύνσεις!  Λατρεύουμε αυτή την ‘εξερεύνηση ηχοχρωμάτων’ και ανυπομονούμε και εμείς οι ίδιοι να δούμε που θα καταλήξει. Τέλος σύντομα θα δημοσιευθούν δύο ακόμα music videos για τραγούδια του Anticipation. Stay tuned!

 

Official links

SQUARE HAMMER – GHOST (COVER BY BEFORE SUNDAY & FRIENDS) – VIDEO

LIVING IN LONDON – VIDEO

DEVIL – VIDEO

OBSESSIONS – VIDEO

NO DESTINATION – VIDEO

          http://youtu.be/ntK4E30LYaw


REMINDER: ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ROCKANDROLL.GR