You are currently viewing APOLIA

APOLIA


Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μουσική;
Ευχαριστούμε και εμείς για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το συγκρότημά μας. Η ουσιαστική ενασχόληση ξεκίνησε όταν βρέθηκε ο καθένας μας μέσα στην πρώτη του μπάντα και κατάλαβε πως εδώ κάτι μαγικό συμβαίνει. Οι Apolia είναι μια παρέα από ανθρώπους που κατά το παρελθόν αφιέρωσαν κόπο και χρόνο με άλλες παρόμοιες παρέες.

Μπορούσατε από μικροί να φανταστείτε τον εαυτό σας πίσω από ένα μικρόφωνο να τραγουδάτε ή ήταν κάτι που το αγαπήσατε στην πορεία;
Ναι, το φανταστήκαμε από μικροί και το πραγματοποιήσαμε από τα σχολικά μας χρόνια, ο καθένας μας ξεχωριστά εκεί που μεγάλωσε και με όποιο τρόπο μπόρεσε καλύτερα.

Ο κόσμος μπορεί να σας προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων . Σας αρέσει αυτή η αλληλεπίδραση; Ίσως θα προτιμούσατε να ήταν άμεση η επαφή σας με το κοινό;
Είμαστε ένα γκρουπ που δεν διαθέτει social media από επιλογή. Ναι, μας αρέσει η επαφή μέσω μηνυμάτων αλλά θα προτιμούσαμε να έρχεται ο κόσμος στα live μας. Εκεί, βρίσκεται η ουσιαστική αμεσότητα και στήριξη.

Έχετε να μας διηγηθείτε κάποιο αστείο ή περίεργο περιστατικό;
Στη χώρα που ζούμε, μόνο αστεία και περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Από τη μεριά όμως όσων τα βιώνουν δεν είναι και τόσο ευχάριστα και διασκεδαστικά.

Σας είναι δύσκολο να γυρίσετε κάποιο βίντεο ή να βγάλετε κάποια φωτογραφία;
Ένα επαγγελματικό βίντεο clip έχει κάποιο οικονομικό κόστος. Δυστυχώς η μπάντα δημιουργήθηκε το 2008 μαζί με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Θα λέγαμε πως ακόμα και τα άλμπουμ τα οποία κυκλοφορήσαμε ήταν μια δύσκολη οικονομικά πρόκληση. Όσο αφορά φωτογραφίες και γενικά την προώθηση των εικόνων μας, θεωρούμε πως τα τραγούδια είναι σημαντικότερα των δημιουργών τους, που σημαίνει ότι επιλέγουμε να εξυπηρετούμε τη τέχνη και όχι την ματαιοδοξία μας.

Υπάρχει κάτι που να σας δυσκολεύει όταν γράφετε τα τραγούδια σας;
Το δυσκολότερο κομμάτι είναι οι στίχοι. Οι στίχοι είναι κάτι που δεν μπορείς εύκολα να το χτίσεις σε σχέση με τη μουσική η οποία ρέει άφθονη και πιο αυθόρμητα.

«Όλα τα πρωινά» σε ποιον το αφιερώνετε;
Το τραγούδι αυτό μιλάει για την μοναξιά και την ελπίδα. Το αφιερώνουμε σε όλους όσους ακούνε Apolia, ξέρουν εκείνοι το γιατί.

Από 2020 ζούμε σε μία δύσκολη κατάσταση. Συνεχείς καραντίνες, τα μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν, κατά διαστήματα είχαμε και απαγόρευση μουσικής. Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό;
Για τους επαγγελματίες μουσικούς θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο βιοποριστικά. Για εμάς που δεν βγάζουμε χρήματα από τη μουσική είναι δύσκολο μόνο στο κομμάτι της έλειψης επαφής με το κοινό.

Λόγω των συνεχών απαγορεύσεων της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν έχετε επανέλθει ακόμη στους ρυθμούς σας. Πόσο σας επηρεάζει αυτό;
Δυσκολεύει την επαφή μας με το κοινό. Κατά τα άλλα, η ζωή της μπάντας βρίσκεται περισσότερο στο στούντιο που συναντιέται και δουλεύει και αυτή την επαφή δεν την χάσαμε. Βρισκόμαστε στην καλύτερη φόρμα που είμασταν ποτέ.

Κλείνοντας, πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από τώρα;
Φανταζόμαστε πως θα έχουμε ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει τον επόμενό μας δίσκο και πως θα έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες συναυλίες που σκοπεύουμε να τις μοιραστούμε με άλλα συγκροτήματα για την προώθηση της νέας ελληνόφωνης ροκ σκηνής.