Ο κιθαρίστας Andy McKee τον Μάιο στην Αθήνα


 

Αndy McKee 04/05 @ GazArte

Πώς είναι όταν μία κιθάρα παίρνει φωτιά; Μετρώντας κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια θεάσεις στο Διαδίκτυο, ο Andy McKee αποτελεί πλέον έναν από τους πιο διάσημους fingerstyle κιθαρίστες παγκοσμίως. Το gazArte υποδέχεται τον νέο βιρτουόζο κιθαρίστα που ήρθε να ταράξει τα μουσικά δεδομένα, για ένα ανεπανάληπτο one off show.

Λίγα Λόγια για τον Andy McKee

O Andy McKee είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους σολίστες ακουστικής κιθάρας στον κόσμο. Έχει καταφέρει να μαγέψει το παγκόσμιο μουσικό κοινό μέσα από τα solo video τα οποία η ανεξάρτητη δισκογραφική Candyrat ανέβασε στο Youtube. Οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις, εκτός των πολλών εκατομμυρίων θεάσεων που έχουν κερδίσει, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των μουσικών video με την υψηλότερη βαθμολογία. Σαν συνέχεια όλου αυτού, ο Andy McKee έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ενώ μία σειρά αμέτρητων sold-out shows, οδήγησαν την τέχνη του στον πραγματικό κόσμο, με τoν πιο θριαμβευτικό τρόπο.

Αν και στον κόσμο υπάρχουν αμέτρητοι ταλαντούχοι κιθαρίστες, η προσοχή που επιδεικνύει ο Andy στη δομή αλλά και τις μελωδίες των κομματιών με τα οποία καταπιάνεται, τον ανεβάζουν ένα επίπεδο πιο ψηλά. Χρησιμοποιεί την κιθάρα και τους ήχους που αυτή μπορεί να παράγει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, αποδίδοντας την εκάστοτε διασκευή τραγουδιού με μια ανεύ προηγουμένου δεξιοτεχνία.

Διδάχθηκε την μουσική των Michael Hedges, Don Ross, Billy McLaughlin και Preston Reed από την αρχή της εφηβείας του, ενώ μέχρι σήμερα οι τέσσερις αυτοί μουσικοί σε συνδυασμό με την επιρροή του Andy από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως Earth Wind and Fire, The Yellowjackets, Bjork, Imogen Heap, Pantera, Peter Gabriel και Dream Theater, αποτελούν έμπνευση για τον ίδιο, αλλά και για το μουσικό του ηχόχρωμα.

Info:

04 Μαΐου 2014
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ωρα Έναρξης: 21:30

Προπώληση: A’ ζώνη: 25 ευρώ | Β’ ζώνη: 20 ευρώ | Όρθιοι: 15 ευρώ
Ταμείο: A’ ζώνη: 28 ευρώ | Β’ ζώνη: 23 ευρώ | Όρθιοι: 18 ευρώ