Παντελής Γαργουλάκης and friends

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ

 

Παντελής Γαργουλάκης and friends


 
    Εάν ψάχνεις το Half-note, θα το βρεις απέναντι από τις εντυπωσιακές καμάρες του πρώτου νεκροταφείου Αθηνών! Το καλό όμως είναι ότι βρίσκεται σε μια ανοιχτή πλατεία με εύκολο πάρκινγκ. Πολύ ωραίος χώρος έξω και μέσα, ένα οργανωμένο κλαμπ μουσικής διεθνών προδιαγραφών.
 
     Ο Παντελής Γαργουλακης παρουσίασε τρία σχήματα με αυτήν τη σειρά: PG & IVIE ντουέτο με την Ειρήνη Ζέρβα στην φωνή, REAL ILLUSIONS με τον Γιώργο Μούρτο στα τύμπανα και τους PG & THE ROCKING CATS που συμμετέχουν ο Παντελής στην κιθάρα , η Ειρήνη Ζέρβα στη φωνή, o Κλέαρχος Κανελλόπουλος στο μπάσο και ο Λουκάς Καβουκίδης στα drums. Special guest η JULIE MASSINO.

 

g2
 
     Το πρόγραμμα ξεκινά κατά τις δέκα και ο Παντελής Γαργουλακης επί σκηνής σόλο με ηλεκτροκλασσική κιθάρα. Τον ήχο χαρακτηρίζει η χρήση του λούπερ.  Για όσους δεν γνωρίζουν, το Λούπερ (looper) ηχογραφεί φράσεις και ακομπανιαμέντα και τις επαναλαμβάνει δίνοντας στον μουσικό την ευχέρεια να χτίσει εντυπωσιακά πολυφωνικά ηχοχρώματα. Έτσι προετοιμάζει το κοινό για την Ειρήνη Ζέρβα μια πολύ αρμονική φωνή. Ερμηνεύει με μεγάλη ευχέρεια και προσωπικό τύπο, γνωστά τραγούδια από τα 80’s και δικές τους συνθέσεις. Οι συνθέσεις είναι όμορφα φτιαγμένες και η συνοδεία του κιθαρίστα κολακεύει την φωνή.

 

g3
 
  Το δεύτερο project, REAL ILLUSIONS μας βρίσκει με έναν ντράμερ επί σκηνής. Η απουσία της Ζερβά γίνεται αισθητή και ξεκινά ένα τζαμάρισμα με λoύπες και ντραμς. Χαρά στο κουράγιο του ντράμερ που ακολουθεί με ακρίβεια τους πλαστικοποιημένους ήχους που βγαίνουν από το Λούπερ. Αλλεπάλληλα μπάσα συνθεσάιζερ και ότι βάλει ο νους στοιβάζει ο κύριος Γαργουλάκης, χαρά στο κουράγιο και του ιδίου!

 

g4
 
  Τέλος με απαρτία οι PG & THE ROCKING CATS  συνεχίζουν την βραδιά με διασκευές που περιμένουμε και αρέσουν στον κόσμο. Το Half-note έχει γεμίσει με ανθρώπους που απολαμβάνουν και ανυπομονούν να δουν τη θρυλική Julie Massino που είναι πραγματικά άξια της φήμης της και τους ανταμίβει με τις ερμηνείες της!

 

Χατζημανώλης Ανδρέας