8,9/3 Διονύσης Σαββόπουλος


Παρασκευή 08 & Σάββατο 09 Μαρτίου 2013

Διονύσης Σαββόπουλος

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΤΟΦΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Σημεία Προπώλησης: Public (Σύνταγμα, Μαρούσι – The Mall Athens, Πειραιάς), Ianos (Σταδίου 24), Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς), www.ticketpro.gr, www.viva.gr

Παράξενα κι ατόφια: αυτόν τον στίχο του απ΄το ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΩΜΙ (1972) μας δίνει για τίτλο της καινούργιας του παραγωγής ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας επιπλέον έναν εμβληματικό συναυλιακό ροκ χώρο για τις πρώτες του εμφανίσεις φέτος στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 27 τραγούδια και καλύπτει 50 χρόνια Σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μέσα από τους ποιητικούς και συνάμα τόσο μνημονευμένους στίχους του, μέσα από τη μουσική του αναζήτηση που αναμειγνύει εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους, εκφράζει τα συναισθήματα, τις αντιφάσεις, τα οράματα και τις προσδοκίες των Νεοελλήνων με τον προσωπικό και μοναδικό του τρόπο.

«Σε δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, σε εποχές αμφιβολιών, αναζητήσεων και αγωνίας, όχι για το αύριο αλλά για το σήμερα, ξεπήδησαν δημιουργοί που αποτύπωσαν τη στιγμή και βοήθησαν τους Έλληνες να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Τους έδωσαν πυξίδα και όραμα. Τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου έγιναν το «σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων Ελλήνων»… έγραφε το 2010 στον πρόλογο συνέντευξης του καλλιτέχνη στο ΒΗΜΑ ο Αργύρης Παπαστάθης.

Από τον ΜΠΑΛΛΟ και τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ μέχρι το αιρετικό ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ, τα περισσότερα τραγούδια του, χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά. Γρήγορα όμως ξεπέρασαν τον επικαιρικό τους χαρακτήρα και άντεξαν στον χρόνο διότι επεσήμαναν σε ανύποπτο χρόνο τα βαθύτερα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Σαν καλλιτέχνης ο Διονύσης Σαββόπουλος στάθηκε πάντα αντίθετα στο ρεύμα
γι’ αυτό και τα τραγούδια του άφησαν το σημάδι τους στα πράγματα.

Στο Gagarin τώρα τον συνοδεύουν τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή: ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), ο Βαγγέλη Καρίπης (κρουστά) και ο ενορχηστρωτής Ορέστης Πλακίδης (keyboards – programming). Συμμετέχει μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών.

Officilal Site: www.savvopoulos.net

Διαβάστε:
Tη συνέντευξη του Διονύση Σαββόπουλου στον Σταύρο Διοσκουρίδη, στη Lifo

Τι είπε ο Σαββόπουλος στο Avopolis

Ακούστε:
Την Τρίτη 5 Μαρτίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος στην εκπομπή Συχνοτική Συμπεριφορά (Στο Κόκκινο 105.5), μετά το δελτίο των 21.00 και ως τις 22.00