You are currently viewing 8/3 Παρασκευή MONO

8/3 Παρασκευή MONO


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η Venerate Industries και οι Psychograndmamas παρουσιάζουν ζωντανά για μία μοναδικη εμφάνιση τους::
MONO (Japan)

mono poster-01 Large

TΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 15€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ & ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
ΑΘΗΝΑ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
RHYTHM RECODS: Εμμ. Μπενάκη 74, τηλ. 2103841550
MONSTERVILLE: Θεμιστοκλέους 53, τηλ. 2103304407
TICKET HOUSE: Πανεπιστημίου 42, ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ, τηλ. 2103608366

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ INTERNET – ΑΘΗΝΑ: http://monoathens2013.eventbrite.com/

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ / ‘Έναρξη 21:30 μμ

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη παρθενική εμφάνιση των ΜΟΝΟ και μία ιδιαίτερη σχέση φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Γιαπωνέζων experimental post-rockers και του ελληνικού κοινού.

Έχοντας σχεδόν 15 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα, οι MONO θεωρούνται άξια, μία από τις σημαντικότερες μπάντες του post-rock ιδιώματος, με έντονη δισκογραφική δραστηριότητα και προσωπικό μουσικό ύφος, με τις καινοτομίες τους να μην περιορίζονται μονάχα στην εξωτική αύρα της μπάντας λόγω καταγωγής της. Η μουσική των MONO στο σύνολό της χαρακτηρίζεται ως απολύτως επιβλητική με μεγαλοπρεπείς μελωδίες και ρομαντική ατμόσφαιρα όπου τα κομμάτια τους ακούγονται σαν κεφάλαια από μια συναισθηματικά φορτισμένη επική διάσταση ενώ οι ορχηστρικές συνθέσεις τους εμπλουτίζονται από τη χρήση των incorporating strings, flutes, organ, piano, glockenspiel και tympani και την ηχογραφημένη αναλογικά παραγωγή του Steve Albini.

Μετά από τρεις εμφανίσεις στην Ελλάδα, η VENERATE INDUSTRIES καλωσορίζει για ακόμη μια φορά τους Ιάπωνες experimental post-rockers ΜΟΝΟ για δύο συναυλίες στις 7 Μαρτίου στο Eightball club και 8 Μαρτίου στο Κύτταρο Live, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα και αναμένουμε να μας καθηλώσουν με την πλέον γνώριμη στο ελληνικό κοινό εκρηκτική ζωντανή εμφάνισή τους.

Οι Ιάπωνες ΜΟΝΟ σχηματίστηκαν το 1999 ως experimental group, επιλέγοντας να μην χρησιμοποιήσουν φωνητικά και να ακολουθήσουν την ατμοσφαιρική πλευρά του πειραματικού rock ήχου. Η τετράδα των Tamaki (μπάσο, μοναδική γυναίκα της μπάντας), Yasunaori Takada (drums), Takaakira Goto και Υoda (κιθάρες), κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length δίσκο “Under The Pipal Tree” το 2001 στην Tzadik Label του John Zorn. Το 2003 μεταπηδώντας στην Arena Rock Recording Company, οι ΜΟΝΟ κυκλοφόρησαν τo “One Step More And You Die”. Την ίδια χρονιά το 4ο album τους “Walking Cloud And Deep Red Sky, Flag Fluttered And The Sun Shined” ηχογραφήθηκε στο Chicago με παραγωγό τον μέγιστο Steve Albini και κυκλοφόρησε στη Temporary Residence. Ο Albini ξαναβρέθηκε στη θέση του παραγωγού στον δίσκο του 2006 με τίτλο “Υou Are There”, όπου την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το “Palmless Prayer/Mass Murder Refrain”, μια μίξη μεταξύ κλασσικής και rock μουσικής ενώ η πετυχημένη συνεργασία τους ολοκληρώνεται στο εκπληκτικό concept album “Hymn to the Immortal Wind” του 2009, με την ανατριχιαστική του εκτέλεση σε ζωντανό περιβάλλον με τη συνοδεία ορχήστρας να είναι διαθέσιμη στο live cd/dvd “Holy Ground: NYC Live With The Wordless Music Orchestra”. Με τη τελευταία τους δουλειά με τίτλο “For my parents”, oι MONO μας προσφέρουν ένα ευαίσθητο άλμπουμ το οποίο σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δώρο ενός παιδιού προς τους γονείς του, με τη Wordless Music Orchestra να δημιουργεί ηχοχρώματα συναισθηματικής κάθαρσης.

LINKS:
http://www.facebook.com/monoofjapan?fref=ts
http://www.facebook.com/venerateindustries
http://www.facebook.com/pages/PSYCHOGRANDMAMMAS/354322673855?fref=ts
 

ΚΥΤΤΑΡΟ – ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ – Τηλ.: 210.822.4134, 210.882.2460
http://www.kyttarolive.gr, e-mail: info@kyttarolive.gr