You are currently viewing ZIVANISHED

ZIVANISHED


Οι Zivanished από την Κύπρο είναι από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες μπάντες που έχουμε ακούσει τελευταία.
Στο “100% αγνόν κυπριακόν ξύλον” ακούμε την ιδιαιτερότητα τους σε ολόκληρο το φάσμα της. Κυρίαρχα στοιχεία του δίσκου είναι η Κυπριακή ντοπιολαλιά, αλλά και το μεστό, ακραίο metal των Zivanished.

1) Πότε σχηματίστηκαν και με τι σκοπό οι Zivanished;

Οι Zivanished σχηματιστηκαν το 2011. Αρχίσαμε σαν side project της αλλης μας μπαντας τους Infected Syren, μιας και μοιραζόμαστε τα ίδια μέλη. Βασικά ο σκοπός ήταν να παίξουμε οργισμένη μουσική με Κυπριακό στίχο! Σκεφτήκαμε αφού βγαίνουν τόσα rock/metal συνγκροτήματα που τραγουδούν στη γλώσσα τους γιατί να μην το κάνουμε και εμείς στα Κυπριακά!

2) Ποια η ανταπόκριση που είχε ως τώρα το “100% αγνόν κυπριακόν ξύλον”;

Μέχρι τώρα η ανταπόκριση που έχουμε από το album είναι πολύ καλή και έιμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα θετικά σχόλια και δισκοκριτικές που πήραμε. Υπάρχουν φυσικά και λίγοι που βρήκαν τους στίχους και το εξώφυλλο προσβλητικά…

3) Που ηχογραφήθηκε και πόσο καιρό χρειαστήκατε για να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα του δίσκου;

Η ηχογράφηση και το mixing έγιναν στο στούντιο του Λούη (κιθάρα/φωνητικά). Δέν χρειάστηκε πολύς καιρός να τελειώσει επειδή δεν κάναμε πολλούς πειραματισμούς, ξέραμε ένα περίπου τι ήχο θέλαμε. Επίσεις δεν φάγαμε πολύ χρόνο στην ηχογράφηση, ότι ακούς είναι 2-3 takes.

4) Η μουσική σας έχει ακρότητα και βάρος. Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Διαφέρουν πολύ μεταξύ μας, αλλα οι επιρροές που ακούγονται σίγουρα στο δίσκο θα έλεγα είναι Discharge, SOD, Satyricon, Overkill, Cannibal Corpse και σίγουρα Ελληνική και Κυπριακή μουσική.

4) Το εξώφυλλο και ο τίτλος του δίσκου λειτουργούν σαν πρόγευση του τι θα ακούσει κανείς στον δίσκο;

Θέλαμε σίγουρα κάτι ακραίο που να ταιρίαζει με τη μουσική και το στίχο μας και επίσης επειδή είμαστε ζωόφιλοι θέλαμε να βάλουμε ένα ζώο να περνά ωραία!

5) Γιατί επιλέξατε την κυπριακή διάλεκτο για τα κομμάτια σας;

Στην Κύπρο είμαστε πολύ ξενομανείς και είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου. Οι πλείστες Κυπριακές μπάντες τραγουδούν στα Αγγλικά και λίγες στα Ελληνικά. Δεν είμαστε πατριώτες ή κάτι, είμαστε και οι τρείς μισοί ξένοι χαχα, απλώς τραγουδούμε όπως μιλούμε και μιλούμε όπως τραγουδούμε! Επίσης η Κυπριακή διάλεκτος είναι πολύ βαριά και ταιριάζει πολύ στο μέταλ!

6) Τι συναυλίες έχετε στον ορίζοντα για φέτος;

Είχαμε μια κλεισμένη συναυλία στη Λευκωσία αλλά θα ακυρωθεί λόγω της τραγικής κατάστασης τώρα με τον κοροναϊό. Την μόνη που έχουμε κλεισμένη προς το παρον είναι τον Αύγουστο στη Ρουμανια στο Rock n Iasi που υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθεί και αυτή.

7) Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο για να γράφετε στίχους;

Θα ελεγα η κύρια έμπνευση μας είναι η καθημερινότητα. Οι περισσότεροι στίχοι στο άλμπουμ είναι για κοινωνικά προβλήματα και κυρίως θέματα που αντιμετοπίζουμε στην Κύπρο. Έχουμε και αρκετό χιούμορ στους στιχους και λιγο horror που είναι και τα δύο στοιχεία που αγαπάμε πολύ. 2 τραγούδια στον δίσκο είναι εμπνευσμένα από Κυπριακά δημοτικά τραγούδια.

8) Θεωρείτε το σχήμα old school crossover/hardcore ή καθαρό metal με punk στοιχεία;

Δεν ξέρουμε τι είδος ή τι περιγραφή θα μπορούσαμε να βάλουμε επειδή υπάρχουν πολλά στοιχεία στη μουσική μας και γενικά δεν μας αρέσει να κολλάμε σε ταμπέλες. Βασικά παιζουμε Κυπριακόν Ξυλον!

9) Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κυπριακή σκηνή;

Η Κυπριακή σκηνή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερα φάση που ήταν ποτέ. Έχουμε πολλές αξιόλογες μπάντες και το επίπεδο ψήλωσε ραγδαία την τελευταία δεκαετία και συνεχίζουμε γερά.

10) Γιατί να ακούσει κάποιος Zivanished;

Γιατί όι ρε θκιάολε?? (Γιατί όχι ρε διάβολε;;)

 

https://zivanished.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/user/Zivanished/videos

https://www.facebook.com/zivanished/

https://www.instagram.com/zivanished/

 

TO VOUTTIMAN – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=HMUvZuO30u4