5/4 Παρασκευή The Soft Moon


Supernova Productions proudly presents

THE SOFT MOON

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Gagarin 205 Live Music Space

Opening acts
KU
Strawberry Pills

DJ set by
Untitled

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

www.gagarin205.gr

O μοναχικός Luis Vasquez και οι Soft Moon είδαν το όνομα τους να φιγουράρει στις λίστες των αγαπημένων της χρονιάς που πέρασε – με ένα ολοκαίνουριο, πρωτοποριακό άλμπουμ το “Zeros”, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Gagarin 205,
την Παρασκευή 5 Απριλίου,
ακριβώς τη στιγμή που πρέπει, “τώρα που συμβαίνει”!

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε το 2010, το 2011 κυκλοφόρησε το ΕΡ “Total Decay” και το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους “Zeros”, που ηχογραφήθηκε όπως ακριβώς αρμόζει σε μια αληθινά ανεξάρτητη παραγωγή που σέβεται τον εαυτό της:
ο Luis Vasquez απομονώθηκε στο διαμέρισμά του και ηχογράφησε ολομόναχος έναν σκοτεινό, αγωνιώδη δίσκο ο οποίος θεωρήθηκε από τους πιο αξιόλογους της χρονιάς.

Τα live των Soft Moon, βέβαια, είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση:
Με έναν προτζέκτορα και όλα τα μέλη επί σκηνής, η μπάντα καταφέρνει να μεταφέρει στο ακροατήριο την πολύ θορυβώδη, σχεδόν αδυσώπητη εκδοχή των ηχογραφήσεων τους, ανάμεσα σε visuals και ειδικό φωτισμό, δημιουργώντας ένα θέαμα που χαρακτηρισμοί όπως “goth”, “drone” και “post punk” είναι εύστοχοι μεν, αλλά όχι αρκετοί για να το περιγράψουν. Οι συνθέσεις τού Luis Vasquez είναι industrial τοπία και post-apocalyptic ήχοι που ζωντανεύουν με πολλαπλάσια ένταση στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας: οι εκδοχές των κομματιών εκτροχιάζονται κάνοντας το αποτέλεσμα οικείο όχι μόνο σε όσους αγαπούν τις goth θορυβώδεις αναβιώσεις, αλλά και σε εκείνους που προτιμούν τον σκληρό ήχο.

Οι συγκρίσεις με την αγωνιώδη ένταση των Joy Division, των Death in Vegas και των Swans των πρώτων χρόνων είναι πάντα παρούσες στον Τύπο αλλά οι Soft Moon είναι απόλυτα συγχρονισμένοι με την αγχωτική εποχή τους: δημιουργούν εφιαλτικές ιστορίες για τον μοντέρνο κόσμο, με ανατριχιαστικά synths, απειλητικά tribal τύμπανα, κραυγές και ψιθύρους σε φρενήρες tempo.

Στις 5 Απριλίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από εκείνα τα live που
σε στοιχειώνουν, ένα από εκείνα τα live που τα σκέφτεσαι πολύ καιρό μετά.

Μη χάσετε τη μοναδική εμφάνιση των Soft Moon στο Gagarin 205!

Links:
http://www.thesoftmoon.com/
https://www.facebook.com/thesoftmoon
https://twitter.com/thesoftmoon

Videos:
https://www.youtube.com/watch?v=b9t8Oex9BpQ
https://www.youtube.com/watch?v=GlTxrlkKzyI
https://www.youtube.com/watch?v=DW14DvSKHLo&;list=UUr4qc4lvlNdCqIv8sWTu_Og&index=1
https://www.youtube.com/watch?v=2I9OHh2EA2M&;list=UUr4qc4lvlNdCqIv8sWTu_Og&index=3

Opening acts

KU

Ο KU αποτελεί το βασικό μουσικό όχημα του εικαστικού και ηχητικού καλλιτέχνη Δημήτρη Παπαδάτου.
Από το 2002 που ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον ήχο, έχει εντρυφήσει σε πολλαπλές περιοχές της μουσικής έκφρασης, από την hard core gabber στη space folk και από το free form noise στη library music και την techno.
Η πρακτική του στην κατασκευή τραγουδιών είναι κυρίως βασισμένη σε τακτικές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όπου η σύνθεση συχνά λαμβάνει χώρα τη στιγμή ακριβώς της εκτέλεσης και οι στίχοι αποτελούν απόσταγμα αυτόματης γραφής.
Το FEATHERS είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του KU σε παραγωγή του Prins Obi και μίξη του King Elephant, ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2012 και κυκλοφόρησε από την Inner Ear στις αρχές του 2013.
Ηλεκτρονικό όσο και οργανικό, με τόνους από πολυφωνικούς ύμνους, απόηχους παραδοσιακών ρυθμών και αρχέγονα ξεσπάσματα, το “Feather” κινείται ανάμεσα στην ταχύτητα και την ακινησία, τις αισθήσεις και τις αναμνήσεις συλλογισμών, που εκφράστηκαν και τραγουδήθηκαν δυνατά. Ένα απόσταγμα εμμονών, αδυναμιών και αποφάσεων που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διερεύνηση του Ku πάνω στην ουσία της ποπ.

Στο Gagarin 205 θα τον συνοδεύουν οι μουσικοί

Νίκος Χαλδούπης (bass, synths),
Ιάκωβος Παυλόπουλος (drums, percussion)
και Ελένη Νταλαχάνη (φωνή, synths).

STRAWBERRY PILLS

Οι Strawberry Pills δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 και αποτελούνται από τον Anthony και τη Valisia Odell. Η πρώτη τους κοινή μουσική επαφή ήρθε πριν από κάποια χρόνια μέσω του μουσικού σχήματος Phoenix Catscratch των οποίων υπήρξαν μέλη. Ο Anthony έχει επίσης υπάρξει μέλος και των Le page.
Ο ήχος της μπάντας είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μωσαϊκό αντιθέτων, το οποίο δηλώνεται ξεκάθαρα και μέσω του ονόματος της. Όπως και οι εποχές που ζούμε, έτσι και τα τραγούδια των Strawberry Pills, αποτελούνται από πολλές σκοτεινές στιγμές χωρίς όμως να αφαιρούνται οι οπτιμιστικές πινελιές που ουσιαστικά μας κρατάνε στη ζωή.
Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από του Cabaret Voltaire και τους Soft Cell και καταλήγουν μέχρι τα 60′s και το Garage.
Το πρώτο τους Digital single με τίτλο “Sad Eyes” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο και η μπάντα βρίσκεται στο studio ηχογραφώντας το δεύτερο της single.
Links:
http://www.facebook.com/strawberrypillsband
https://soundcloud.com/strawberrypills
http://pinkmotelrecords.tumblr.com/

UNTITLED

Πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του live, οι Untitled (Νικήτας Μαντάς και Κρίστο Γκέντι) σε ένα σετ αντάξιο των περιστάσεων!

THE SOFT MOON

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Gagarin 205 Live Music Space

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται!

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Σημείο Προπώλησης
Ticket House
Πανεπιστημίου 42, (εντός στοάς)

Ηλεκτρονική προπώληση
www.viva.gr , www.123tickets.gr , www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205
Αθήνα
τηλ. 215 54 00 888