4ο TUNES IN PROGRESS FESTIVAL 2012


4ο TUNES IN PROGRESS FESTIVAL 2012 (πανελλαδικό)
AGNOSIA – FORTRESS UNDER SIEGE – UNTIL RAIN – HEATHENDOM – THE SILENT RAGE

Το φεστιβάλ ξεκίνησε σαν ιδέα τον Σεπτέμβρη του 2009 όταν οι Αgnosia ολοκλήρωσαν  την  πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα για την προώθηση του νέου τους τότε δίσκου “Τrace Decay”. Οι πολύ αξιόλογες μπάντες που συμμετείχαν από τρεις γωνιές της Ελλάδας και κυρίως η συνεργασία, το όμορφο κλίμα μεταξύ μουσικών και κοινού καθώς  και η όπως αποδείχτηκε προσεχτική διοργάνωση (στην οποία βοήθησαν όλα τα σχήματα), δημιούργησαν την ανάγκη για συνέχεια. Το Γενάρη του 2010 το φεστιβάλ απέκτησε το όνομα ‘Tunes In Progress’  και περιόδευσε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Τον Μάρτιο του 2011 πραγματοποιήθηκε η μέχρι στιγμής πιο επιτυχημένη συνέχεια του στην Αθήνα για να φτάσουμε στο στην φετινή διοργάνωση στοιχεία της οποίας θα βρείτε παρακάτω. Το κείμενο αυτό αφορά την πόλη της Αθήνας. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πόλεις με εναλλακτικές συνθέσεις σχημάτων!

Πρώτοι θα εμφανιστούν οι power metallers The Silent Rage, οι οποίοι από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δυο EPs (The Silent Rage, 2009 & Harvester Of Souls, 2011) ενώ σημαντικές στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν σταθεί οι support εμφανίσεις τους με Shadow Gallery, Rage & Grave Digger. Αυτή τη περίοδο η μπάντα συνθέτει το υλικό το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο της δίσκο, ο οποίος θα ονομάζεται “Inner Scars”. Η τωρινή της σύνθεση αποτελείται από τους Νίκο Σιγλίδη στην κιθάρα & δεύτερα φωνητικά, τον Σταύρο Τσιλιβαράκο στο μπάσο, τον Σταμάτη Κατσαφάδο στα τύμπανα, τον Λαέρτη Τόσκα στις lead κιθάρες ενώ χρέη session τραγουδιστή για την μπάντα εκτελεί ο Jon Soti (ex Fallen Arise), μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Διονύση Κόντη.

Την σκυτάλη θα πάρουν οι dark power metallers Heathendom οι οποίοι θα σας ταξιδέψουν σε σκοτεινά θεατρικά μονοπάτια μέσα από τα δύο άλμπουμ τους, «Nescience» (2008, Metal On Metal Records) & «The Symbolist» (2011, Metal On Metal Records), από τα οποία και θα παρουσιάσουν υλικό. Από την δημιουργία τους το 1998 μέχρι τώρα, η μπάντα έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα ομώνυμο demo το 2005 (το οποίο κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 2009 από την Metal On Metal)  ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με μπάντες όπως είναι οι Solitude Aeturnus, οι Manilla Road, οι Memory Garden, οι Isole, οι Amon Amarth, οι Pagan Altar, οι Tygers Of Pan Tag, οι Shadowkeep κ.α. Η μπάντα δουλεύει παράλληλα σε νέο υλικό.

Οι Until Rain είναι μια progressive metal μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Στο τέλος του 2008 άρχισαν τις ηχογραφήσεις της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, έναν concept δίσκο ονομαζόμενο “The Reign of Dreams”. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τους πρώτους μήνες του 2009 στα Fragile Studios στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2009 η μπάντα υπέγραψε με την Steel Gallery Records για το άλμπουμ “The Reign of Dreams’’. Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη δουλειά της μπάντας, το “Pandemic” υλικό από το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα της μπάντας. Το σχήμα έχει εμφανιστεί σε γνωστά φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και σε πολλά clubs ανά την χώρα. Έχει παίξει με ονόματα όπως Jeff Martin, Firewind και σύντομα θα είναι και το support act για την συναυλία των Psychotic Waltz στην Θεσσαλονίκη!

Έχοντας σχηματιστεί το 1992 οι Fortress Under Siege, έκαναν τη πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση το 1996 με την κυκλοφορία του ομότιτλου EP, το οποίο ακόμα και σήμερα θεωρείται  μια από τις σημαντικότερες και πρωτοπόρες κυκλοφορίες της ελληνικής progressive power metal σκηνής. Διατηρώντας το μουσικό ύφος τους και το αρχικό τους σχήμα, εκτός από τη θέση του ντράμερ, επανήλθαν το 2011 με τη νέα τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “The Mortal Flesh Of Love”. Έχοντας ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις από τα τέλη του 2011, στα πλαίσια προώθησης τους νέου τους άλμπουμ, όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα προβλήματα που τους κράτησαν ανενεργούς τα τελευταία χρόνια και σκοπεύουν να έχουν μια συνεχή παρουσία στην ελληνική metal σκηνή.

Οι Agnosia σχηματίστηκαν το 2003 στον Πειραιά. Τον Απρίλη του 2004 η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο demo της με τίτλο  ‘The Inner Conflict’. Η κυκλοφορία αυτή βοήθησε το σχήμα να ενταχθεί στο metal underground, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές από τον ελληνικό και παγκόσμιο τύπο. Την κυκλοφορία χαρακτήριζε το λυρικό progressive metal ύφος στα χνάρια σχημάτων όπως οι Savatage, Queensryche, Fates Warning και Pain of Salvation. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2009, οι Agnosia υπογράφουν στην Steel Gallery Records, και κυκλοφορούν το ντεμπούτο concept album τους με τίτλο ‘Trace Decay’. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία έδωσε σημαντική ώθηση για ακόμα περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, με σημαντικότερη την παρουσία του group ως support act στην επετειακή συναυλία Parallels Live των Fates Warning στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2010. Οι Agnosia έχουν χαρακτηριστεί από τον εγχώριο τύπο ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα progressive metal σύνολα, κερδίζοντας στην πλειοψηφία άριστες κριτικές για το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ καθώς και για την συναυλιακή παρουσία του. Αυτό τον καιρό η μπάντα βρίσκεται στο στούντιο Noise Factory το οποίο ανήκει στον μπασίστα της (Ιούλιο Κουτσογεωργίου) όπου και ετοιμάζουν τον διάδοχο του Trace Decay  καθώς επίσης μια κυκλοφορία έκπληξη. Ταυτόχρονα  ασχολούνται με την προετοιμασία τους ως support act στους Psychotic Waltz / Mystic Force στην Θεσσαλονίκη και στους Mystic Force στην Αθήνα καθώς επίσης με την διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ τους ‘Tunes In Progress’ (20/05/2012, Κοοκοο Club, Aθήνα, 26/05/2012, Κομοτηνή, χώρος T.BA.  27/05/2012, Θεσσαλονίκη, Eightball Club)

Κυριακή 20/5
Πόρτες 19:00
Έναρξη 19:30
Είσοδος 12 ευρώ με ποτό