29/3 Παρασκευή Hugo Race


Ο Hugo Race είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς Αυστραλούς  ροκ μουσικούς, παραγωγούς, συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων 35 χρόνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά  μέλη των Bad Seeds του Nick Cave (1983), με τον οποίο άρχισε να εργάζεται τα τελευταία χρόνια  του θρυλικού πρώτου group του Cave, τους Birthday Party. Με τον Nick Cave και τους Bad Seeds κυκλοφόρησε πέντε δίσκους σαν κιθαρίστας. Μετά την κυκλοφορία του Tender Pray το 1988 αφήνει τους Bad Seeds και συνεχίζει με τους Wreckery, ένα σχήμα που δημιούργησε μαζί με τον Nick Barker και τον Robin Casinader το 1983 στη Μελβούρνη. Οι Wreckery υπήρξαν και ένα από τα πιο θρυλικά ανεξάρτητα cult Αυστραλέζικα. Συγκροτήματα, αν και κυκλοφόρησαν μόνο τρεις δίσκους.

Σήμερα είναι μέλος των Hugo Race and the True Spirit και των Hugo Race Fatalists. Μέσα στη δεκαετία του 1990, ο Hugo κυκλοφόρησε μια σειρά από εννέα  προσωπικούς δίσκους με τους True Spirit και βάση το Βερολίνο για τα διάσημα labels Normal και Glitterhouse. Με το σχήμα αυτό έχει περιοδεύσει την Ευρώπη κατ’ επανάληψη. Οι True Spirit έχουν ακολουθήσει ένα προσωπικό μουσικό όραμα με ασαφή όρια μεταξύ blues και electronica, μια νυχτερινή μουσική της ψυχής  βιομηχανική-trance-blues.

Το 1999 ο Hugo δημιούργησε τη δική του παραγωγική βάση, την Helixed, με  ποικίλα μουσικά  σχήματα, όπως τους  Sepiatone (Σικελία), τους Transfargo (Ζυρίχη), και το multimedia project  Matrix Merola (Σαρδηνία). Ο Hugo και η μουσική για ταινίες είναι ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο: συμμετοχή σε ταινίες όπως Dogs In Space, Ghosts… of the Civil Dead, The Queen of the Damned μεταξύ άλλων.

Το 2007 μαζί με τον Chris Eckman (Walkabouts) και τον Chris Brokaw (Come/ Codeine), o Hugo Race δημιουργεί τους Dirtmusic. Ο δεύτερος δίσκος των Dirtmusic  “BKO”, ηχογραφήθηκε στο Mali με τη θρυλική Αφρικανική μπάντα Tamikrest στο στούντιο του Ali Farka Touré στο Bamako.

Το 2010 ίδρυσε τους Hugo Race Fatalists με τον Antonio Gramentieri και Ντιέγκο Sapignoli από την ιταλική instrumental μπάντα Sacri Cuori. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς: Fatalists (2010) και We Never Had Control (2012).

Το 2012 στη Μελβούρνη ξεκίνησε ένα νέο ανεξάρτητο label με όνομα Rough Velvet μαζί με τη Lisa Willows, για να δώσει ευκαιρία σε μπάντες της γενέτειρας πόλης του

να κυκλοφορήσουν δίσκους και να ακουστούν στον υπόλοιπο κόσμο. Πρώτη κυκλοφορία του label ήταν το No, But It’s True, ένας ακουστικός δίσκος γεμάτος από διασκευές τραγουδιών για την αγάπη  και όχι μόνο.

Το 2013 βρίσκει τον Hugo Race και τους Fatalists σε περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Στις 29 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο BLOCK33, για μία μοναδική εμφάνιση στην πόλη μας. Τη συναυλία ανοίγουν οι ΝΑΝΟΙ.

Προπώληση εισιτηρίων στο STEREODISC (Αριστοτέλους 4), 2310-262912, και στο ΛΩΤΟ (Σκρα 7), 2310-260776. Τα πρώτα 200 με τιμή 12 Ε , στην πόρτα 15 Ε.