SIVERT HOYEM | SOLD OUT η συναυλία στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ


Sivert Høyem

“Αutumn in Arcadia”
Solo European Tour

Αθήνα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

SOLD OUT
η Αθηναϊκή εμφάνιση του Sivert Høyem!!!


Βρισκόμαστε ακριβώς μια εβδομάδα πριν από την 29η Νοεμβρίου, την βραδιά που η βαθειά, τρυφερά στοιχειωμένη φωνή του Sivert Høyem θα μας ταξιδέψει μέσα στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός – στην ίδια αίθουσα που πρωτοτραγούδησε η Μαρία Κάλλας, στην αίθουσα που διάβασαν τα ποιήματά τους ο Παλαμάς και ο Δροσίνης- και τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί!!!

Ας δούμε λοιπόν τις λεπτομέρειες και τις χρήσιμες πληροφορίες
για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί το εισιτήριό τους.

Η παραλαβή των εισιτηρίων που αγοράστηκαν από το internet, θα ξεκινήσει από τις 16:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γειτονικό USE bar (Πλατεία Καρύτση 5) και θα διαρκέσει έως τις 21:00.

Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 20:30

H βραδιά θα ξεκινήσει στις 20:45 με ένα καλεσμένο έκπληξη
και στις 21:30 …. τα φαντάσματα των ποιητών θα κοντoσταθούν για να ακούσουν.

Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας, η δράση θα μεταφερθεί στο USE bar, όπου ο Sivert Høyem θα συναντήσει τους φίλους του!

Φιλολογικός σύλλογος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Καρύτση 1, Αθήνα

Ο Sivert Høyem μας συγκινεί από την εποχή των Madrugada ως σήμερα με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του.

Θα είναι και πάλι εδώ, «γυμνός», σε μια προσωπική διαδρομή σε ιδιαίτερους χώρους.

Ο αγαπημένος τροβαδούρος του Ελληνικού κοινού, θα περιοδεύσει – εκτός της Αθήνας – σε 4 πόλεις στην Ελλάδα, με την αφορμή της κυκλοφορίας της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Long Slow Distance“, την οποία και θα μπορείτε να αποκτήσετε στα σημεία της εμφάνισης του.

Πάτρα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, Πολιτεία

Λάρισα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, Stage Club

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, GAIA Live

Ιωάννινα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, Boxx Live Stage

Να σημειώσουμε ότι η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στις άλλες πόλεις στις οποίες εμφανίζεται ο Sivert Høyem.

Ακολουθούν λίγα λόγια από τον ίδιο τον Sivert Høyem για την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά.

Το «Long Slow Distance» είναι το 4ο studio άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Sivert Høyem.


Αυτό το album με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά μου”

Το άλμπουμ Long Slow Distance σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του Sivert Høyem.


Οι προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα”, εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa – που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας– έχουν επηρεαστεί από πολλά και διαφορετικά είδη, όπως το black metal των 90’s, την industrial noise, krautrock και την Γαλλική ποπ. Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι καινούργιο.

Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάνουμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό”, σχολιάζει ο Høyem.

Θεματικά μπορεί να περιγραφεί ως «ωμή ειλικρίνεια».


Πολλά πράγματα έπρεπε να βγουν προς τα έξω αυτή τη φορά. Δεν μπορώ παρά να μεταφέρω εμπειρίες της προσωπικής μου ζωής στην μουσική που δημιουργώ. Αυτή είναι η ειλικρινής μουσική” εξομολογείται ο Sivert.

Το Long Slow Distance περιγράφεται ως ένα Νορβηγικό άλμπουμ όμως ο Høyem το περιγράφει ως ένα “Oslo-album”. Πέραν από τους μουσικούς του (Cato Salsa, Christer Knutsen, Rune Nikolaisen, Børge Fjordheim), στην ολοκλήρωση του άλμπουμ συνετέλεσαν και οι Bjarne Stensli, Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym), Ådne Meisfjord (120 Days).


Ολόκληρο το άλμπουμ ετοιμάστηκε στην Νορβηγία όπου κυρίως δούλευα στο στούντιο του Harry Gym στο Όσλο. Αν και στο άλμπουμ τραγουδώ στα Αγγλικά, αισθάνομαι ότι έχει μια Νορβηγική ταυτότητα. Επίσης θεωρώ ότι έχει ένα «αρκτικό» αίσθημα και μια διάθεση που μπορεί να περιγραφεί ως αστική και μυστικιστική ταυτόχρονα”, συνεχίζει ο Høyem.

Ο Sivert και ο συμπαραγωγός Bjarne Stensli είχαν την πρόθεση να συνεργαστούν εδώ και πολύ καιρό και πλέον, τώρα που το πέτυχαν, είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Ο Bjarne είναι ο άνθρωπος πίσω από όλα όσα βρίσκω ενδιαφέροντα στη σύγχρονη Νορβηγική μουσική και είμαι οπαδός της μπάντας του”.

Η μόνη μη Νορβηγικής καταγωγής συμμέτοχος στην δημιουργία του Long Slow Distance είναι η Renate Knaup από την θρυλική γερμανική μπάντα Amon Düül II.

Η συμμετοχή της Renate στο άλμπουμ είναι πολύ σημαντική για εμένα. Δεν υπάρχουν πολλοί guests στο άλμπουμ, όμως όσοι συμμετείχαν, παίζουν σημαντικό ρόλο όπως έχουν σημαντική θέση και στην ολοκλήρωση του παζλ”.

Η λογοτεχνία και η τέχνη είναι σημαντικής πηγές έμπνευσης για τον Sivert, και η μουσική είναι συχνά αγκυροβολημένη σε τοπία βγαλμένα από την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Το άλμπουμ είναι γεμάτο από μεγαλοπρεπείς και σκοτεινούς ήχους καθώς και γυμνές μπαλάντες.


“Θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό να παίζω τις σκληρές αλλά και τις πιο ανάλαφρες πλευρές της μουσικής μου με την ίδια αίσθηση ειλικρίνειας
”.

Ο Høyem απολαμβάνει την απευθείας επικοινωνία με τους οπαδούς του μέσω των social media και πιστεύει ότι οι fans του θα απολαύσουν το Long Slow Distance.

Αισθάνομαι κοντά σε εκείνους που απολαμβάνουν την μουσική μου και πιστεύω ότι έχω δημιουργήσει ένα άλμπουμ που θα τους αρέσει. Θα υπάρξουν και εκπλήξεις; υπάρχουν πολλά περίεργα τα οποία ένας καλλιτέχνης μπορεί να κάνει σήμερα. Οι άνθρωποι ακούνε πολλά είδη μουσικής πια…”

Ο Sivert θα περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη με το νέο δίσκο του.


Όσο περιοδεύει κανείς, ανακαλύπτει το είδος του άλμπουμ που έχει δημιουργήσει”.

Φιλολογικός σύλλογος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Καρύτση 1, Αθήνα

DOORS OPEN: 20:30
SIVERT on stage: 21:30