200200EVENT

Τραγουδάμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε το πρόγραμμα 200 +200 της ΑΓΚΑΛΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

 

Τραγουδάμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε το πρόγραμμα
200 +200 της ΑΓΚΑΛΙΑΣ

 

200200EVENT

Αρχιτεκτονική Live Stage
ΕΛΑΣΙΔΩΝ 6, (ΠΕΙΡΑΙΩΣ 116) ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016
Ώρα έναρξης 19:00

Καλλιτέχνες

Nikitas Klint XRAY Moriginal Set
Παντελής Αμπαζής
Κώστας Χρονόπουλος
Θεολόγος Κάππος
Liber Animus
Αθανάσιος Κλασίνας
Θανάσης Λουβερδής
Τάσος Γιαννίκος Quartet
Σταμάτης Μορφονιός
Whodoes

Μία εκδήλωση ζωής…

H εκδήλωση θα διεξαχθεί για να στηρίξουμε το πρόγραμμα
200 +200 της ΜΚΟ ΑΓΚΑΛΙΑ από την Λέσβο

https://www.facebook.com/NGO.Agkalia/timeline
https://www.facebook.com/events/1660441410882223/?active_tab=posts

Γενική είσοδος 10€

Ο τόπος αυτός ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει προσφυγιά και για αυτό τον λόγο είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε την εκδήλωση αυτή με πολύ αγάπη!

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services
Εκδοτήριο Ticket Services – Πανεπιστημίου 39 (εντός της Στοάς Πεσμαζόγλου).
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά 210.7234567om/events/1660441410882223/

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΓΚΑΛΙΑ”
200 ντόπιες οικογένειες + 200 προσφυγικές οικογένειες.
Στα χρόνια που πέρασαν έχουμε βοηθήσει τόσο Έλληνες όσο και πρόσφυγες δίχως εξαιρέσεις. Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως η ανθρωπότητα είναι μια καθώς μια είναι και η λύση στα όσα μας βρίσκουν : η πανανθρώπινη αλληλεγγύη. Όλοι οι φίλοι μας που παρακολουθούν τόσο καιρό τον αγώνα που δίνουμε εδώ στη Λέσβο γνωρίζουν πως είμαστε μια μικρή, τοπική ομάδα που τόσα χρόνια προσφέρουμε ο,τι μπορούμε δίχως κρατική ή ευρωπαϊκή ενίσχυση.

Πολλές φορές όταν δεν είμαστε έτοιμοι σταματάμε να δεχόμαστε χρήματα ή εφόδια γιατί πιστεύουμε πως οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να έχουν μόνο τόσα αποθεματικά όσα μπορούν άμεσα να διαθέτουν στον κόσμο που το έχει ανάγκη. Τώρα ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια και θέλουμε όση βοήθεια μπορεί να συγκεντρωθεί. Ανοίγουμε ξανά και επίσημα τον τραπεζικό λογαριασμό της Αγκαλιάς και δίνουμε αγώνα να συγκεντρώσουμε μέσα σε δυο μήνες ένα ποσόν που θα διατεθεί σε 200 οικογένειες από την ξεχασμένη βόρεια Λέσβο και σε 200 προσφυγικές οικογένειες. Το ποσόν από το βραβείο Raul Wallenberg που λάβαμε τον Ιανουάριο θα είναι η πρώτη συνεισφορά στον «κουμπαρά» μας. Για αυτήν την προσπάθεια θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς παρέδρους οι οποίοι θα μας υποδείξουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, θα στηριχθούμε στην επαφή μας με τον κόσμο την οποία έχουμε χτίσει μετά από χρόνια και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις οικογένειες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Πριν μερικά χρόνια με επιτυχία είχαμε μοιράσει πάνω από 120 κιβώτια βοήθειας με αυτόν τον τρόπο!
Με ιεράρχηση των αναγκών ή και με κλήρωση όταν αυτό είναι αδύνατον θέλουμε μέχρι το Πάσχα να ελαφρύνουμε κάπως τις έγνοιες από 200 οικογένειες που ζουν στο διπλανό σπίτι και που δίνουν τον δικό τους –πολλές φορές σιωπηλό μα πάντοτε αξιοπρεπή- αγώνα επιβίωσης. Στη βορεινή Λέσβο, ειδικά στα χωριά υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Και με αυτά τα λεφτά θέλουμε να βοηθήσουμε 200 προσφυγικές οικογένειες που θα έρθουν στη Λέσβο ή βρίσκονται ήδη εδώ : ξέρουμε από πρώτο χέρι πως είναι να είσαι στον δρόμο με μικρά παιδιά με ελάχιστες οικονομίες, έχουμε ζήσει από πολύ κοντά την αγωνία και τον αγώνα που δίνουν οι πρόσφυγες γονείς. Γνωρίζετε την προσπάθεια που καταβάλλαμε τους τελευταίους μήνες κατά την οποία καταφέραμε με τη δική σας και μόνο βοήθεια να περιθάλψουμε περισσότερους από 17.000 πρόσφυγες στην Καλλονή Λέσβου και να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις για τις οποίες είμαστε τόσο περήφανοι. Εδώ και μήνες κοντά μας –στα δύσκολα και στα εύκολα- είναι οι σταθεροί εθελοντές της «Αγκαλιάς» η οποία έχει μεγαλώσει και μας δίνει κουράγιο : Ο Νίκος, η Ειρήνη, ο Μιχάλης η Μυρτώ και η Βίκυ. Πάντα με την ίδια βάση : εθελοντικά, αφιλοκερδώς γιατί το θεωρούμε καθήκον μας εφόσον λεγόμαστε άνθρωποι και γιατί ο παπα-Στρατής μας άφησε με την παραγγελιά να μην το βάλουμε κάτω και να μην κάνουμε ποτέ διακρίσεις στο ποιόν βοηθάμε.

Θέλουμε να στείλουμε με αυτή μας την κίνηση σαφές μήνυμα : Έλληνες, Ευρωπαίοι και πρόσφυγες πρέπει να σταθούμε ενωμένοι στην κρίση αυτή την οποία έχουν προκαλέσει οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες νοοτροπίες τόσο στη χώρα μας, στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή. Αυτοί που μας θέλουν να συγκρουόμαστε και να έχουμε μίσος μεταξύ μας έχουν όφελος και τρέφονται από αυτό. Ο ρατσισμός και ο φασισμός, οι αδίστακτοι έμποροι των εθνών πάντοτε έβαζαν τους ποιο αδύναμους να παλεύουν μεταξύ τους, να μισούν και να κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Για να μην βλέπουν ποτέ ποιός πραγματικά φταίει. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Απέναντι στον ρατσισμό προτάσσουμε την αγάπη, απέναντι στον φασισμό την αλληλεγγύη δίχως αστερίσκους. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να σταθούμε στο ύψος της ανθρωπότητας. Ξέρετε πως αυτά τα πρεσβεύουμε στην κάθε μας μέρα, στην κάθε μας δράση, πολλές φορές με μεγάλο κόστος. Παρακαλούμε βοηθήστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Κοινοποιήστε, μιλήστε για αυτήν την προσπάθεια. Ο αριθμός λογαριασμού της «Αγκαλιάς» είναι.
ΜΚΟ Αγκαλιά
Alpha Bank
IBAN: GR5401405990599002101026620
BIC-Swift Code: CRBAGRAA
Η προσπάθειά μας θα τρέχει από τώρα μέχρι 30 Απριλίου όποτε και θα δοθούν σε 400 οικογένειες τα όσα έχουμε μαζέψει.
Γιώργος, Κατερίνα, Ελένη.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ