ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

                                                                                                    Αθήνα, 18/06/2012

Θέμα: Εκδηλώσεις για την  Παγκόσμια  Ημέρα  κατά  των  Ναρκωτικών, 26 Ιουνίου 2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και με κεντρικό μήνυμα «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη», το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διοργανώνει και συμμετέχει σε μια σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2012 με δύο στόχους: α) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και β) την προσέγγιση χρηστών στο δρόμο.

Στις 23 και 24 Ιουνίου το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Παλλήνης. Από τις 25 έως και τις 27 Ιουνίου συνεργάζεται με τους Γιατρούς του Κόσμου και μαζί πραγματοποιούν δράσεις που επίκεντρο έχουν την προσέγγιση χρηστών στο δρόμο και την άμεση ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.  Στα πλαίσια των δράσεων αυτών θα παρέχεται και ιατρική φροντίδα από ομάδα των Γιατρών του Κόσμου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους οξύνονται λόγω των επιπτώσεων της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της χρήσης ουσιών και έντασης των διαδικασιών κοινωνικού αποκλεισμού είναι ορατός.

Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και όσους χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Στηρίζουμε το δικαίωμα στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου οργανισμού για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την κοινωνική επανένταξη στην Ελλάδα. Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από το 1989 προσφέρει στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης και των προβλημάτων που τη συνοδεύουν, δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής,  με στόχο την πλήρη και οριστική αποχή από τις ουσίες και την παραβατικότητα και την ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Το πρόγραμμα έχει μακρά παράδοση παρεμβάσεων κοινωνικού, οικολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, οι οποίες σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από τα μέλη του, σε συνεργασία με  ομάδες πολιτών, δήμους, συλλόγους και φορείς.
Αυτή τη φορά παρεμβαίνουμε μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Oι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ, παραμένοντας παράλληλα μια γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.  Οι Γιατροί του Κόσμου με πλήθος αποστολών στο εσωτερικό της χώρας, βρίσκονται στο πλευρό εξαρτημένων με το πρόγραμμα «Δρόμοι της Αθήνας». Το πρόγραμμα «Δρόμοι της Αθήνας», έχοντας 14 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας,  λειτουργεί με στόχο τη μείωση της βλάβης και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής σε χρήστες ουσιών.
 Σας περιμένουμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μας και να συμμετάσχετε μαζί μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

 

 

Πόλη

Ημερομηνία

 

 

Ώρα

 

Περιγραφή εκδήλωσης

 

 

Με τη συνεργασία

Δήμος Γέρακα

23-24/6/12

17:30 – 21:30

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νεολαίας Δήμου Παλλήνης. Περίπτερο με έκθεση μουσικών οργάνων και έντυπο υλικό.

Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης

Αθήνα

25/6/12

10:00 – 14:00

Προσέγγιση χρηστών στο δρόμο με τη συνοδεία κινητής ιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε πιάτσες της Αττικής και ιατρική περίθαλψη. Θα γίνονται εξετάσεις HIV και ηπατίτιδας.

Γιατροί του Κόσμου

 

 

 

 

Αθήνα

25/6/12

20:00 – 24:00

Προσέγγιση χρηστών στο δρόμο με τη συνοδεία κινητής ιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε πιάτσες της Αττικής και ιατρική περίθαλψη. Θα γίνονται εξετάσεις HIV και ηπατίτιδας.

Γιατροί του Κόσμου

 

 

 

 

Αθήνα

26/6/12

15:00 – 17:00

Προσέγγιση χρηστών στο δρόμο

 

Εξάρχεια, Βαλτετσίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26/6/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:00 – 22:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση στην οδό Βαλτετσίου 37 (πεζόδρομος) .

-Δράσεις και ενημέρωση κοινού.     -Παρουσία της κινητής ιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου για ιατρική περίθαλψη και εξετάσεις HIV και ηπατίτιδας.

-Παράλληλη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για υποδοχή χρηστών για την άμεση ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.

 

-Συναυλία από το μουσικό συγκρότημα EN CARDIA

-Μουσικό δρώμενο από την ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (συντονιστής Αρετή Μίγγου)

Γιατροί του Κόσμου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξάρχεια, πλατεία

 

 

 

 

 

 

 

26/6/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Απόγευμα 15:30-19:30

 

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δικτύου Πρόληψης και ΄Εγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, συμμετοχή με περιποίηση φυτών και τοποθέτηση κομπόστ.

Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

 

 

 

 

 

Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27/6/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 18:00-22:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσέγγιση χρηστών στο δρόμο με τη συνοδεία κινητής ιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε πιάτσες της Αττικής και ιατρική περίθαλψη. Θα γίνονται εξετάσεις HIV και ηπατίτιδας.

Γιατροί του Κόσμου