You are currently viewing IMMORTALIZER

IMMORTALIZER


In English

 

Οι Ιmmortalizer ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια και τώρα κυκλοφόρησες άλλο ένα single, με τίτλο “Gone To Hell” από το επερχόμενο άλμπουμ. Πώς μπορείς να περιγράψεις τη μουσική σου μέχρι τώρα; Το βρίσκω πολύ διαφορετικό!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πραγματικά το εκτιμώ! Άρχισα να γράφω τραγούδια όταν ήμουν πολύ μικρός, οπότε ήταν μακρύς ο δρόμος για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Έχω περάσει όλη μου την καριέρα ως επί το πλείστον γράφοντας τα δικά μου τραγούδια , αντί να μαθαίνω διασκευές, οπότε νιώθω ότι αυτό με βοήθησε να αναπτύξω αρκετά τις συνθετικές μου ικανότητες. Μέχρι τη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι  Immortalizer, είχα ήδη σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας. Έτσι, αυτή η εμπειρία ήταν μια τεράστια βοήθεια. Δουλεύω πολύ σκληρά για τη μουσική μου και πάντα προσπαθώ να πιέζω τον εαυτό μου περισσότερο. Ενώ πολλά έρχονται φυσικά, ειδικά οι μελωδίες, τα riff κιθάρας και οι στίχοι κ.λπ., εξακολουθώ να δουλεύω και να ξαναδουλεύω τη μουσική μου και να δοκιμάζω πολλές διαφορετικές ιδέες για να έχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι  Immortalizer αντιπροσωπεύουν πραγματικά τον ήχο και το στυλ που έχω περάσει όλη μου τη ζωή αναπτύσσοντας.

Πιστεύεις ότι το μοναδικό αλλά και κλασικό σου στυλ θα είναι αφορμή για να υπογράψει κάποια εταιρεία μαζί σου; Οι περισσότερες εταιρείες στις μέρες μας προτιμούν κάποια ρετρό μεταλλικά ακούσματα…

Το ελπίζω σίγουρα. Νομίζω ότι οι οπαδοί του Metal λαχταρούν μια γεύση από το παρελθόν και οι δισκογραφικές αναζητούν μπάντες που μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό χωρίς να κοπιάρουν τους καλλιτέχνες που τους ενέπνευσαν. Νομίζω ότι η λατρεία μου για την κλασική εποχή του Metal είναι πολύ παρούσα στη μουσική μου και μου αρέσει αυτό. Δεν ήταν προγραμματισμένο, απλώς συνέβη έτσι φυσικά. Η μουσική είναι και θα είναι πάντα το μονοπάτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να κερδίσω τη θέση μου δίπλα στους ήρωές μου.

Τρία τραγούδια και μόνο single μέχρι τώρα. Πιστεύεις ότι υπάρχει πραγματική χρησιμότητα  να κυκλοφορούν άλμπουμ το 2021; Ποιά είναι η γνώμη σου;

Νομιζω ναι. Τα single είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτεθείς και να προσελκύσεις νέους θαυμαστές, αλλά τα ολόκληρωμένα άλμπουμ είναι επίσης πολύ σημαντικά. Σε έναν ψηφιακό κόσμο μερικές φορές είναι υπέροχο και ικανοποιητικό να έχεις κάτι απτό. Όπως τόσοι πολλοί άλλοι, εξακολουθώ να μου αρέσει να βγάζω ένα φρέσκο βινύλιο και να το βάζω στο πικάπ μου. Ή ένα CD στο στερεοφωνικό μου. Μου αρέσει να εξετάζω το εξώφυλλο, να διαβάζω τους στίχους και τις σημειώσεις και να κοιτάζω τις φωτογραφίες της μπάντας. Επιπλέον, πολλοί οπαδοί του Metal (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) εξακολουθούν να απολαμβάνουν να ακούν ένα άλμπουμ μέχρι το τέλος. Λοιπόν, σκοπεύω να το κάνω και εγώ.

Το πνεύμα της δημιουργίας είναι εκεί, λάμπει σαν φως σε ένα θάλαμο, ένα συναίσθημα που είναι καθαρή ενέργεια. Πιστεύεις ότι όλη σου η ζωή επηρέασε τη μουσική σου; Και αν ναι, πώς;

Απολύτως! Οι εμπειρίες της ζωής μου σίγουρα επηρεάζουν τη μουσική μου. Δεν είχα μια εύκολη ζωή. Έχω περάσει μερικά φρικτά πράγματα, αλλά πάντα είχα τη μουσική μου για να με βοηθήσει να τα ξεπεράσω όλα. Αυτές οι αρνητικές και θετικές εμπειρίες περνούν στη μουσική και τους στίχους μου. Τραγούδια όπως το “Lost” και το “Gone To Hell” είναι εξαιρετικά παραδείγματα των αντικρουόμενων απόψεών μου για τη σύγχρονη ζωή και την κοινωνία. Το “I’m Gone” γράφτηκε για τις δικές μου εμπειρίες με τοξικές σχέσεις και τελικά την απόφασή μου να φύγω. Έτσι αισθάνομαι ότι πολλά στοιχεία που με αποτελούν,  διαχέονται στη μουσική και τους στίχους μου.

Πολλές κυκλοφορίες καθυστέρησαν πάνω από ένα χρόνο λόγω του COVID. Θεωρώ μπάντες σαν εσένα, ως ήρωες σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Φαίνεται επίσης ότι προβάλλεις πολύ τη δουλειά σου. Χρειάζεται να θυσιάσεις πολλά πράγματα στη ζωή για αυτό;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά! Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, ειδικά να κάνω τα πάντα μόνος μου. Είναι πολύ πιο χρονοβόρο από ό,τι θα ήταν με μια μπάντα στο πλευρό μου. Αλλά η μουσική είναι και θα είναι πάντα το κάλεσμα και το πάθος μου. Θα ηχογραφήσω και θα περιοδεύσω μέχρι να πέσω. Κανείς δεν ξέρει πότε τελειώνει ο χρόνος του, οπότε θέλω να περάσω τον χρόνο μου κάνοντας αυτό που αγαπώ. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που θυσιάζονται για να συνεχίσουν  τα πράγματα να προχωράνε, δεν έχω πολύ χρόνο για χόμπι και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά είμαι εξαιρετικά τυχερός που έχω την υποστήριξη μερικών καταπληκτικών ανθρώπων και καταπληκτικών θαυμαστών που με βοηθούν να συνεχίσω!

Μου αρέσει πολύ το υλικό. Σκέφτεσαι για ζωντανές εμφανίσεις στο μέλλον;

Σίγουρα ναι! Όσο λατρεύω να γράφω και να ηχογραφώ μουσική, μου αρέσει επίσης να παίζω ζωντανά και περιμένω με αγωνία την ευκαιρία μου να κάνω μια περιοδεία στον κόσμο και να φέρω τους Immortalizer στη σκηνή!

Φαίνεται να είστε μια πολύ δεμένη μπάντα. Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι ο μόνος μουσικός στο συγκρότημα ή αρκεί η μουσικότητα σου;

Ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα προσπαθώ για το καλύτερο. Έχω ξοδέψει 25 χρόνια αναπτύσσοντας τις δεξιότητές μου και έχω περάσει όλη μου τη ζωή με κύριο στόχο τη μουσική. Όταν γράφω μουσική, ακούω συχνά την πλήρη ενορχήστρωση στο μυαλό μου, οπότε το να έχω πλήρη δημιουργικό έλεγχο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Ωστόσο, πάντα το πίστευα ότι η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα. Είμαι βέβαιος ότι όταν βρω τα κατάλληλα άτομα για να ολοκληρώσω τους Immortalizer, μπορούμε να γίνουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο ως συγκρότημα.

Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το μελλοντικό άλμπουμ, τους στίχους, τη μουσική κλπ ή κάποιες γενικές πληροφορίες;

Απολύτως! Ως ντεμπούτο άλμπουμ, σκοπεύω να συμπεριλάβω μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών που αντιπροσωπεύουν αυτό που είναι οι Immortalizer. Θα υπάρχει τουλάχιστον μία δυναμική μπαλάντα και πιθανώς κάποιες διασκευές ως μπόνους κομμάτια. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού είναι ήδη γραμμένο, απλά πρέπει να ηχογραφηθούν τα πάντα και να γίνει κάθε κομμάτι όσο πιο φανταστικό γίνεται. Η φιλοσοφία μου ήταν πάντα «όλα φανταστικά, χωρίς κομμάτια για να γεμίσει το άλμπουμ».

Σε σύγκριση με τα άλλα σου single, ποιες είναι οι διαφορές του “Gone To Hell”;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Λοιπόν, το “Gone To Hell” είναι πραγματικά όσο περισσότερο Immortalizer γίνεται. Το “Lemmy”  ήταν ελαφρώς διαφορετικ σαν στυλ, καθώς ήταν ένα τραγούδι φόρου τιμής. Αλλά   τα “I’m Gone” & “Gone To Hell” και τώρα το νέο single “Cut Loose” νιώθω ότι αντιπροσωπεύουν πραγματικά τον ήχο και το στυλ μου. Χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη του Ralf Scheepers, πιέζω τον εαυτό μου όλο και περισσότερο για να κάνω τα πάντα όσο πιο δεμένα και ομοιογενή μπορώ.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους  Immortalizer στο μέλλον;

Λοιπόν, το επερχόμενο άλμπουμ σίγουρα! Επίσης, περισσότερα single  και βίντεο το συντομότερο δυνατό. Θα επικεντρωθώ κυρίως στην ηχογράφηση του άλμπουμ στη συνέχεια, αλλά θα ήθελα να κάνω ένα βίντεο για ένα από τα πιο πρόσφατα κομμάτια για να βοηθήσω στην προώθηση του νέου άλμπουμ. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να κάνω περιοδεία το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ, Dave! Τα χαιρετίσματα μας σε σένα στον Καναδά!

Ήταν χαρά μου! Σας ευχαριστώ που με έχετε στο RockAndRoll! \m/

 

www.immortalizermusic.com

https://soundcloud.com/Immortalizermusic

https://www.facebook.com/ImmortalizerBand

https://www.twitter.com/immortalizer_

https://www.instagram.com/immortalizerofficial/

 

IMMORTALIZER – Cut Loose (Official Video)

https://youtu.be/MAE0ToQwks0

IMMORTALIZER – Gone To Hell (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=E3ZHediKQi8

IMMORTALIZER – I’m Gone (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=yBSH8s7VVLA

IMMORTALIZER: Lemmy (Official Music Video)

https://youtu.be/OET51kZsOXs