To supergroup των Bad English


To 1988 o John Waite, ο Jonathan Cain και ο Ricky Phillips από το συγκρότημα των Babys αποφάσισαν μαζί με τον Neal Schon των Journey και τον Deen Castronov να φτιάξουν το supergroup των Bad English. Το συγκρότημα δεν είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και ηχογράφησε δύο άλμπουμ. Το 1989 το ομώνυμο ΄΄Bad English΄΄ και το 1991 το ΄΄Backlash΄΄. Μεγαλύτερη επιτυχία τους η υπέροχη μπαλάντα “When I See You Smile”.

Bad English – Bad English (1989)

“Best of What I Got” (John Waite, Jonathan Cain, Neal Schon)
“Heaven is a 4 Letter Word” (Schon, Cain, Waite, Mark Spiro)
“Possession” (Waite, Cain, Ricky Phillips)
“Forget Me Not” (Waite, Cain, Spiro)
“When I See You Smile” (Diane Warren)
“Tough Times Don’t Last” (Cain, David Roberts, Waite)
“Ghost in Your Heart” (Waite, Martin Page, Cain)
“Price of Love” (Waite, Cain)
“Ready When You Are” (Cain, Waite, Schon, Todd Cerney)
“Lay Down” (Waite, Schon, Cain)
“The Restless Ones” (Waite, Cain, Phillips)
“Rockin’ Horse” (Schon, Waite, Cain)
“Don’t Walk Away” (Andy Hill, Peter Sinfield)

John Waite – lead vocals
Neal Schon – lead, rhythm & acoustic guitars, backing vocals
Jonathan Cain – keyboards, backing vocals
Ricky Phillips – bass, backing vocals
Deen Castronovo – drums, percussion, backing vocals

Bad English – Backlash (1991)

“So This Is Eden” (John Waite, Jonathan Cain, Russ Ballard) – 5:09
“Straight to Your Heart” (John Waite, Neal Schon, Jonathan Cain, Mark Spiro) – 4:09
“Time Stood Still” (John Waite, Ricky Phillips, Jesse Harms) – 5:23
“The Time Alone with You” (John Waite, Diane Warren, Jonathan Cain) – 4:41
“Dancing Off the Edge of the World” (John Waite, Jonathan Cain, Neal Schon) – 4:54
“Rebel Say a Prayer” (John Waite, Jonathan Cain, Russ Ballard) – 4:23
“Savage Blue” (John Waite, Jonathan Cain, Neal Schon) – 4:33
“Pray for Rain” (John Waite, Mark Spiro, Jonathan Cain) – 5:03
“Make Love Last” (John Waite, Jonathan Cain) – 5:19
“Life at the Top” (John Waite, Jonathan Cain, Mark Spiro, Tim Pierce) – 4:51

John Waite – lead vocals
Neal Schon – lead guitar, background vocals
Ricky Phillips – bass, background vocals
Jonathan Cain – keyboards, background vocals
Deen Castronovo – drums, background vocals
Mark Spiro – background vocals
Tommy Funderburk – background vocals