You are currently viewing FOIVOS – EP «Dιstorted»

FOIVOS – EP «Dιstorted»


FOIVOS – EP «Dιstorted»…(4 Δεκεμβρίου 2020, self-release)

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος, με πληθώρα συνεργασιών και καλλιτεχνικών εκφάνσεων, αποτελεί παράδειγμα ενός πετυχημένου και πολυπράγμονα μουσικού, ανοιχτόμυαλου και εκφραστικού. Ξεφεύγοντας έστω και περαστικά από αυτά, δίνει έμφαση στα αγαπημένα του είδη με το προσωπικό στοιχείο όμως να είναι εμφανές. Έτσι λοιπόν το ντεμπούτο EP του Distorted, έρχεται να μας συνεπάρει.

Γεμάτο μελωδικούς και παιχνιδιάρικους ήχους, το μισάωρο ΕΡ του Φοίβου, μας στροβιλίζει, όπως έτσι μπερδεμένα και στροβιλισμένα είναι τα μάτια του εξώφυλλου.
Με metal ήχους βαθιά επηρεασμένους από τη shred σχολή πολλών και διαφόρων, από τον Steve Vai μέχρι τον Zakk Wylde, ακούμε σολίδια που δίνουν πόνο, σε ένα μοντέρνο και πολυποίκιλο σύνολο.

Μάλιστα oι μουσικές του Έλληνα βιρτουόζου καταφέρνουν να μιλήσουν και να δημιουργήσουν εικόνες, πότε απαλότερα και πότε εντονότερα, ενώ και οι μπασογραμμές από πίσω, σιγοντάρουν σε αυτό το ογκώδες αποτέλεσμα, γεμάτο ηλεκτρισμένες εκφράσεις. Τέλος ο Foivos, στο μεταίχμιο του εν λόγω ΕΡ έχει την κατάλληλη κορύφωση που μας αφήνει να συνεχίζουμε δυνατά, κι ο λόγος γίνεται για το Eleanor Rigby από τους Beatles, φτιαγμένο στο ύφος του υπόλοιπου δίσκου.

Τα hard και heavy μοτίβα αυτού του ΕΡ, δημιουργούν ένα όμορφο έναυσμα για τις προσωπικές του δουλειές που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν και συνέχεια. Το εν λόγω ντεμπούτο, ξεφεύγει κάπως από όσα έχει κανείς συνηθίσει, τονίζοντας έτσι την ταυτότητα του δημιουργού του, και αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμα πιο δυναμική συνέχεια από τον Φοίβο Ζαχαρόπουλο.

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος, μαγεύτηκε από νωρίς και μυήθηκε στον κόσμο της κιθάρας. Από τα 16 του δίνει και επαγγελματικά το στίγμα του στον ήχο της εξάχορδης, σε μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών και ιδιωμάτων κάνοντας τώρα αυτό που μάλλον πάντα υπήρχε μέσα του.
Ο λόγος για το προσωπικό του ΕΡ, Distorted το οποίο ταιριάζει γάντι με όσα δείχνουν τα κομμάτια του καθ όλη την διάρκεια του.

Mε μια εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση και πατώντας στα χνάρια των Vai-Satriani, μέσω αυτού του ΕΡ δίνει την ελληνική απάντηση, δείχνοντας πόσα μπορούν να κάνουν οι Έλληνες κιθαρίστες και σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκονται μέσα στη παγκόσμια κιθαριστική πραγματικότητα. Μελωδικός, γκρουβάτος, ογκώδης και άρτιος παιχτικά, ο ήχος του Foivos δίνει ένα ωραίο πάντρεμα του hard rock με το heavy metal, δίνοντας ένα σύγχρονο πρίσμα, άκρως πρωτότυπο και εκφραστικό.

Χωρίς φιοριτούρες και φλυαρίες, η κιθάρα μιλά ουσιαστικά και εκφράζεται σε κάθε μία από τις πέντε συνθέσεις δημιουργώντας όμορφες εικόνες, άκρως παραμορφωμένες όπως προστάζει και ο τίτλος του ΕΡ. Mε τον ίδιο τον Φοίβο, να δίνει κατάθεση ψυχής βάζοντας μπροστά τη μεγάλη του αγάπη, πέρα από τις σκληρότερες εκφάνσεις, υπάρχει και το Eleanor Rigby από τους Beatles, να δίνει ένα ρετρό στοιχείο, όμορφο, μεστό και ταιριαστό.

Χωρίς ταμπέλες που βροντοφωνάζουν τι γίνεται σε αυτό το ΕΡ, ο ίδιος ο δημιουργός του εκφράζεται με γνήσια έμπνευση και ανοιχτό μυαλό.
Συνολικά το Distorted είναι μια πολύ όμορφη και καλοφτιαγμένη κιθαριστική κυκλοφορία, ακούγεται μονορούφι και αξίζει να την τσεκάρετε οπωσδήποτε και να παρακολουθείται την πορεία του δημιουργού του, γιατί νιώθουμε βέβαιοι ότι έχει στη φαρέτρα του πολλά και καλά πράγματα να μας προσφέρει.

Spotify – https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page – https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud – https://bit.ly/37jXcXg

Instagram – https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page – https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp – https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon – https://amzn.to/37A71k7

Apple Music – https://apple.co/33L0hPh

 

Foivos – Distorted – [2020 Full EP]

https://www.youtube.com/watch?v=obbme_7aUCI&t=1460s

Foivos – Schumann Resonance – “Home Edition Playthrough” Ep.2

https://www.youtube.com/watch?v=XtlM66lBZNY