You are currently viewing ANDΥ ROCKS – Look at what we’ve done! (Review)

ANDΥ ROCKS – Look at what we’ve done! (Review)


Σας παρουσιάζουμε ένα νέο άλμπουμ και να ξέρετε μόνο ότι το συγκρότημα αυτό έχει πολύ ξεχωριστό στυλ. Oi Andy Rocks έχουν στοιχεία από hard rock, alternative rock, classic rock, ενώ με τη μελωδική τους φωνή αγγίζουν μέχρι το pop και από την άλλη, οι δυναμικές τους κιθάρες τους φέρνουν κοντά στο metal πολλές φορές. Ωστόσο, να είστε ήσυχοι. Είμαστε στην πραγματικότητα εδώ για να δούμε το νέο άλμπουμ του 2021 από μια γερμανική μηχανή που ακούγεται ομοιογενής και κυκλοφόρησε από τη γαλλική Soman Records.
Frontwoman είναι η τραγουδίστρια και κιθαρίστρια Andrea Weiss που με αυτή τη μπάντα συνεχίζει τη δουλειά της που ξεκίνησε από τους Black Daffodils, αλλά τώρα κατευθύνεται σε μονοπάτια έξω από το metal και μαζί της έχει 3 πολύ καλούς μουσικούς που στηρίζουν δυνατά το σχήμα! Αυτό είναι το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο “Look At What We’ve Done” αλλά έχουν κυκλοφορήσει επίσης άλλο ένα EP και ένα single μετά τη δημιουργία τους.

Το άλμπουμ ανοίγει με το Digital Detox, θέτοντας ένα ευχάριστο alternative rock ρυθμό με μελωδικά φωνητικά και αποδεικνύοντας άμεσα την άψογη μουσικότητα της μπάντας, για να μας κερδίσει απόλυτα με τα “Keep On Pretending” και το ομώνυμο, δύο κομμάτια που κουβαλούν την παράδοση και το έργο της παλιάς σχολής αλλά με μοντέρνο ήχο και άποψη. Η φωνητική απόδοση της Andrea παραμένει σταθερή: φανταστείτε την παράδοση στο στυλ του Jon Bon Jovi, αλλά με το εύρος και την χροιά μιας Sheryl Crow. Απίστευτη!

Αυτά ανοίγουν το δρόμο για τη μπαλάντα Time Flies ένα κομμάτι με adagio tempo σε γλυκόπικρο και παιχνιδιάρικο ύφος, που σιγά-σιγά καταλήγει σε μια κορύφωση που αναδεικνύει τη φωνητική τεχνική και την ευαισθησία της Andrea για άλλη μια φορά. Aκολουθεί το “Hot As Hell” που παραπέμπει σε μια περισσότερο παραδοσιακή hard rock αισθητική, όχι μακριά από αυτά που δίδαξαν οι AC/DC.


Oι Andy Rocks ρίχνουν λίγο περισσότερο λάδι στη φωτιά για το επόμενο κομμάτι, το “Regret”, ένα πιο βαρύ μεταλλικό κομμάτι με πιο γρήγορο ρυθμό. Οι δονήσεις του σε εξιτάρουν από το πρώτο άκουσμα. Υπέροχες μελωδίες, ρυθμοί και στίχοι. Το κορυφαίο του άλμπουμ!
Aκολουθούν τα “Glass of Wine”, “Motorway” και «Beyond The Enemy” που κρατούν πολύ ψηλά το επίπεδο για να φτάσουμε σε άλλο ένα φοβερό hit, άλλο ένα βίντεο κλιπ.

Το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ “Get Me A Drink” φαίνεται να είναι το ιδανικό soundtrack για την κατανάλωση αλκοόλ και πάρτι! Η μπάντα πάλι μας γυρίζει πίσω στις ένδοξες μέρες των ‘80ς, θυμίζοντας αρκετά τους Cinderella, όπως και κάποιες μπάντες των early ‘90s σαν τους Ugly Kid Joe, αλλά όλα αυτά μέσα από το προσωπικό τους ύφος που δεν μπορεί να αντιγραφεί, αλλά ούτε να περιγραφεί ακριβώς!

Αυτό το νέο άλμπουμ από τους Andy Rocks είναι καλό και πετυχαίνει το στόχο του. Δημιουργεί κάτι νέο και ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Συνθέτουν και εκτελούν έξοχα, μερικά διασκεδαστικά αλλά και συναισθηματικά rock τραγούδια, οπότε ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα, μπορεί να είναι ακριβώς το είδος της μουσικής που θα σας αρέσει πολύ! Ρίξτε μια ματιά στα βίντεο τους στο You Tube και στηρίξτε τους!

 

https://andy-rocks.jimdosite.com

https://www.instagram.com/andyrocks4u

https://www.facebook.com/AndyRocksBand/

https://soundcloud.com/user-470300324

https://andyrocks.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCNqp9m7EUyzcL7A-BV03zAw

 

Andy Rocks – Get me a drink

https://www.youtube.com/watch?v=yVYYwfSntHU

Andy Rocks – Regret

https://www.youtube.com/watch?v=-juhbQjM6lQ

Andy Rocks – Look at what we’ve done – Official Lyric Video

https://www.youtube.com/watch?v=5sl7VFAuN9o&t=84s

DIGITAL DETOX – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=0JAVHe526PA