You are currently viewing Υπόγεια Ρεύματα

Υπόγεια Ρεύματα


Υπάρχουν στιγμές όπου πιάνουμε τους εαυτούς μας να αναπολούν τις ένδοξες εκείνες μέρες back in the days που η ελληνική ροκ σκηνή ήταν στο απόγειό της και όπου και να πήγαινες άκουγες τεράστιες επιτυχίες ελληνικών συγκροτημάτων και αδημονούσες για τις νέες τους κυκλοφορίες! Αυτή η αίσθηση τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί και ξαφνικά……..ήρθαν τα Υπόγεια Ρεύματα στις 8 Φεβρουαρίου στο Σταυρό του Νότου να μας μεταφέρουν σε εκείνη την υπέροχη εποχή και να μας ταράξουν συθέμελα μαζί με τους ZooLixo λίγο.
Η βραδιά ξεκίνησε με τους ZooLixo λίγο, επί σκηνής,με τον Σταυρό του Νότου να σφίζει από κόσμο που ολοένα και αυξάνονταν και πληθύνονταν και διψούσε για να περάσει καλά,όπως και έγινε και με το παραπάνω! Οι ZooLixo λίγο είναι μια αυθεντική rock μπάντα με εμφανέστατες jazz- theatrical  επιρροές και συνεργασίες των μελών τις με τέρατα του χώρου, όπως οι ”Μουσικές Ταξιαρχίες”! Χαρακτηριστικά riff γέμισαν τα αυτιά του κοινού, εμπλουτισμένα με θεατρικές ερμηνείες και σάτιρα λες και ήταν βγαλμένα από τον Τζ. Πανούση και ο κόσμος από κάτω να groovarei στον ρυθμό τους ευχάριστα, υπό τον ήχο της πρώτης και προσωπικής δουλειάς των ZooLixo λίγο.

ipogeia reumata2

Έτσι και αφού το κοινό είχε ζεσταθεί για τα καλά με την βοήθεια φυσικά των ZooLixo λίγο, υποδεχτήκαμε επί σκηνής τα Υπόγεια Ρεύματα. Το μαγαζί άρχισε να σείεται από τα αλλεπάλληλα και ασταμάτητα χειροκροτήματα του κόσμου. Αυτό που επακολούθησε ήταν μαγικό….Ακούσαμε από την μια, υλικό από τα Υπόγεια Ρεύματα που ενώ ήταν ήδη δικό τους , το διασκεύασαν με τρόπους που να φαίνεται και γνώριμο αλλά και ως μια ξεχωριστή οντότητα και από την άλλη διασκευές από την συνεργασία τους με τον Θ. Μικρούτσικο, πάνω στον δίσκο “Σταυρός του Νότου” όπως επίσης και από τον αείμνηστο Π. Σιδηρόπουλο, που κατάφεραν με έναν αξιοζήλευτο τρόπο να τα κάνουν να φαίνονται δικά τους, χωρίς όμως να χάνουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα. Επίσης ακούσαμε και δυο νέες συνθέσεις “Ο Ξένος” και ”Το Χωριό”, όπου αφήνουν την σφραγίδα τους για κάτι καλό και άκρως ενδιαφέρον που επίκειται να βγει από τα Υπόγεια Ρεύματα εν ευθέτω χρόνο.

ipogeia reumata3

Είναι γνωστό εξάλλου ότι τα Υπόγεια Ρεύματα είναι μια γνήσια Alternative-Progressive rock μπάντα, με αρκετά hard rock ξεσπάσματα και μελωδικά breaks.Έτσι λοιπόν κομμάτια κατατεθέν όπως το “Σαν φως”, ”Ανδρείκελα”, ”Ύμνος 414” σε ένα εξαιρετικό mash-up με το “Personal Jesus”, “Μ’αρέσει να μην λέω πολλά” σε μια alternate εκτέλεση, ”Ασημένια Σφίγγα”, αλλά και κομμάτια όπως “Federico Garcia Lorca”, ”Αυτούς τους έχω βαρεθεί”, ”Στην Κ” και πολλά άλλα, πάντα υπό την μουσική ευφυή εκτέλεση από τα Υπόγεια Ρεύματα, ήταν αδύνατον να μην ξεσηκώσουν το κοινό, που δεχόταν απανωτά μουσικές εκπλήξεις και μαγείες, την μια μετά την άλλη.

ipogeia reumata4

Εν κατακλείδι, εν έτει 2013, τα Υπόγεια Ρεύματα δείχνουν φρέσκα, γεμάτα όρεξη και πολλές υποσχέσεις για το εγγύς μέλλον, επιβεβαιώνοντας και δικαιολογώντας στο έπακρο την διακεκριμένη θέση τους στη ελληνική ροκ σκηνή.

PLAYLIST
Part 1:
Μικρόκοσμος
Ανέμη
Το Τρένο
Μικρές Χαμένες Μέρες
Παιδικό
Βροχή
Σαν Έρημα Καράβια
Μια Φυλακή
Θέλω Να Χάσω Τον Εαυτό Μου
Πάλι Εγώ
Σαν Φως
Το Χωριό
Να Γελάς
Ανδρείκελα
Ξένος

Part 2:

Παράξενη Κοπέλα
Κινέζικο Πορτραίτο
Federico Garcia Lorca
Κακή Φωτιά
Ονειρεύομαι
Πολύμνια
Ο Εφιάλτης Της Περσεφόνης
Ο Όρθρος Των Ψυχών
Πολιτεύεσαι
Αυτούς Τους Έχω Βαρεθεί
Ύμνος 414
Μαρία
Μ’ Αρέσει Να Μη Λέω Πολλά
Ασημένια Σφήκα
Στην Κ
Αερικό
Ξένος  

Δημήτρης Σκλιβάγκος