You are currently viewing Το σωματίδιο του Θεού / κι όμΩς κινείται

Το σωματίδιο του Θεού / κι όμΩς κινείται


“ Το σωματίδιο του Θεού / κι όμΩς κινείται”

DSC 0030
 
Μια χορευτική παράσταση βασισμένη στην ιδέα του Χαϊνη Δ. Αποστολάκη
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα η παράσταση, επαναλαμβάνεται και τον Μάρτη από τις 7 έως και τις 10/03.
Από την Πέμπτη 07  έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου/  Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στις 21.00
Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Εικάζεται ότι το νέο σωματίδιο έχει χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς, με επιφύλαξη, ώσπου να φανεί ότι φέρει πράγματι και τις λοιπές, θεωρητικά, προβλεπόμενες ιδιότητές του.
Σκηνοθεσία & Χορογραφία: από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη
Δ. Αποστολάκη
Σκηνογραφία : του B. Camilo / Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία): των Χαΐνη Δ.Αποστολάκη και των Κ.Αντωνίου, Τ.Κανέλλου, Θ. Ρέλλου (Mode Plagal)
Φωτισμό: του Β.Καψούρου / Βίντεο: της Μ. Αθανασοπούλου / Κοστούμια: των Α. Μάνεση και Φ. Μουζάκη
Ερμηνεία και συνδημιουργία : Αποστολάκης Δημήτρης, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα
 

Δελτίο τύπου
“ Το σωματίδιο του Θεού / κι όμΩς κινείται”
Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Δ.Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.
Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια ,η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες…
Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.
Οι 7 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίηση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ότι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.
Πληροφορίες: Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206
Αθήνα , Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103418550
Ημερομηνίες: 07-10 Μαρτίου 2013
Ώρα: 21.00
Είσοδος: 10€
Το παρακάτω link παρουσιάζει ένα σύντομο απόσπασμα από την παράσταση:

http://www.youtube.com/watch?v=IB-EjGByzRI&;feature=em-share_video_user

Δελτίο τύπου