DSC 0036

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ

 

DSC 0036

 

Πρόσφατα ανεβάσατε την παράσταση ”Ξενοδοχείον ο παράδεισος”. Πείτε μας δύο λόγια για το έργο και τους συντελεστές?

Στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο μεγαλοαστοί γείτονες και φίλοι, ο κύριος Περλέ και η Μαρσέλ, αν και παντρεμένοι και οι δύο, αποφασίζουν να «απατήσουν» τους συζύγους τους, έστω και για λίγο και καταφεύγουν στο κακόφημο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος». Δεν προλαβαίνουν όμως να ησυχάσουν ούτε για ένα λεπτό, αφού στο ξενοδοχείο καταφτάνουν ο Μπαγιατέ, σύζυγος της Μαρσέλ, αλλά και ο Ματίς, ένας παλιός φίλος του κυρίου Περλέ με τις τρεις -όχι και τόσο συμπαθητικές- κορούλες του. Θα προσπαθήσουν να κρυφτούν, όμως ένα σωρό ευτράπελα και γεγονότα θα στιγματίσουν την διαμονή τους εκεί!
Σε όποια κατεύθυνση κι αν στραφούν οι ήρωες σε όποιο δωμάτιο κι αν χωθούν, όποια σκάλα κι αν ανέβουν, βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δε θέλουν να συναντήσουν με τίποτα και που τους φράζουν κάθε διέξοδο…

 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μπαλαγιάννης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος
Επιμέλεια Κίνησης: Άρης Πλασκασοβίτης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ζαχαρούλα Θεοδοσίου, Μαριλού Κατσαφάδου
Σκίτσα: Θανάσης Πετρόπουλος
Γραφιστικά: Αργύρης Μιχαήλ
Παραγωγή: ΘΕΑΣΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Παναγιώτης Καρμάτης, Ζαχαρούλα Θεοδοσίου, Μαριλού Κατσαφάδου, Θανάσης Μπριάνας, Μιχάλης Δελής, Ειρήνη Χατζηνίκου, Νίκος Σταματόπουλος, Άρης Πλασκασοβίτης, Μανόλης Στάης, Μαριάνθη Κολιάκη, Φένια Ζαχαρίου, Έλενα Αθανασοπούλου και ο  Ευθύμης Μπαλαγιάννης.

 

Πρόσφατα επίσης λάβατε μέρος στην παράσταση ¨Μίκης Θεοδοράκης – Ποιος τη ζωή μου¨ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ποιές ήταν οι εντυπώσεις σας?

Οι εντυπώσεις μου απ’ αυτή την παράσταση είναι οι καλύτερες. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικές, όταν πρόκειται για την ζωή ενός ζωντανού μύθου σε ένα υπέροχο θέατρο με εξαιρετικούς συνεργάτες και συναδέλφους. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω ειδικά τον σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Θέμη Μουμουλίδη που με πίστεψε και μου εμπιστεύτηκε τον ρόλο του μεγάλου μας ποιητή του Γιώργου Σεφέρη και τον κ. Μιχάλη Αδάμ, τον παραγωγό της παράστασης, για την πίστη του και την αμέριστη συμπαράσταση του σ’ αυτό το εγχείρημα… Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα και τέτοιοι άνθρωποι στον χώρο μας… Με όραμα…

 

Έχετε παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, ορθοφωνίας και κλασικής κιθάρας. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή σας η μουσική?

Η μουσική παίζει, ίσως, τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου. Τα πάντα γύρω μας, άλλωστε, είναι μουσική!! Ακόμη και ο ήχος ενός τραίνου, η εξάτμιση ενός αυτοκινήτου, ότι γενικά συμβαίνει γύρω μας, είναι μουσική. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε άμεσα, αλλά έμμεσα υπάρχει στη ζωή μας και στην καθημερινότητα μας συνεχώς. Όσον αφορά στην «κανονική» μουσική, είναι εκεί για να μου δημιουργεί συνεχώς καινούργια συναισθήματα, να με αποφορτίζει, να με γεμίζει ενέργεια και γενικά να κάνει την δουλειά ενός καλού ψυχολόγου..!!!

 

 

Ξεχωρίζετε κάποιες από τις δουλειές σας ως σταθμό στη καριέρα σας?

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δουλειές που είχα μέχρι τώρα ως σταθμό γιατί πιστεύω πως ακόμα και σε μια κακή συνεργασία πάντα κάτι σου μένει στο τέλος. Έχεις μια βαλίτσα και σε κάθε δουλειά βάζεις και κάτι μέσα σ’ αυτήν. Το παίρνεις και το κουβαλάς μαζί σου. Μέχρι να την γεμίσεις… Πότε; Μπορεί και ποτέ… Άρα όλες οι συνεργασίες είναι σημαντικές και για τους δικούς τους λόγους η καθεμιά, ξεχωριστές.

 

Πως βλέπετε τον ρόλο του θεάτρου σε μία περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης?
Το θέατρο, ανέκαθεν, πιστεύω πως είναι εκεί για την ψυχαγωγία του ανθρώπου και όχι μόνο για την διασκέδαση του. Άρα σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που βιώνουμε, το θέατρο είναι το «καταφύγιο» για να μπορέσουν οι ψυχές μας να νιώσουν καλύτερα και γιατί όχι, να μπορέσουν να βρουν και τη λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που μας παρουσιάζονται..

 

 

Έχετε έτοιμα κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον?

 Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για το επόμενο βήμα αλλά δυστυχώς είναι πολύ νωρίς για να το ανακοινώσω. Ελπίζω στην επόμενη κουβέντα μας να έχω περισσότερες πληροφορίες για σας.

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

 

Τζανιδάκης Κων/νος