Σίγησε το πρώτο βιολί…..

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο άνθρωπος που έβαλε το βιολί στη ροκ μουσική και όχι μόνο. Ο λόγος για τον σπουδαίο Charlie Daniels (Charles Edward Daniels), ο οποίος άφησε πίσω του μία ανεκτίμητη μουσική κληρονομιά.

Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1936 στο Wilmington της North Carolina, δημιούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 το συγκρότημα The Jaguars, για να συν-γράψει το 1964 με τον Bob Johnston το τραγούδι ‘’It Hurts Me’’, για τον ΄΄βασιλιά΄΄ Elvis!

‘’Όταν ο Elvis ηχογράφησε αυτό το τραγούδι, ήταν μακράν το μεγαλύτερο πράγμα που μου είχε συμβεί ποτέ στη ζωή μου”, είχε δηλώσει κάποτε ο ίδιος ο Charlie Daniels.

Η μουσική του ήταν μία αρμονική συνύπαρξη του Southern rock, της Country, των Blues και φυσικά του Rock’ n’ Roll, ενώ φημιζόταν για τον έντονο πατριωτισμό του.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Bob Dylan, Ringo Starr και Leonard Cohen, ενώ είχε μία τεράστια προσωπική καριέρα, ηχογραφώντας υπέροχα διαχρονικά αριστουργήματα. Μακράν το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι του παγκοσμίως παραμένει μέχρι και σήμερα το ‘’The Devil Went Down to Georgia’’, με το οποίο κέρδισε το βραβείο Γκράμι το 1979.

Καλό ταξίδι φίλε Charlie, στη γειτονιά των Rock’ n’ Roll Αγγέλων….