You are currently viewing Π.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Π.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


penny pap

Σε ποια ηλικία νιώσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μουσική ?

Από μικρή ηλικία, περίπου 11 χρονών, ζήτησα στους γονείς μου  να μου αγοράσουν την πρώτη μου κιθάρα και να ξεκινήσω μαθήματα στο Ωδείο της περιοχής που μέναμε (μετά από πολύ κλάμα το πέτυχα!)

Αν θέλαμε να σταθούμε στα πρώτα σας μουσικά ακούσματα, που θα επικεντρωνόμασταν περισσότερο?

Παρότι στο σπίτι οι γονείς μου άκουγαν επί το πλείστον λαϊκά , εγώ μεγάλωσα με ξένο ρεπερτόριο. Δεν επικεντρώθηκα ποτέ σε κάποιον όμως συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Έχετε συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες από διαφορετικούς μάλιστα  χώρους. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που θα ξεχωρίζατε ιδιαίτερα?

Όλες οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες γιατί ακριβώς κλήθηκα να κάνω διαφορετικά πράγματα. Νιώθω πολύ τυχερή για τις μέχρι τώρα συνεργασίες μου, τους ευχαριστώ όλους και φυσικά ανυπομονώ για τις επόμενες!

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το μουσικό ύφος της καινούργιας σας δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» καθώς και για τους συντελεστές της?

Όσον αφορά το μουσικό ύφος του cd, μιας και δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο και δεν θα ήθελα να ταυτιστώ με κάποιο, μπαλάντες μπλέκονται με funk και παραδοσιακά με ατμοσφαιρικά ροκ κομμάτια. Τα τραγούδια είναι σε μουσική –στίχο της Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη και ο Χρήστος Παύλης έχουν αναλάβει τις ενορχηστρώσεις. Συμμετέχει ερμηνεύοντας ένα κομμάτι η Αναστασία Μουτσάτσου, αλλά και οι εξαίρετοι σολίστες Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο) , Γιώργος Μακρής (γκάιντα). Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Δημήτρη Ιωαννίδη και κυκλοφορεί από την εταιρεία Polytropon.

Ετοιμάζετε σε λίγες μέρες μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στον ΄΄Πυρήνα΄΄. Πείτε δύο λόγια για αυτή

Με αφορμή την κυκλοφορία του cd, στήσαμε τη μουσική παράσταση με stand up comedy «Φεγγάρι στην ταράτσα με πικάντικη SOS» , η οποία θα έχουμε την χαρά να φιλοξενηθεί στις 02/05 στην μουσική σκηνή ΠΥΡΗΝΑΣ στην Αθήνα.
Εκτός από την Ελισάβετ Μπούρα που με προσωπικότητα και εξυπνάδα καλύπτει το stand up comedy μέρος της παράστασης, θα έχω την χαρά να βρεθώ επί σκηνής με μια «παλιά γνώριμη» – φίλη πλέον…τη Μαρία Καναβάκη, την οποία εκτιμώ καλλιτεχνικά και γι’αυτό άλλωστε συνεργάζομαι μουσικά μαζί της, σχεδόν στα περισσότερα πράγματα που ετοιμάζω…αλλά και με μια «νέα» φίλη , τη Σαββέρια Μαργιολά με την οποία γνωριστήκαμε, με αφορμή μια κοινή μας ραδιοφωνική συνέντευξη και από την αρχή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!
Υποσχόμαστε μια βραδιά γεμάτη μουσικά χρώματα και εναλλαγές συναισθημάτων αφήνοντας για λίγο στην άκρη όλα αυτά που συμβαίνουν…

Σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πιστεύετε ότι η μουσική μπορεί να παίξει κάποιο θετικό ρόλο?

Απαντώντας προσωπικά, η μουσική είναι αυτή πάντα που με βοηθάει να ξεπερνώ τις όποιες καταστάσεις! Νιώθω ελεύθερη να εκφράσω τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας , να βοηθήσουμε λίγο σιγά σιγά και τον διπλανό μας και με λίγη θέληση όλα γίνονται! Ας βρεί ο καθένας τι τον γεμίζει…και τότε θα συνεχίσουμε να ΖΟΥΜΕ!

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Να είστε καλά , υπομονή και κουράγιο σε όλους! Τα όνειρα είναι δικά μας και δεν μπορεί να μας τα πάρει κανείς!

Τζανιδάκης Κων/νος