You are currently viewing ΠΑΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.gr
Καλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη αυτή. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να με φιλοξενείτε στο site σας!

Ποιες ήταν οι πρώτες σου μουσικές επιρροές?
Οι πρώτες μου μουσικές επιρροές εντοπίζονται στην παιδική μου ηλικία, όταν άκουγα με τις ώρες κασέτες και δίσκους των R.E.M., των Rolling Stones, των Led Zeppelin. Μεγαλώνοντας άρχισα να ψάχνω όλο το φάσμα της rock και της metal μουσικής, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αξεπέραστοι Iron Maiden.

Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική πιο επαγγελματικά?
Το αποφάσισα το 2014 όταν ξεκίνησα το προσωπικό μου project. Ένιωσα την ανάγκη να γράψω την μουσική που σιγοτραγουδά μέσα στο κεφάλι μου και να την επικοινωνήσω συντεταγμένα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η δισκογραφική σου δουλειά με τίτλο ‘’Know Thyself’’, η οποία είναι ουσιαστικά ένα προσωπικό σου project. Θέλεις να μας μιλήσεις για τα τραγούδια του δίσκου?
Το “Know Thyself” είναι ο δεύτερος δίσκος μου και κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή από εμένα, στις 5 Ιουλίου 2019. Μουσικά, το album συνδυάζει το alternative rock με κάποιες πιο pop rock μελωδίες. Οι στίχοι όλων των τραγουδιών εστιάζουν στην εσωτερική ενδοσκόπηση και στην αυτογνωσία, ενθαρρύνοντας τους ακροατές να γνωρίσουν τον εαυτό τους σε βάθος, ούτως ώστε να βελτιώσουν τις ζωές τους και τις κοινωνίες τους. Η σύνθεση του δίσκου καθώς και η ηχογράφηση των οργάνων έγινε αποκλειστικά από εμένα, με μόνη εξαίρεση την ηχογράφηση των drums που έγινε από τον Μάριο Σκαλτσά. Aν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει το CD μου σε digital μορφή μπορεί να το κάνει εδώ: https://panos-stergiou.bandcamp.com ή αν ενδιαφέρεται για φυσική κόπια, μπορεί να μου στείλει μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/Panos.Stergiou.Music.

PANOS STERGIOU

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τα κάνει κάποιος όλα μόνος του σε μία δισκογραφική δουλειά?
Η αλήθεια είναι ότι το να γράψω ένα δίσκο μόνος μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Από τη μια έχω την ελευθερία κινήσεων γιατί περνάνε όλα από τα χέρια μου, χωρίς την παρέμβαση τρίτων, από την άλλη όμως όταν χρειάζεται να πάρω μια απόφαση είμαι εγώ και ο εαυτός μου και κάποιες φορές δεν συμφωνούμε!

Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι μέσα στα άμεσα σχέδια σου?
Προς το παρόν τουλάχιστον όχι, δεν είναι. Ξεκίνησα τη solo πορεία μου ως one man band και λειτουργώ περισσότερο ως studio artist. Στο μέλλον ίσως σχηματίσω μια full band ώστε να αποδώσω το υλικό μου ζωντανά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να κάνεις το βήμα προς το εξωτερικό?
Το βήμα προς το εξωτερικό είναι ο μεγάλος πόθος όλων των εν Ελλάδι μουσικών, διότι ζούμε σε μια χώρα που ανθεί η κακογουστιά και η προχειρότητα του “γαβ γαβ” μπουζουκιού και του πανηγυριώτικου κλαρίνου. Από την άλλη όμως είναι πράγματα που με κρατάνε δεμένο εδώ, η οικογένειά μου, η δουλειά μου και πολλά άλλα. Το καλό είναι ότι μέσω του internet, πλέον, η μουσική μου μπορεί να φτάσει σε όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξω την έδρα μου.

Πάνο σε ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη που μας παραχώρησες
Εγώ σας ευχαριστώ θερμά για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Να είστε καλά και να συνεχίσετε την όμορφη δουλειά που κάνετε!

Κώστας Τζανιδάκης