ΟΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2012: ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
1-2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΑΠΟΘΗΚΗ 7, ΛΙΜΑΝΙ
είσοδος ενίσχυσης: 5 ευρώ/μέρα, 12 ευρώ/3ήμερο

Το φεστιβάλ των «ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ», οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν για ακόμα μία χρονιά  η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ, μέσα στο όπως φαίνεται καυτό μετεκλογικό και ταυτόχρονα προεκλογικό σκηνικό, ξεκινά την φετινή πορεία του. Το φεστιβά φέτος θα λάβει χώρα στην Αποθήκη 7 του Λιμανιού στις 1,2, και 3 Ιουνίου, για μια ακόμα χρονιά με είσοδο οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ ανα μέρα ή 12 ευρώ όλο το τριήμερο.
Οι πολιτικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένες, επιδιώκοντας να αναδείξουν και να απαντήσουν στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, αλλά και στις ευρύτερες πολιτικές και ιδεολογικές αναζητήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων. Να αποτελέσουν μια μεγάλη συνάντηση της αντικαπιταλιστικής και ευρύτερα της μαχόμενης αριστεράς και του κόσμου του αγώνα.
Αντίστοιχα αναβαθμισμένο θα είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα, στα πλαίσια του οποίου θα εμφανιστούν:

Παρακευή 1 Ιουνίου:
Στην πρώτη σκηνή, στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί μια από τις σημαντικότερες μουσικές συναντήσεις αυτού του καλοκαιριού στην πόλη μας. Η Μελίνα Κανά μαζί με την Λιζέτα Καλημέρη, υπόσχονται ένα πρόγραμμα καθρέφτη, τόσο της δικής τους σπουδαίας πορείας στο Ελληνικό τραγούδι, όσο και σημαντικών στιγμών του έντεχνου και λαϊκού μας τραγουδιού.
Στη δεύτερη σκηνή, στις 21:30, το ιστορικό συγκρότημα «Σαν Ξέμπαρκοι» που μελοποίησε τον Καββαδία, παίζουν κι ερμηνεύουν Ν.Καβαδία και άλλα παλιά και νέα τραγούδια.

Σάββατο 2 Ιουνίου:
Στην πρώτη σκηνή, στις 22:00, θα εμφανιστεί το συγκρότημα των VIZA από το Λος Άντζελες. Οι VIZA  ιδρύθηκαν το 2000 και αποτελούν  πλέον μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες του παγκόσμιου ροκ ήχου. Η μουσική τους είναι ένα κράμα μεταλλικού, progressive ροκ και gypsy πανκ, συνδυασμένου με τις  μουσικές της αρμενίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας και της  μέσης ανατολής! Η σύνθεση τους άλλωστε συνηγορεί σε κάτι τέτοιο καθώς από τα 7 μέλη του γκρουπ οι 4 είναι αμερικανό – αρμένιοι και ο ένας Έλληνο-αμερικανός. Μαζί τους οι Baildsa από τη Θεσσαλονίκη που συνθέτουν τους ήχους των Βαλκανίων με το σκά και τη regga και οι Luxus από την Τουρκία, που συνδυάζουν την λαϊκή παράδοση της χώρας με το ροκ και τη τζαζ, συγκρότημα χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της δυναμικά ανερχόμενης σκηνής της Κωνσταντινούπολης.
Στη δεύτερη σκηνή, στις 22:00, θα γίνει αφιέρωμα στον Ν. Ξυλούρη και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους «Ανφάν Γκατέ».

Κυριακή 3 Ιουνίου:
Στην πρώτη σκηνή, στις 21:30, μια μοναδική μουσική συνάντηση του Φοίβου Δεληβοριά, της Μάρθας Φριντζήλα και της Φωτεινής Βελεσιώτου.
Στη δέυτερη σκηνή, επίσης στις 21:30, θα εμφανιστούν οι απολαυστικοί Xatzifrageta.

Για κάθε νεότερο, θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση.

*Προπώληση εισητηρίων στο Στέκι πίσω απο τη Θεολογική, καθημερινά μετά τις 11:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *