You are currently viewing Μωρά Στη Φωτιά, Σάτυροι

Μωρά Στη Φωτιά, Σάτυροι


ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

ΣΑΤΥΡΟΙ

26/1/2013

Κύτταρο live club, Αθήνα

Τα Μωρά Στη Φωτιά αποτελούν σήμερα μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα και τους Magic De Spell τους ζωντανούς θρύλους μιας γενιάς που ευτύχησε να κλονίσει την πρωτοκαθεδρία των αγγλόφωνων συναδέλφων τους. Με συγκροτήματα όπως οι Τρύπες, Τα Ξύλινα Σπαθιά και τα Διάφανα Κρίνα να μας έχουν αποχαιρετήσει και τα μέλη τους να αποφεύγουν τον ήχο που χαρακτήρισε την γιγάντωση του ελληνόφωνου rock, κάθε ζωντανή εμφάνιση των Μωρών αποτελεί προσκλητήριο για τους απανταχού die-hard οπαδούς τους.

satiroi

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των Σατύρων (support το οποίο δεν αναφερόταν στο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με την μικρή καθυστέρηση της έναρξης, ενδεχομένως δυσχέρανε όσους χρησιμοποιούν ΜΜΜ και εκείνους που είχαν προγραμματίσει κάτι για αργότερα, γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρηση ορισμένων πριν την ολοκλήρωση του live). Οι Σάτυροι είναι ένα ελληνόφωνο rock γκρουπ με διάσπαρτα jazz-folk-swing στοιχεία στον ήχο τους απόρροια της χρήσης πνευστών. Κατά τη διάρκεια του set τους παρουσίασαν δικό τους υλικό μαζί με διασκευές, ιδιαίτερα καλοπαιγμένα και με καθαρό ήχο. Στο τέλος φάνηκε να κερδίζουν το κοινό, που κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους συνέχιζε να γεμίζει το ιστορικό club, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

mora2

Υποσχέσεις με τις οποίες ξεκίνησαν τα Μωρά και δεν πήγαν χαμένες. ΄΄Θεατρίνοι Μ.Α.΄΄, ΄΄Χάρτινα λουλούδια΄΄, ΄΄Γκρίζο background΄΄ και το κοινό ζεσταίνεται για τα καλά (άλλο που δεν ήθελε). Πραγματικά απολαυστικοί συνεχίζουν με όλες τις επιτυχίες που αγαπήθηκαν από τους φίλους τους. Μεταξύ άλλων ακούγονται τα εξής: ΄΄Ηρωίνη΄΄, ΄΄Ο χαμαιλέων΄΄, ΄΄Βαβυλωνία΄΄, ΄΄Η φωλιά του κούκου΄΄, ΄΄Άνθρωπος ελέφαντας΄΄, ΄΄Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο΄΄ (με τον Στέλιο Παπαϊωάννου να αποδίδει φόρο τιμής στον Κώστα Καρυωτάκη). Ο κόσμος απογειώνεται στο άκουσμα του ΄΄Κάτω στην πόλη΄΄ και ξεφεύγει με τα ΄΄Αδέλφια στην κόλαση΄΄, ΄΄Το παιχνίδι΄΄, ΄΄Παυσίπονο΄΄, ΄΄Μανιφέστο΄΄ και ΄΄Αδρεναλίνη΄΄.

mora3

Σ’ αυτό το σημείο τα Μωρά ρίχνουν ταχύτητες με μια ενότητα καινούργιων κομματιών όπως ΄΄Το όνειρο΄΄ και ΄΄Κοίτα με τα μάτια της καρδιάς΄΄. Ο Σαλβαδόρ αεικίνητος δείχνει να γνωρίζει καλά πως βάζεις Φωτιά στα Μωρά και έτσι εκεί που πάει να καταλαγιάσει η ένταση εμπρός στη σκηνή πυροδοτεί την ατμόσφαιρα ξανά με την ΄΄Γυναίκα΄΄ και κομμάτια όπως τα ΄΄Ανδρείκελα΄΄, ΄΄Πήδα προτού κοιτάξεις΄΄, ΄΄Σκυλίσια μέρα΄΄ και ΄΄Third uncle΄΄. Το σχεδόν τρίωρο party που στήσανε τα Μωρά στη Φωτιά ολοκληρώνεται με την επανεκτέλεση τραγουδιών κατόπιν απαίτησης του κόσμου, που στο φινάλε αποθέωσε την μπάντα.

mora4

Highlight της βραδιάς: το κοινό που ανέβηκε στη σκηνή και το stage diving του Σαλβαδόρ. Τα Μωρά στη Φωτιά με την εμφάνιση τους δικαίωσαν την ιστορία τους και στάθηκαν άξια μεταξύ των ηγετών της σκηνής. Το μανιφέστο τους ηχεί ακόμα…

Κώστας Σκλιάς