ΖΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΗΓΑ + ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΖΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ ΜΕΧΡΙ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οι παραστάσεις της επιτυχημένης επιθεώρησης ΖΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεχίζονται στο Θέατρο Λαμπέτη μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Άβα Γαλανοπούλου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Κώστας Κόκλας, Ρένια Λουϊζίδου, Μπέσυ Μάλφα, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μαρία Φιλίππου
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Γιώργος Μπούμπας, Νίκος Πολυδερόπουλος, Τζούλη Σούμα, Πάνος Φασούλης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ζείτε παίδες Ελλήνων; Κι αν ζείτε… λύστε μας μια απορία…Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι έφταιξε; Η κακιά μας η μοίρα; Το κακό μας το ριζικό; Το κεφάλι μας; Το ζώδιο μας; Ο Άρης ο ανάδρομος; Τα λάθη μας..;
Μάλλον φταίει ότι η λαμπρή ιστορία της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη της μνήμης μας (ίσως και του μέλλοντός μας) είναι κοντή και μικρή.
Ξεχάσαμε τι ζήσαμε, τι ανεχτήκαμε, σε τι μπλέξαμε, πόσο άδικα φερθήκαμε στον εαυτό μας, σ’ αυτή τη χώρα και στους γύρω μας και κυρίως πώς αφήσαμε να μας πατρονάρουν «φίλοι» και εχθροί οδηγώντας μας στο οδυνηρό σήμερα.
Να δούμε με μια άλλη ματιά τον οπλισμένο σαδιστή αστυνόμο των ΜΑΤ για να καταλάβουμε, ότι τίποτα δεν είναι τελικά ότι φαίνεται.
Να ακούσουμε το παράλογο παραλήρημα ενός πολιτικού σε ανοικτή εξομολόγηση που δίνει άφεση αμαρτιών στους συναδέλφους του.
Να πάρουμε ιδέες μέσα από το δελτίο επιβίωσης ενός παντρεμένου ζευγαριού που μηχανεύεται τους πιο απίθανους τρόπους να αντιμετωπίσει την κρίση.
Να κρυφακούσουμε όσα συμβαίνουν σε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την ημέρα που (θα) χρεωκοπεί η Ελλάδα και τη ζωντανή σύνδεση της χρεωκοπίας με πολλές, πολλές και ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις…
Να δούμε πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία μέσω της ευφυΐας μιας τέως αδιόριστης του ΑΣΕΠ και νυν πόρνης.
Να ανατριχιάσουμε με τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του 2042…όπου γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη Γερμανική κατοχή και πάλι από τους Γερμανούς.
Να…να…να… Και άλλα πολλά που είναι χρήσιμα να τα θυμηθούμε, να τα καταλάβουμε, να γελάσουμε με τα «μούτρα» μας μπας και ξανασυστηθούμε… και που ξέρεις ίσως έτσι και να γλιτώσουμε από τα χειρότερα…
 

Κείμενα – Συγγραφή: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Άβα Γαλανοπούλου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Κώστας Κόκλας, Ρένια Λουϊζίδου, Μπέσυ Μάλφα, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μαρία Φιλίππου
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Γιώργος Μπούμπας, Νίκος Πολυδερόπουλος, Τζούλη Σούμα, Πάνος Φασουλής.
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης
Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς
Μουσική διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μαργαρίτα Δρούτσα 6972 217611
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη: 20.00
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 21.15
Κυριακή: 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Πλατεία: 22.00 €, Εξώστης: 22.00 €, Λαϊκή: 18.00 €, Φοιτητικό:15.00 €, Κάρτα ανεργίας: 10.00 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θέατρο Λαμπέτη
Λ.Αλεξάνδρας 106
Τηλ. 210 6457086
Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com