Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας από τον ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α.


 

Ο  Σ Υ Λ Λ Ο ΓΟ Σ  Β Α Ρ Ε Ω Σ
ΚΑΡΔΙΟ-ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΩN ΑΣΘΕΝΩΝ – ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α.
(Μεταμοσχευμένοι Καρδιά/Πνεύμονα)
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:
 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σάββατο 8 Μαρτίου

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.
Μια μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Άριες, Βαλς και Πόλκες, αποσπάσματα από τα διασημότερα έργα του ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του J. Strauss, αλλά και συνθέσεις των P.I. Tchaikovsky, G. Puccini, G. Verdi, G. Bizet και F. Chopin.

Επιλεγμένοι  χοροί των  J. Strauss και P.I. Tchaikovsky  θα παρουσιαστούν σε χορογραφίες της  διακεκριμένης Κατερίνας Ροδίου από επαγγελματική ομάδα χορού. Την βραδιά θα λαμπρύνουν επιπλέον  45 «μικρές χορεύτριες».
Επί σκηνής η Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Κατερίνα Ρούσσου μέτζο σοπράνο, με πλήθος εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσει το Andante Spianato & Grande Polonaise του Chopin.

 Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων διευθύνει  ο Μιχάλης Οικονόμου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Αυστριακής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠ.Α.Ν.ΔΑ), Δήμου Αθηναίων και έχει τη στήριξη του Ιδρύματος «Θώραξ».

Εισιτήρια Προπωλούνται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο 210-7282333, www.megaron.gr Τιμές εισιτηρίων: € 10 Φοιτητικό- Παιδικό, €15, €20, €25 και €45 VIP.