You are currently viewing Δημήτρης Λιόλιος

Δημήτρης Λιόλιος


Ο Δημήτρης Λιόλιος δεν είναι απλά ένας τραγουδιστής, είναι τραγουδοποιός που γράφει από και για την ψυχή του, γνήσιος, απο τους λίγους.
Με πλούσιο βιογραφικό και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του (Παύλος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φατμέ, Λάκης Παπαδόπουλος, Λάκης Χαλκιάς, αδερφοί Κατσιμίχα, Πυξ Λαξ, Γιάννης Ζουγανέλης,κ.α) μα πάντα σεμνός, με απόλυτο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που αγαπά, τη μουσική!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου, βρεθήκαμε στη νέα μουσική σκηνή ”Antart” (Γλυφάδα), για να τον απολάυσουμε στο πρώτο του live για το 2013.
 Σ΄έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο με αμφιθεατρικά αεροπορικά καθίσματα αλλά και τραπέζια με καρέκλες και αναψυκτήριο με αυτόματο πωλητή, πέρα του κανονικού μπαρ.
 
Το live ξεκίνησε στις 23:00 ώρα και ο Δημήτρης λίολιος μας παρουσίασε τραγούδια δικά του, από τον τελευταίο του δίσκο ” Τα λόγια της ψυχής”, αλλά και από παλαιότερους από από την πλούσια δισκογραφία του, μα και διασκευές.

liolios2

  Ακόμα, παρακολουθήσαμε σε video wall και τηλεοράσεις, οπτικοακουστικό υλικό με διάφορα αποσπάσματα που έχει επιλέξει ο Δημήτρης Λιόλιος και επιμεληθεί η Ευαγγελία Λάζου από τη Flash n’ Motion και αφορούσαν σε κοινονικοπολιτικά θέματα.

 Μας ξάφνιασε για ακόμα μια φορά ευχάριστα, ”πειράζοντας” ακόμα και τα δικά του τραγούδια…
 Ο Δημήτρης Λιόλιος είναι ερωτευμένος με αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται. Για μια ακόμα φορά τα έδωσε όλα στη σκηνή και κατάθεσε ψυχή, μέσα απο την ερμηνεία του και τη σκηνική του παρουσία.
  To live είχε τον τίτλο ”Μέρες θλιμένες” και όπως μας εξήγησε ο Δημήτρης Λιόλιος από σκηνής και το διαπιστώσαμε κι εμείς, δεν πρόκειται για μια θλιμένη παράσταση, αντιθέτως, τραγουδώντας τη μαγεία του να κυλάς στα βαθειά και να βρίσκεις στο τέλος το δρόμο για το φως της επιφάνειας…

 Η διάθεση όλων ήταν πολύ καλή και ο Δημήτρης Λιόλιος ”έπαιζε” με το κοινό, με αστεία και ατάκες που δίναν και πέρναν αμφότερες…!

Η επικοινωνία ήταν αμφίδρομη και το κοινό έδειχνε να το απολαμβάνει.

Η βραδιά έκλεισε μετά απο δυόμιση γεμάτες ώρες μουσικής.  
Συνοδοιπόροι του Δημήτρη Λιόλιου στη σκηνή ήταν στα drums, κρουστά ο Αλέξανδρος Γκινάλας. Στο μπάσο, την τρομπέτα και τα φωνητικά ο Ρήγας Βοργιάς.

lolios3

Set list:

Η πιο όμορφη εικόνα
Follow me
Σκόρπιες λέξεις
Χαμογελάω στον πανικό
Stockholm syndrome
Ακόμα εδώ
Πως θ’ αντέξεις
Aerials
Feeling good
Για μένα μη μιλάς
New born
Σ’ αγαπάω ακόμα
Αγάπησε και λίγο εσένα
Ξωτικό
Μια θάλασσα που αγρίεψε
Τι είναι αληθινό
Ο νότος
Zombie la mouche
Who pay repairations
Συγνώμη
Could you be loved-Το μαγαζί/ Δεν είμαι απ’ τα παιδιά εκείνα
Why did you did it? – Walking on sand
Οι βασιλιάδες της ψευτιάς
Συγνώμη
Πάρε με μαζί
Η σιωπή
Ό,τι αγάπησα

Φωτισμός Θοδωρής Λαλιώτης

 

Δώρα Μοσχοπούλου