You are currently viewing ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ


•    Αφορμή για την κουβέντα μας είναι η 82η επέτειος των γενεθλίων του μοναδικού Elvis Presley. Έχεις προγραμματίσει δύο tribute σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη. Θέλεις να προετοιμάσεις λίγο τον κόσμο για το τι τον…. περιμένει?

Πρώτα απ όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Μακάρι να γινόταν να κάνω τα αφιερώματα αυτά που είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που μας έβαλε όλους στη ‘δουλειά’ σε όλη την Ελλάδα… Μπορείτε όμως να πάρετε μια ιδέα αν δείτε στιγμιότυπα στο YOU TUBE ‘στο ‘KING ELVIS THE MUSICAL ‘. και για να είμαι ακριβής το αφιέρωμα στο 7 Τεχνών στην Κέρκυρα θα είναι με τους Troublemekers, ενώ αυτό στη Μαύρη Τρυπά στη θες/νικη στις 8 θα είναι TOTALLY UNPLUGGED από μένα.


•    Πότε ξεκίνησε η αγάπη σου για τον Elvis?

Όταν άκουσα 10 χρονών ένα 45αρι δισκάκι που είχε η μάνα μου, απ τη μια πλευρά το ‘BLUE SUEDE SHOES’ και απο την αλλη το ‘TUTTI FRUTTI’,  άλλαξε η ζωή μου για πάντα …


•    Ποιο είναι το top-5 των αγαπημένων σου τραγουδιών?

2. Δύσκολο να ξεχωρίσεις αλλά ως φανατικός του Elvis της πρώτης περιόδου θα έλεγα :
α. HEARTBREAK HOTEL
b. A BIG HUNK O LOVE
c. LOVE ME
d. BABY LET S PLAY HOUSE
e. HOUND DOG

POSTER TRIBUTE ELVIS BY GAKIS MAVRI TRYPA


•    Πριν λίγο καιρό το άλμπουμ ‘’The Wonder Of You: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra’’ έφτασε στο Νο 1 της Βρετανίας. Τι είναι αυτό που κάνει τον Elvis πάντα διαχρονικό και επίκαιρο, σχεδόν 40 χρόνια μετά τον θάνατο του?

Ο Elvis είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη CULT φιγούρα του 20ου αιώνα και η επιρροή που άσκησε στις επόμενες γενιές ήταν τόσο συγκλονιστική που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κλασσική μουσική του 20ου αιώνα, που τον κατατάσσει έτσι στους ‘αθανατους’!


•    Και μια και αναφερθήκαμε σε αυτό το άλμπουμ, πως σου φάνηκε?

Εξαιρετικό χωρίς αμφιβολία, αλλά προτιμώ το ωμό rock’ n’ roll που μόνο αυτός ήξερε να χειρίζεται τόσο καλά και ξυπνούσε σε όλους αρχέγονα ένστικτα…


•    Αν μπορούσες με έναν μαγικό τρόπο να ανέβεις μαζί του στη σκηνή και να πείτε ένα και μόνο τραγούδι, ποιό θα διάλεγες?

To ‘’HEARTBREAK HOTEL’’…


•    Η μουσική του και όχι μόνο, επηρέασε άπειρους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Απ΄ αυτούς που αγαπάς και εσύ, ποιοι νομίζεις ότι επηρεάστηκαν περισσότερο?

Aπ αυτούς που αγαπώ αν κάποιος πει ότι δεν επηρεάστηκε απ τον Elvis θα σταματήσω να τον αγαπώ…


•    Πιστεύεις ότι η εποχή που μας έρχεται στο μυαλό μέσα από τα τραγούδια του’’ βασιλιά’’ είναι απλά ένα όμορφο παρελθόν ή μπορεί ένα κομμάτι της να υπάρχει μέσα μας?

Ο Elvis ακριβώς επειδή έχει τόσους μουσικούς απογόνους σε όλες τις μετέπειτα εποχές και έχει ξεφύγει απ τα στενά μουσικά όρια, δεν μπορεί να ‘περιοριστει’ σε μια μόνο συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Νομίζω ότι αν ακούσεις και σήμερα το ‘’JAILHOUSE ROCK’’ θα ανατριχιάσεις, άσχετα αν έχουν περάσει 60 χρόνια σπ όταν βγήκε η το έχεις ακούσει 1000000 φορές!!


•    Που μπορούμε να σε βρούμε στο διαδίκτυο?

Στη σελιδα μου GEORGEGAKIS.GR και σε πάμπολλα βιντάκια στο YOU TUBE.


•    Σχέδια για το άμεσο μέλλον?

Τα σχέδια μου είναι πάντα πολλά σε σημείο να με κουράζουν… Θα τα μάθετε όμως σύντομα!!!


•    Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες

Εγώ ευχαριστώ και σας περιμένω σε κάποια απ τις εμφανίσεις μου

Κώστας Τζανιδάκης