Γιάννης Αγγελάκας Η προπώληση συνεχίζεται


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
Τετάρτη 03 Ιουλίου  2013
Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα
Καλλιτεχνικό Μεγαλείο!!!

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Γιάννης Αγγελάκας άκουσε για πρώτη φορά στα ακουστικά με ιδιαίτερη προσοχή το ‘Rise and fall of Ziggy Stardust» του David Bowie. Μετά από αυτό, κάτι μέσα του άλλαξε όπως έχει πει και ο ίδιος αλλά την ίδια στιγμή μάλλον άλλαξε για πάντα η ελληνική ροκ μουσική και το ελληνικό μουσικό τοπίο γενικότερα.  Η Alive art Performances φέτος τον Ιούλιο κλείνει 3 χρόνια ζωής και η πρόσκληση σε ένα τεράστιο Έλληνα καλλιτέχνη όπως ο Γιάννης Αγγελάκας ήταν απαραίτητη. Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας θα απολαύσουμε το καλλιτεχνικό μεγαλείο της μουσικής του παρέας!!!!
Ο Γιάννης Αγγελάκας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα “Τρύπες” κυκλοφόρησε 7 δίσκους που έμειναν στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Σήμερα από πολλους θεωρούνται η μεγαλύτερη ελληνική μπάντα που εμφανίστηκε ποτέ. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο “Άντε… και καλή τύχη μάγκες” ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες. Η ερμηνεία του Αγγελάκα στον ‘Χαφιέ’ είναι μεγαλειώδης!
Το 1993 μαζί με τον Γιώργο Καρρά  (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) και τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν τον δίσκο “Υπέροχο τίποτα”. Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία “Η εποχή των δολοφόνων”.

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία “Χώμα και νερό” όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο “Βραχνός προφήτης” που κυκλοφορεί το 2000, και ταράζει συθέμελα την ελληνική δισκογραφία. Ένας δίσκος ογκόλιθος που έκανε πολλούς να ξανανιώσουν την ελληνική μουσική. Το 2001 συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη “Ο θυρωρός” όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι “Κυρία των μέσα μου ανέμων”. Γίνεται παραγωγός σε τρεις δίσκους άλλων συγκροτημάτων και ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”  όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.
Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία “alltogethernow” που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος “είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον”. Την ίδια χρονιά , με τον Στέφανο Λαζαρινό, τον Βασίλη Μπαχαρίδη και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους “Alzheimer Beat” .

Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο “Οι ανάσες των λύκων”, αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία “alltogethernow”. Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο “Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες – Από ‘δώ και πάνω”. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στον εξαιρετικό δίσκο με παραμύθια για παιδιά “Ο Γαργαληστής” του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί με άλλους καλλιτέχνες.
Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο “Πότε θα φτάσουμε εδώ”. Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη Να ‘χεν η θάλασσα βουνά του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.

Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία “Ψυχή βαθιά” και αυτός ο δίσκος  κυκλοφορεί από την alltogethernow. Μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη , τον Στάθη Αραμπατζή και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους “Γιάννης Αγγελάκας 3”.
Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδία ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις.

Το 2012 κυκλοφορεί μέσω της alltogethernow μαζί με τον Γιώργη Ξυλούρη – ‘Ψαρογιώργη’ – το δίσκο ‘Οσο κι αν δέρνει ο άνεμος’, και πριν από λίγο καιρό το προσωπικό του ‘Γελαστή Ανηφόρα’.
Την Τεταρτη 03 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, ξεκινάμε τις επετειακές μας εκδηλώσεις για τα τρίχρονα της live ιστορίας μας στην Λάρισα, με μια μεγάλη συναυλία του μοναδικού Γιάννη Αγγελάκα. Είναι τιμή μας να τον υποδεχτούμε σ αυτήν την μεγάλη γιορτή, γιατι ‘ υπαρχει ακόμα υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί….’

 

Είσοδος κοινού: 20:45                    Ώρα Έναρξης: 21:30
Προπώληση: 10 € (τα πρώτα 500 εισιτήρια) – 12 €
Ταμείο: 12 €
Προπώληση Εισιτηρίων: Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
RockMusic Store, Κοραή 34, 2410 283 919.         Πληροφορίες: 2413 00 82 26
Διοργάνωση : Alive Art Performances