ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αντώνη καλησπέρα.
Σε γνωρίσαμε μέσα απ’ την συμμετοχή σου στους ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ. Τι «προίκα» σου άφησε η συμμετοχή σου αυτή τώρα στην προσωπική σου δουλειά?
H προίκα που σου αφήνει η συνεργασία σου και η συνύπαρξη με μέλη σαν αυτά των Ενδελέχεια είναι ένα κομμάτι που σου αφήνει ένα τεράστιο κεφάλαιο ζωής στην τράπεζα της δημιουργίας. Από κει και πέρα μαθαίνεις να συνυπάρχεις με τους άλλους, να δημιουργείς μαζί τους, αλλά μαθαίνεις επίσης πως είναι να δουλεύεις μόνος και πως είναι να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, να μην αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω, να περάσει έτσι, ούτε καν μια λέξη, έναν στίχο.

Πρώτος προσωπικός δίσκος με συνεργασίες με δυνατά ονόματα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που περίμενες για το πρώτο προσωπικό σου βήμα?
Το αποτέλεσμα που θα περίμενα απ’ τον «Πεζόδρομο» δεν έχει ξεκινήσει καν, προκύπτουν συνέχεια όλο ευχάριστα νέα, προέκυψε όμως και ένα δυσάρεστο, απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο οποίος τραγούδησε κι ένα τραγούδι, ίσως η τελευταία ελεύθερη ηχογράφησή του, το «Βαλσάκι». Είναι ένα άλμπουμ που έχω αποφασίσει να το περιμένω να «δουλέψει» μέσα στο χρόνο χωρίς βιασύνες και να το πάρει ο κόσμος και να αποφασίσει περί τίνος πρόκειται. Στην ουσία είναι σαν να ξεκινάω απ’ την αρχή. Αυτό είναι όλο.

Πως φτάσαμε στο σημείο να κρατάμε στα χέρια μας το cd «Αντώνης Δημητρίου & the sugar – Πεζόδρομος»?
Όλα ξεκίνησαν από ένα τσίγκλισμα της συνεργάτιδας μου Μικαέλας Δαρμάνη η οποία θεώρησε ότι κακώς μπήκα σε ένα διάλειμμα δεκαετές σχεδόν, χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο σαν μέσο για να καλύψω την ανάγκη μου για δημιουργία και για καλλιτεχνία αν το θέλετε. Αυτό όμως δεν ήταν πραγματικό, έτσι λοιπόν με τσίγκλισε λέγοντας μου..’’γιατί δεν μου γράφεις ένα τραγούδι;…εμένα μου είχαν αρέσει αρκετά τραγούδια των Ενδελέχεια’’. Κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το πρώτο τραγούδι για εκείνην……δεν της άρεσε…..το πήρε ο Λάκης Παπαδόπουλος και το τραγούδησε. Δεύτερη τρίτη φορά…τελικά με την τρίτη το πετύχαμε..ήταν οι«Ώρες», ένα swing manouche, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά και μας άνοιξε το δρόμο για μια συνεργασία με το «Μετρονόμο» μια πολύ σοβαρή στέγη για έναν καλλιτέχνη, μέσα από τη επικοινωνία και τη επαφή με τον Θανάση Σιλυβό τον οποίο τον ευχαριστώ πάρα πολύ


Υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια σε ένα δίσκο? Υπάρχουν κάποια τραγούδια που τα έχεις λίγο παραπάνω από κάποια άλλα?
Νομίζω για έναν δημιουργό είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ποια είναι τα παιδιά και ποια τα αποπαίδια σε έναν δίσκο, δηλαδή ποια είναι τα καλά τραγούδια και ποια είναι τα λιγότερο καλά…εγώ όσες φορές έχω προσπαθήσει να ξεχωρίζω έχω πέσει έξω. Ο κόσμος είναι αυτός που δίνει τον παλμό και αποφασίζει ακούγοντας τα, ποιο τελικά είναι το καλύτερο και ποιο το λιγότερο καλό από τα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε ένα άλμπουμ όπως είναι ο «Πεζόδρομος».

Πως προωθείς τον δίσκο σου? Διαδικτυακά? Με live εμφανίσεις? Με συνδυασμό των δύο?
Έχω αποφασίσει να μην προωθώ τον δίσκο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά περιμένοντας από τον χρόνο να αποδείξει αν πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να υπάρχει ή όχι και μέσα απ τα live και τη αγάπη του κόσμου προς τα τραγούδια. Δεν θα ήθελα να έχω κάποιο άλλο μέσο να το χρησιμοποιήσω, αυτά δεν διαρκούν και νομίζω ότι δεν μπορούν να σου αποδείξουν τίποτα και τα views και τα likes, τα σύγχρονα, και εύκολα, και γρήγορα μηχανήματα διάδοσης και διαφήμισης ενός υλικού δεν μπορούν να πουν απολύτως τίποτα. Την αλήθεια θα την πει μόνο ο κόσμος και τα τραγούδια. Αν έχεις τραγούδι. Αν δεν έχεις τραγούδι, δεν έχεις τίποτα.

Έχεις προγραμματίσει την επόμενη δισκογραφική σου δουλειά ή περιμένεις πρώτα να κάνει τον κύκλο του ο Πεζόδρομος?
Η επόμενη δισκογραφική δουλειά έχει ξεκινήσει από πριν βγει ο «Πεζόδρομος». Τα τραγούδια βρίσκονται στα συρτάρια, ηχογραφημένα μερικά απ’ αυτά, άλλα είναι σε σελίδες Α4 γραμμένα με στίχους και παρτιτούρες έτοιμα για να μπουν στο στούντιο. Πάντως η λογική είναι να υπάρχει μια αναμονή τουλάχιστον μιας διετίας για τον πεζόδρομο, γιατί είναι ένας «αργός» δίσκος, πάει αργά, ατμοσφαιρικά κι έτσι θέλω να το προχωρήσω κι εγώ. Δεν βιάζομαι, δεν αγχώνομαι, δεν έχω το άγχος του να πετύχω. Θέλω να επικοινωνήσω με τον κόσμο και να γράψω τραγούδια που να τ αγαπάνε

Που μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τις επόμενες κινήσεις σου και για τα νέα σου?
Η πιο γρήγορη μορφή ενημέρωσης είναι το facebook στις μέρες μας, και το youtube αλλά κυρίως το facebook στην σελίδα…’’Αντώνης Δημητρίου & the sugar’’. Εκεί πέρα ανεβαίνουν όλες οι ενημερώσεις για όλα τα events, για τα νέα τραγούδια, στιγμιότυπα από live, συνεργασίες κλπ..αλλά και στον προσωπικό μου λογαριασμό…’’Antonis Dimitriou’’ στο facebook. Νομίζω ότι είναι η πιο γρήγορη και άμεση μορφή επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Σας ευχαριστώ κι εγώ.