You are currently viewing ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ


 

 

1.Ποιος είναι ο Αντώνης Βάμβουκας, πες μας λίγα λόγια για σένα?
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατάγομαι απο το Ρέθυμνο. Απο μικρός είχα μια ιδιαίτερη κλίση προς τη μουσική και το τραγούδι.
 Είμαι πολύ κοινωνικό άτομο, μου αρέσει η καλή παρέα και τα ταξίδια.

 

2. Γνωρίζω ότι από μικρή ηλικία η μουσική μπήκε στη ζωή σου, πώς ξεκίνησε αυτός ο μεγάλος έρωτας?
Η ίδια η μουσικη μπήκε μέσα στη ζωή μου. Απο πολύ μικρή ηλικία στο σπίτι ακούγαμε απο όλα τα είδη, κλασική μουσική, λαικά, παραδοσιακά, τζαζ, μπλούζ, ποπ και ροκ. Γαλουχήθηκα και μεγάλωσα με τα πιο πλούσια ακούσματα!

 

3. Τώρα πια η ζωή σου και η καριέρα σου έχει αλλάξει ρώτα μίλα μας γι’ αυτή την στροφή
Μπορώ να πω οτι κάνω αυτό που μου αρέσει και με εκφράζει. Ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τη μουσική μου. Είναι σπουδαίο να κάνεις κανείς αυτό που αγαπά.Με κόντρα τον καιρό και τις δυσκολίες που ζούμε, θα έλεγα οτι είναι ένας λόγος παραπάνω να προσπαθούμε να εκφραστούμε μέσω της μουσικής και όλων των τεχνών φυσικά. Η τέχνη είναι λύτρωση και διέξοδος!

 

4. Τόπος σου είναι η Κρήτη και εκεί παραμένεις. Πιστεύεις πως μπορεί το κοινό της μπορεί να αγκαλιάσει τους ήχους σου?
Η μουσική που γράφω απευθύνεται στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Είναι οι μελωδίες και οι στίχοι τέτοιοι που δεν κουράζουν, αντίθετα σε χαλαρώνουν, αλλα σε προβληματίζουν κιόλας. Η μουσική μου αγγίζει τη νεολαία, αλλα και μεγαλύτερες ηλικίες. Φυσικά η Κρήτη έχει αρκετό κοινό που αγκαλιάζει τα τραγούδια μας.

5. Τα φτερά σου θα τα ανοίξεις και για άλλες γειτονιές?
Τη μουσική μου θέλω να την παρουσιάζω και σε άλλες πόλεις και εκτός Κρήτης. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις φυσικά.

6. Περιμένουμε σύντομα νέα δισκογραφία από σένα Αντώνη?
Μέσα στο 2014 θα ακολουθήσει και επόμενη δουλειά απο εμένα και το συγκρότημα μου τους Νυχτοβάτες. Ήδη προετοιμαζόμαστε για τη νέα δισκογραφική δουλειά.

7.  Ξέρω πως γράφεις στίχο και μουσική, αυτός ο δίσκος είναι δημιούργημα σου?
Πολλά τραγούδια απο το νέο μου άλμπουμ τα έχω γράψει εγώ, όπως είναι και δημιουργίες παλιών μελών των Νυχτοβατών ( Στέλιος Καλογεράκης και Μιχάλης Σταράκης ). Η παραγωγή και ενορχήστρωση της δουλειάς αυτής έγινε στο  NEK HOME PRODUCTIONS STUDIO απο μένα και το Νεκτάριο Βασιλείου, ο οποίος έχει το χώρο.

 

8. Ποιο είναι το τραγούδι που θα χαρακτήριζες κατάθεση ψυχής?
Το τραγούδι “δηλητήριο” με αντιπροσωπεύει πλήρως και είναι πράγματι μια κατάθεση ψυχής. Για μένα σημαίνει πολλά αυτό το τραγούδι.

 

9. Τα σχέδια σου για το μέλλον σίγουρα πολλά μοιράσου τα μαζί μας
Όλα στη ζωή μου περιστοιχίζονται γύρω απο τη μουσική και το τραγούδι. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δισκογραφικες δουλειές και εμφανίσεις παρέα με τους συνεργάτες μου, το Γιάννη Κορίνθιο (μπασο, φωνητικά), Φάνη Λουρανδάκη ( σαξόφωνο, πλήκτρα, φωνητικά) και Μάριο Πανυπέρη ( τύμπανα ).

 

10. Τώρα εν μέσω αυτής της κρίσης που όλοι βιώνουμε οι εμφανίσεις νέων καλλιτεχνών πόσο έχουν μειωθεί;  πού μπορούμε να σε ακούσουμε live?
Οι εμφανίσεις, ειδικά των νέων καλλιτεχνών έχουν μειωθεί δραματικά. Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά ειδικά σε μεγάλα σχήματα.
Για οποιοδήποτε live μας μπορείτε να ενημερώνεστε απο τις ομάδες και τη σελίδα μας στο facebook ή απο την επίσημη ιστοσελίδα μας nyxtovates.gr/.eu.

 

11.  Μια ευχή  για το μέλλον..
Θα ευχόμουν να ζούμε στο εξής σαν άνθρωποι. Έχουμε χάσει εντελώς το νόημα της ζωής και του είναι μας. Ο διαρκής και αδυσώπητος αγώνας για την απόκτηση του χρήματος, της δόξας και της κοινωνικής αναγνώρισης μας έχει κάνει άπληστους, στυγνούς και ανόητους. Εύχομαι αυτό να αλλάξει γρήγορα για να έχουμε μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή με νόημα! Σας ευχαριστώ!