You are currently viewing Ανταπόκριση Γυμνά Καλώδια

Ανταπόκριση Γυμνά Καλώδια


 

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ LIVE @ AFTER DARK !!!

Aνταπόκριση (live report) / Φωτογραφίες: Δώρα Μοσχοπούλου

 

Σάββατο 8/3, βρεθήκαμε στο After Dark (Εξάρχεια), για να ”ηλεκτριστούμε” στους ροκ ήχους απο τα ”Γυμνά Καλώδια”, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 23:00 ώρα και κατά τη 1:30 ώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε.
Τα Γυμνά Καλώδια ανεβαίνουν στη σκηνή και η θετική τους ενέργεια μας απογειώνει από την αρχή!
Πολύ καλή σκηνική παρουσία απ’ όλους, δυνατά τραγούδια, ωραίες ερμηνείες-φωνητικά και τα ”Γυμνά Καλώδια” με αστείρευτη ενέργεια !

 

gymana kalodia

Τα Γυμνά Καλώδια είναι μια από τις αποδείξεις πως υπάρχει ελληνόφωνο ροκ στις μέρες μας και πως υπάρχει ακόμα ελληνική ροκ σκηνή.
Μετράνε άλλωστε ήδη 8 χρόνια με σταθερή και αξιοπρεπή πορεία και παρουσία στο χώρο, με συναυλίες και περιοδίες σε μέρη ανα την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα ”Γυμνά Καλώδια” έχοντας πάνω από 100 live στο ενεργητικό τους, έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, να μας ”ηλεκτρίζουν και να μας ”παρασύρουν” με τον ήχο τους και την ενέργεια τους επί σκηνής, σαν ρεύμα που διαπερνά γυμνά καλώδια…!!!
Είχα την χαρά να βρίσκομαι στην πρώτη τους συναυλία, πριν από πολλά χρόνια, και είχα προβλέψει απο τότε ότι αυτή η μπάντα θα πάει μπροστά! Δεν με ”διέψευσαν” καθόλου, αντιθέτως…!!!
Σημαντικό είναι επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αλλάξει καθόλου και είναι το ίδιο εργατικοί, γνήσιοι, απλοί (με την καλή έννοια φυσικά), ακούραστοι και ταλαντούχοι.

Άλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο και η διάρκεια των χρόνων αποδεικνύει πως τους αντέχει το ”σκοινί”, αφού είναι ακόμα στη σκηνή, ως άξιο συγκρότημα και εκπρόσωποι του ελληνόφωνου ροκ, με σταθερό και αυξανόμενο κοινό που τους ακολουθεί και τους στηρίζει.

Τα ”Γυμνά Καλώδια” με πέντε δίσκους στο ενεργητικό τους (2005 Γυμνά Καλώδια (ομώνυμος δίσκος)
2006 ‘Η Νεράιδα της Απελπισίας’, 2007 ‘Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή’, 2010 ‘Οι μικροί μας ήρωες’,
2011 ‘Άρωμα Φυγής’) και σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με τον τον Μάνο Ξυδούς (Πυξ Λαξ) και το ντουέτο τους στο τραγούδι ‘Μέσα στη νύχτα μου’ και με την Τάνια Κικίδη στο τραγούδι ”Δάκρυα στο χώμα”. Επίσης έχουν συμμετάσχει σε αρκετά φεστιβάλ και συναυλίες οικολογικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 

gymana kalodi2

Η συμμετοχή του κόσμου στα τραγούδια μεγάλη και ένθερμη όπως και το χειροκρότημα!

Σημαντικές στιγμές της βραδιάς, ήταν όταν η μπάντα έπαιξε το τραγούδι ”Θέλω”, ένα τραγούδι ορόσημο από τον πρώτο τους δίσκο, το οποίο τους καθιέρωσε και τους έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό. Μετά ακολούθησαν και άλλα τραγούδια που επίσης έχουν αγαπηθεί πολύ, όπως το ”Εδώ Πολυτεχνείο” και το ”Άγιες Μέρες” που είναι από τις τελευταίες τους επιτυχίες.

Ένα από τα πολλά όμορφα highlight και έκπληξη της βραδιάς όταν η Nάγια Γρανά έπαιξε ακορντεόν στο τραγούδι ”Είναι όι άλλοι παράξενοι ή είμαι εγώ”. Επίσης στο τραγούδι ”Ένας τρελός” ο Χρήστος Καλογράνης έπαιξε φυσαρμόνικα στο σόλο του τραγουδιού. και μας άρεσε!

 

gymana kalodi4

 

Το live πλησιάζει στο τέλος του και ο κόσμος φώναζε ξανά και ξανά: <<κι άλλο, κι άλλο!>> και τα ”Γυμνά Καλώδια” δεν μας χαλάσανε το χατήρι…
Ανεβήκανε ξανά στη σκηνή για το τελικό encore (είχε προηγηθεί άλλο ένα), ”χαρίζοντας” μας ακόμα 3 τραγούδια.

Ο Θανάσης Μπουρίκας (drums) και ο Παναγιώτης Ροντογιάννης (μπάσο-φωνητικά) τραγουδάνε μαζί το ”Καληνύχτα”, τα φώτα κλείνουν. Με αυτόν τον υπέροχο τρόπο τα Γυμνά Καλώδια μας αποχαιρέτησαν.

Το live τελείωσε αισίως στις 2:45 ώρα.

Να ευχηθούμε στα ”Γυμνά Καλώδια”, καλή συνέχεια στην ήδη αξιόλογη πορεία τους και να συνεχίσουν να κάνουν όμορφα τραγούδια και live με την ίδια ενέργεια και πάθος !!! Πάντα ταλαντούχοι !!!

Τα Γυμνά Καλώδια είναι: Χρήστος Καλογράνης (φωνή, κιθάρα), Θανάσης Μπουρίκας (τύμπανα), Παναγιώτης Ροντογιάννης (μπάσο).

Site: http://www.gimnakalwdia.gr

set list:

Ένας άγγελος γυμνός
Δάκρυα στο χώμα
Μου λείπεις

Όλα φεύγουν
Πολιτισμός ηλιθίων
Οι μικροί μας ήρωες

Τι τους νοιάζει
Εδώ Πολυτεχνείο
Άγιες Μέρες

Ένας τρελός
Θέλω
Είναι οι άλλοι παράξενοι ή είμαι εγώ

Ένας άγγελος γυμνός
Οι Ποιήτριες της γης

Γκρίζα Κυριακή

Μην την ξυπνήσετε

Μεθυσμένη Αφροδίτη
Η πτώση
Καληνύχτα

 

Δώρα Μοσχοπούλου