Έφυγε από τη ζωή ο Ennio Morricone…

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 92 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης και μαέστρος, Ennio Morricone. Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1928 και από 1946 είχε συνθέσει περισσότερα από 100 κλασσικά κομμάτια ενώ η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Συνεργάστηκε με την RCA και με καλλιτέχνες όπως οι Paul Anka, Demis Roussos, Milva, Rita Pavone.

Ο Ennio Morricone έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική για τα ιταλικά γουέστερν ‘’A Fistfull of dollars’’, ‘’For a few dollars more’’, The Good, The Bad And Tte Ugly”, για να ακολουθήσει φυσικά ένας τεράστιος κατάλογος επιτυχιών. Το 1978 είχε γράψει το επίσημο τραγούδι για το Μουντιάλ της Αργεντινής.

Το 2007 παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ ‘’για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες’’. Μέχρι τότε είχε προταθεί 5 φορές για Όσκαρ, αλλά όσο και αν φαίνεται απίστευτο δεν το είχε κερδίσει ποτέ! Το 2016 παρέλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016. για τη μουσική της ταινίας ‘’The Hateful Eight’’.