Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019

01 costas tzanidakis dj

82 χρόνια από τη γέννηση του Buddy Holly

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1936 γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους rock’ n’ roll καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο Charles Hardin Holley, γνωστός σε όλους μας ως Buddy Holly.

Ο Buddy Holly ξεκίνησε την πορεία του μαζί με τους Crickets ( πρώτο τους όνομα …The Beetles), έχοντας παραγωγό τον περίφημο Norman Petty. Μαζί με τους Chuck Berry και Carl Perkins θεωρείται από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, κιθαρίστες και συνθέτες της δεκαετίας του ’50 και όχι μόνο. Το 1955 βλέποντας τον Elvis σε μία συναυλία, αποφάσισε να αφήσει την country και να αφοσιωθεί στο rock' n' roll. Αν και βαθιά επηρεασμένος από τον ''βασιλιά'' (του οποίου μάλιστα είχε ''ανοίξει'' κάποιες συναυλίες), κατάφερε να φτιάξει το δικό του προσωπικό στυλ κερδίζοντας πολλούς θαυμαστές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

To 1957 ήρθε η πρώτη μεγάλη προσωπική του επιτυχία με το κλασικό Peggy Sue (No3 στις ΗΠΑ) για να κατακτήσει φυσικά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την κορυφή με το προφητικό ‘’ That'll Be The Day’’. Στις 3 Φεβρουαρίου του 1959 βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα, μαζί με τους Big Booper και Ritchie Valens. Στην Αγγλία μάλιστα τα τραγούδια γινόντουσαν μεγάλες επιτυχίες αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του. Οι Beatles είναι ένα απ’ τα δεκάδες συγκροτήματα που έχουν αναγνωρίσει την επιρροή του Holly στη μουσική τους.

 

ΚώσταςΤζανιδάκης

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Three siblings are compelling a band, it is not quite common. How your love for music started and when you
    Read More
  • 1. Είναι γεγονός η επιστροφή των SENSE OF FEAR με νέο ολοκληρωμένο πλέον album. Το 2018 κυκλοφορήσατε το "As the
    Read More
  • ΗΡΩΔΕΙΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ A ROCK & ORCHESTRA EXPERIENCE ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣΟι
    Read More

Cover1908

dj party