''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018

crowd copy

Χρόνια Πολλά Alice Cooper!

 
Σαν σήμερα στις 4 Φεβρουαρίου του 1948 γεννήθηκε ο Alice Cooper.

Έντονο μακιγιάζ, extreme ντύσιμο και συναυλίες που παρέπεμπαν περισσότερο σε ταινίες θρίλερ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός τραγουδιστή που προκάλεσε μεγαλύτερο ''σάλο'' με την σκηνική του παρουσία παρά με την ίδια του τη μουσική. Ο λόγος για τον Vincent Damon Furnier ο οποίος προτίμησε να χρησιμοποιήσει αντί για το δικό του όνομα αυτό μιας μάγισσας του 17ου αιώνα ονόματι Alice Cooper!
 
Γιός ιερέα (ναι καλά διαβάσατε) ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα μαζί με μια παρέα φίλων στα μέσα της δεκαετίας του ’60δημιουργώντας τους Spiders (που πολύ γρήγορα μετονομάστηκαν σε … Alice Cooper). Ως αναφορά τη μουσική που αρχικά έπαιζαν όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος’’δεν είχε καμία σχέση με τα blues’’. ‘’ Ήμασταν παιδιά μεσοαστικών οικογενειών και δε μας είχε λείψει τίποτα. Θλίψη; Τι είναι αυτό; ‘’

Οι πρώτες τους συναυλίες αν και προκαλούσαν ποικίλες κριτικές ήταν αρκετές ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον του Shep Gordon ο οποίος ανέλαβε να τους προωθήσει. Η επιτυχία λοιπόν δεν άργησε να ‘ρθει. Το 1971 ο δίσκος''Love It To Death'' έκανε το συγκρότημα ευρύτερα γνωστό με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά το άλμπουμ ''Shool’s Out'' να φτάσει μέχρι το Νο2των Pop charts στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 
Το 1973 το lp ''Billion Dollar Babies'' κατέκτησε την κορυφή του Billboard ενώ οι πετυχημένες συναυλίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Το 1975 ο Alice Cooper διέλυσε τα συγκρότημα του και ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ''Welcome To My Nightmare'' έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και έφτασε μέχρι και το Νο 5 στα charts.
Στη συνέχεια η καριέρα του Alice Cooper είχε καθοδική πορεία μέχρι τη χρονιά του 1989 όταν το άλμπουμ 'Trash'' ανέβηκε και πάλι ψηλά σταcharts και τραγούδια όπως τα ''Poison'', ''House of Fire'', ''Bed of Nails'' και ''Hell Is Living Without You'' έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Alice Cooper δεν έπαψε να προκαλεί με την πάντα εκκεντρική σκηνική του παρουσία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Paranormal''.

Κώστας Τζανιδάκης
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Derb
y News
Discography
 
Pretties for You (1969)
Easy Action (1970)
Love It to Death (1971)
Killer (1971)
School's Out (1972)
Billion Dollar Babies (1973)
Muscle of Love (1973)
Welcome to My Nightmare (1975)
Alice Cooper Goes to Hell (1976)
Lace and Whiskey (1977)
From the Inside (1978)
Flush the Fashion (1980)
Special Forces (1981)
Zipper Catches Skin (1982)
DaDa (1983)
Constrictor (1986)
Raise Your Fist and Yell (1987)
Trash (1989)
Hey Stoopid (1991)
The Last Temptation (1994)
Brutal Planet (2000)
Dragontown (2001)
The Eyes of Alice Cooper (2003)
Dirty Diamonds (2005)
Along Came a Spider (2008)
Welcome 2 My Nightmare (2011)
Paranormal (2017)

ΤΟ ROCKANDROLL.GR ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο.

banner300x250

ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
6
13
14
15
16
17
20
21
22
26
27
28

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο, η ‘'βασίλισσα’’ της
    Read More
  • Στις 16 Αυγούστου συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ο  ‘’βασιλιάς’’ εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Σε αυτό το μικρό
    Read More
  • Σαν σήμερα στις 14 Αυγούστου του 1964, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών, ένας από τους σημαντικότερους
    Read More
  •   Τον Αύγουστο του 1956 ο Elvis Presley κατακτά την κορυφή της Αμερικής για 11 εβομάδες, με ένα από τα
    Read More

dj party