''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018

crowd copy

38 χρόνια χωρίς τον ''Αρχάγγελο της Κρήτης''

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό τραγούδι. Ο Νκος Ξυλούρης....

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Το 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο που έχει τίτλο «Μια Μαυροφόρα Που Περνά». Λίγα χρόνια μετά, το 1966, λαμβάνει μέρος σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο και παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Το 1969 έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινάει τις ζωντανές εμφανίσεις εν μέσο δικτατορίας. Συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Σταύρο Ξαρχάκο και πολύ σύντομα γίνεται ένα από τα σύμβολα της αντίστασης.

Το 1973 λαμβάνει μέρος στην περίφημη θεατρική παράσταση της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου ‘’Το Μεγάλο Μας Τσίρκο’’, έχοντας τον ρόλο του βασικού τραγουδιστή. Δυστυχώς όμως πάνω στο αποκορύφωμα της καριέρας του ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Έφυγε από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του 1980, ποτέ όμως από τη μνήμη μας.

«Μια μέρα, μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ αναστηθώ
από το χώμα απάνω»

Εν ζωή Δισκογραφία

Μια μαυροφόρα που περνά (1958)
Ανυφαντού (1969)
Ο Ψαρονίκος (1970)
Μαντινάδες και χοροί (1970)
Χρονικό (1970)
Ριζίτικα (1971)
Διάλειμμα (1972)
Ιθαγένεια (1972)
Διόνυσε καλοκαίρι μας (1972)
Ο τροπικός της Παρθένου (1973)
Ο Ξυλούρης τραγουδά για την Κρήτη (1973)
Ο Στρατής Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους (1973)
Περήφανη ράτσα (1973)
Ακολουθία (1974)
Το μεγάλο μας τσίρκο (1974)
Παραστάσεις (1975)
Ανεξάρτητα (1975)
Κομέντια, η πάλη χωρικών και βασιλιάδων (1975)
Καπνισμένο τσουκάλι (1975)
Τα που θυμούμαι τραγουδώ (1975)
Κύκλος Σεφέρη (1976)
Ερωτόκριτος (1976)
Η συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης (1976)
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι (1977)
Τα ερωτικά (1977)
Τα Ξυλουρέικα (1978)
Τα αντιπολεμικά (1978)
Σάλπισμα (1978)
14 χρυσές επιτυχίες (1978)

Κώστας Τζανιδάκης

Last modified on Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 13:08

ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
3
9
10
15
16
17
18
24
25
30

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Τις 23 Σεπτεμβρίου του 1949 γεννήθηκε στο New Jersey. το μεγάλο ‘’αφεντικό’’ της rock, ο Bruce Springsteen (πλήρες όνομα Bruce Frederick Joseph
    Read More
  • Classics never die! "Lady In Black", "Easy Livin", "July Morning", "Sympathy", "Sunrise", "The Wizard", "Gypsy", "Come Away Melinda", "Rain", "Look
    Read More
  • Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958 και όσο και αν δεν το πιστεύουμε έκλεισε το 60 της χρόνια! Ο λόγος
    Read More
  • Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγική απώλεια του αδερφικού μας φίλου Άλεξ, τιμούμε την μνήμη του
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL