63 χρόνια χωρίς τον ''Επαναστάτη με Αιτία''....

Ο James Dean δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός ηθοποιός που έφυγε πρόωρα σε ηλικία 24 ετών, με αποτέλεσμα να χτιστεί γύρω του ένας μεγάλος μύθος. Ήταν ο άνθρωπος που μέσα από τις ταινίες του ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά, την ίδια ακριβώς στιγμή που ξεσπούσε η θύελλα του rock’ n’ roll. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός, ότι ενώ δεν είχε καμία ουσιαστική συμμετοχή σε αυτή τη μουσική, έγινε διαχρονικό σύμβολο για όλους τους θαυμαστές της! Ήταν τότε που ο Elvis έκανε τα πρώτα του βήματα στη Sun Records, όταν η μοίρα έπαιξε στον James Dean το χειρότερο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι δύο ΄΄Επαναστάτες με αιτία΄΄ να μην συναντηθούν ποτέ! Έφυγε απο τη ζωή  μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 360 Σεπτεμβρίου του 1955....

James Dean


Φιλμογραφία
    Fixed Bayonets 1951
    Sailor Beware 1952
    Has Anybody seen my Gal? 1952
    Trouble Along the way 1953
    Ανατολικά της Εδέμ - (East of Eden, 1955)
    Επαναστάτης Χωρίς Αιτία - (Rebel without a Cause, 1955)
    Ο Γίγας - (Giant, 1956)

 

 

Κώστας Τζανιδάκης

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Πάνω στα πρότυπα των μεγάλων female fronted metal φεστιβάλ του εξωτερικού, γεννήθηκε πέρσι από την Angels Pr Music Promotion, το
    Read More
  • Πες μας λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση ΄΄Η Ληστεία΄΄ στο θέατρο ElliartΡωτάς τον ληστή να σου πεί για την
    Read More
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥΣτέλιος ΣαλβαδόρΜΩΡΑ στη ΦΩΤΙΑ .. «Back to the Roots» .. Η «συμμορία» του Στέλιου Σαλβαδόρκατηφορίζει στη γνωστή «γιάφκα»της Ηπείρου &
    Read More
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ 8 διπλές προσκλήσεις (με ελεύθερη είσοδο, χωρίς ποτό) για την Παρασκευή 15/03 και 10 διπλές προσκλήσεις (με ελεύθερη είσοδο,
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL