Η Jackie DeShannon έκλεισε τα 76 της χρόνια!

H Jackie DeShannon γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1942 και έκλεισε αισίως τα 76 της χρόνια. Τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε στη δεκαετία του ’50 και σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας της έπαιξε το γεγονός ότι ο Eddie Cochran την σύστησε την Sharon Sheeley, με αποτέλεσμα αυτή να μπει σε πιο γερά θεμέλια.

Τραγούδησε αλλά και έγραψε μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες έγιναν γνωστές τόσο από την ίδια, όσο και από διαφορετικούς καλλιτέχνες. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη δεύτερη περίπτωση, είναι το περίφημο "Bette Davis Eyes", που έκανε Νο1 η Kim Carnes το 1981, αλλά και τα "Needles and Pins" και "When You Walk in the Room", που έγιναν γνωστά από τους Searchers.

Στη δεκαετία του ’60 ήταν σύντροφος του Robert Plant και κατά μία εκδοχή το τραγούδι "Tangerine" που υπάρχει στο τρίτο άλμπουμ των Led Zeppelin και έχει προϊστορία από την εποχή των Yardbirds, είχε ωε έμπνευση αυτήν. Ανεπανάληπτη παραμένει μεταξύ άλλων, η ερμηνεία της στο περίφημο ‘’What The World Needs Now Is Love’’.

 

Κώστας Τζανιδάκης

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

 •   ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  MAGGIE REILLY Live in Athens !«Everytime we touch» a «Μoonlight Shadow» waiting «Τo France» Η «φωνή»
  Read More
 • 2002GR & Friends 45th Anniversary!Η μεγάλη γιορτή μιας μεγάλης μπάντας !! SPECIAL GUESTS: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ / ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ (ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ)ΚΑΤΙΑ ΣΑΜΑΝΤΖΗ
  Read More
 • O Hozier, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας που διανύουμε, έρχεται στο Release Athens 2019, την Κυριακή 23
  Read More
 • What was your relationship with music in your childhood and when did you decide you wanted to be a singer?I
  Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL