You are currently viewing Maggie Reilly: Είναι καταπληκτικό πως τα παιδιά λατρεύουν ακόμα αυτά τα τραγούδια, τα οποία πάνε από γενιά σε γενιά!

Maggie Reilly: Είναι καταπληκτικό πως τα παιδιά λατρεύουν ακόμα αυτά τα τραγούδια, τα οποία πάνε από γενιά σε γενιά!Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνομιλούμε με την κυρία με την αγγελική φωνή! Καλώς ήρθατε στο rockandroll.gr από την Ελλάδα!

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τη φιλοξενία.

Ας ξεκινήσουμε από τις ρίζες, Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα;

Ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής, οπότε βρισκόμουν συνεχώς γύρω από τη μουσική και έτσι μπλέχτηκα και εγώ. Τα πρώτα μου ερεθίσματα ήταν οι Buddy Holly and the Crickets και Eartha Kitt όταν ήμουν πολύ μικρή και οι Beatles φυσικά καθώς μεγάλωνα.

Μετά το single  ”Imagine Me” ήρθε η συνεργασία σας με τον Stuart Mackillop και η ηχογράφηση ενός εξαιρετικού άλμπουμ αλλά και ενός EP με τους Cado Belle  Πείτε μας λίγα λόγια για εκείνη την περίοδο.

Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου που έγραφε στίχους και μου ζήτησε να τραγουδήσω κάποια τραγούδια τα οποία με φαντάστηκε να τραγουδώ, για να τα στείλει στον παραγωγό. Έτσι προέκυψε το ”Immagine me”  και  συνειδητοποίησα πως δεν ήθελα να κάνω το είδος της μουσικής που η δισκογραφική εταιρία προόριζε για μένα. Γύρισα πίσω στη Γλασκώβη και αποφάσισα πως ήθελα να φτιάξω μια μπάντα και έτσι κατέληξα με τον Stuart Mackillop με τον οποίο ακόμα συνεργάζομαι να φτιπάξουμε τους Joe Cool και ακολούθως δημιουργήσαμε με άλλους μουσικούς τους Cado Belle.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μοιραστείτε μαζί μας το πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον Mike Oldfiled, ηχογραφώντας διαχρονικά πλέον τραγούδια, όπως τα ”Moonlight Shadow”, ”To France” και πολλά ακόμα.

Είναι καταπληκτικό (μας λέει χαμογελώντας) πως αρκετός  κόσμος μου λέει πως τα παιδιά τους  λατρεύουν ακόμα αυτά τα τραγούδια, τα οποία πάνε από γενιά σε γενιά.  Είναι φανταστικό!!  Γνώρισα τον Mike όταν διαλυθήκαν οι Cado Bell. Πολλοί από τους συντελεστές πήγαν να δουλέψουν με τον Mike, εγώ για ένα χρόνο δούλευα στην Ιρλανδία και όταν επέστρεψα στην Σκωτία ανακάλυψα πως οι περισσότεροι φίλοι-συνεργάτες μου δούλευαν στο Dundee σε shows με τον Mike Oldfield. Πήγα λοιπόν να παρακολουθήσω την παράσταση  και βρέθηκα στα παρασκήνια με τους παλιούς μου φίλους. Εκεί με σύστησαν στον Mike ο οποίος μου είπε.  ”Aκούω πως  τραγουδάς κάπως καλά” και εγώ του απαντώ  ”και εσύ κάπως καλά  παίζεις κιθάρα”  για να μου πει με τη σειρά του  ”θες να τραγουδήσεις μαζί μας;”,  ”Πότε;”  τον ρώτησα. ”Σήμερα”  ήταν η απάντηση!! Καθίσαμε λοιπόν στα παρασκήνια και προβάραμε κάποια τραγούδια μου καθώς δεν γνώριζε τελευταία την μουσική μου, επειδή το στυλ είχε αλλάξει μετά τους Cado Bell και μου λέει ”θα ‘θελες να  έρθεις μαζί μας στη τουρνέ;” Του λέω ”μα μόλις γύρισα”.. Πρώτη στάση λοιπόν η Ιρλανδία απ΄ όπου είχα γυρίσει!  Λέω, έχω να δω και κάποιους φίλους ακόμα στην Ευρώπη. Καταπληκτική σύμπτωση, απλά έγινε!! Εν κατακλείδι ήταν μια μαγική σύμπτωση!

Ποιές  στιγμές  σας έρχονται πρώτες στο μυαλό από εκείνη την περίοδο;

Τόσο από την εποχή των Cado Bell όσο και με τον Mike Oldfield στη συνέχεια, οι τουρνέ στην Ευρώπη σε μέρη που δεν είχα ξαναπάει!  Έχω περάσει πολύ χρόνο σε τουρνέ  με διαφορετικούς  συνεργάτες στη κάθε χώρα, αλλά με την ίδια  μουσική οικογένεια..

Eλένη:Μου έκανε εντύπωση πως αποκαλούσε τους μουσικούς της οικογένεια και τη ρώτησα πάνω σ’ αυτό… Αισθάνεσαι πως ήσασταν οικογένεια; Χαμογελώντας με χαρά μου απαντά: Με τα χρόνια αποκτήσαμε οικογενειακή πλέον σχέση καθώς ήμασταν συνέχεια μαζί!

Ακολουθήσατε μία σπουδαία σόλο καριέρα, με το άλμπουμ σου ”Echos” το 1992, με κορυφαία τραγούδια όπως ”Every time we touch”, ”Wait”, ”Tears in the rain”, Πώς εμπνευστήκατε για τα τραγούδια σας;

Το ”Everytime we touch” το έγραψα συμπτωματικά στην Αμερική τρώγοντας με τον αγαπημένο μου, ο οποίος είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αίγυπτο και το  ”Tears in the rain” δε ξέρω απλά ήρθε… Τα τραγούδια απλά μου έρχονται, κάτι σκέφτεσαι και έτσι βγαίνουν, όπως γιατί πέθανε ο σκύλος σου… δε ξέρω… Εμένα  κυρίως με βοηθούν τα ακούσματα, η μελώδια, ο τόνος και έτσι  μου έρχεται η έμπνευση. Με τη μουσική μου έρχονται ιδέες!

Ποιά είναι τα αγαπημένα σας άλμπουμ και τραγούδια;

Όλα αυτά που προανέφερες καθώς είναι φρέσκα και  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ακροατές μας με τα αγαπημένα τους. Έχουμε κάποια στο μυαλό μας και κάθε φορά που δίνουμε συναυλία επιλεγούμε αυτά που ταιριάζουν στο ακροατήριο και αυτά που εμείς είμαστε παθιασμένοι. Σε συνεργασίες με τον Mike, σε όλα τα άλμπουμ μου βρίσκω τέτοια τραγούδια και από το τελευταίο μου άλμπουμ το ”Sister”. Όλα τα τραγούδια είναι ‘’παιδιά μου’’ και δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω

Επιπλέον, είχατε πολλές εξαιρετικές συνεργασίες όπως αυτές με τους Jack Bruce (Cream), Dave Gilmour (Pink Floyd) και Sisters Of Mercy και όχι μόνο…

Το σημαντικότερο ήταν ότι τους γνώρισα προσωπικά. Με τον Jack ήρθε ήταν κάτι το συναρπαστικό μετά η συνεργασία με τους Sisters of Mercy, η οποία ήταν αξέχαστη και κάτι που δεν περίμενε το κοινό. Στη Δανία που πήγαμε για ηχογράφηση ήταν πολύ διασκεδαστικά και μία μοναδική εμπειρία. Μ’ αρέσει πολύ η φωνή του Gilmour, μ άρεσαν οι Stranglers και συνεργαστήκαμε. Γενικώς μου αρέσει να πειραματίζομαι, είμαι ανοιχτή όταν με καλούν για να κάνω συνεργασίες. Είναι καλό να μην κατηγοριοποιείσαι μόνο σε ένα είδος μουσικής.

Eλένη: Σ αυτό το σημείο της είπα πως βλέπω την μουσική σαν γκαρνταρόμπα που μέσα έχει πολλά διαφορετικά πανωφόρια, πουκάμισα κ.λ.π έτσι  είναι και τα διαφορετικά μουσικά ειδή. Χαμογέλασε και μου είπε πως της άρεσε η ιδέα μου και θα την υιοθετήσει.
Κώστας: Κάπου εδώ μας ανέφερε ότι ο πατέρας της ήταν φαν του Elvis

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Ελλάδα, αλλά και από τις συναυλίες που έχετε δώσει στη χώρα μας;

Ήταν πολύ διασκεδαστικά τόσο με τον Mike όσο και μόνη μου και όπου έχω παρευρεθεί πέρασα πολύ καλά. Είχαμε μία πολύ όμορφη συνεργασία με καλούς μουσικούς και έχω πολλούς φίλους. Διασκεδάσαμε παρά πολύ και μου άρεσε πολύ το θέατρο στην Αθήνα.

Πώς νιώθετε που τραγουδάτε σε έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας όπως το Ηρώδειο στο Classic Rock 7;

Είναι συναρπαστικό για μένα! Όταν είπα με τον  Mike στο Αμφιθέατρο τo  ”Diana”  και πρόβαλλε το φεγγάρι δε θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν συγκλονιστικό!! Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσετε μαζί με τους DAVE EVANS και JUSTIN HAYWARD;

Είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε με τον DAVE EVANS και τον JUSTIN HAYWARD  και χαίρομαι πάρα πολύ γιαυτό. Όσο  ήταν  ο πατέρας μου τόσο είμαι και εγώ θαυμαστές των Moody Blues. Η μουσική τους είναι πανέμορφη και θα χαρώ ιδιαίτερα να τους ακούσω  ζωντανά!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Dave Evans στο rockandroll.gr

Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;  Έχετε χόμπι;

Σπάνια έχω ελεύθερο χρόνο.. φεστιβάλ στην Ευρώπη, πρόβες, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος… Μου αρέσει όμως να πλέκω κυρίως  στις περιοδείες και επίσης κάνω συλλογή από κεραμικά μπόλ και  γλάστρες, από διάφορα μέρη του κόσμου.

Τελευταίο ερώτημα αλλά όχι ασήμαντο, ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;  Έχετε γράψει νέα τραγούδια;

Φτιάχνω νέα μουσική, νέο album το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.  Μου αρέσει  πολύ να ταξιδεύω και να συνδυάζω τα ταξίδια μου με τη μουσική να τραγουδώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και την εγκάρδια συνομιλία που είχαμε

Εγώ ευχαριστώ, θα χαρώ να σας συναντήσω από κοντά στην Αθήνα

Ελένη Παξιμάδη – Κώστας Τζανιδάκης


Διαβάστε…

 

CLASSIC ROCK 7
Το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού
στο ΗΡΩΔΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Χορηγός επικοινωνίας www.rockandroll.gr

ΤΡΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ROCK ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ!

DAVE EVANS
1st singer and co-founder of AC/DC
Γιορτάζουμε 50 χρόνια AC/DC!

JUSTIN HAYWARD
The original voice of Moody Blues

MAGGIE REILLY
The original voice of Mike Oldfield band

ME THN ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ
ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

…..TNT, HIGHWAY TO HEAVEN, NIGHTS IN WHITE SATIN, TUESDAY AFTERNOON, EVERY TIME YOU TOUCH, MOONLIGHT SHADOW,
ΤΟ FRANCE……
και άλλες διάσημες rock επιτυχίες σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πάντα.
60 κλασικοί μουσικοί, rock είδωλα και μια εκπληκτική ηλεκτρική μπάντα, σε ένα μαγικό rock ταξίδι κάτω από την Ακρόπολη!
Για έξι συνεχείς χρονιές οι συναυλίες του Classic Rock γίνονται sold out!
Πάνω από 32.000 άτομα μέχρι τώρα είδαν το rock… αλλιώς!
Το ραντεβού καθιερώθηκε και το Classic Rock 7 επιστρέφει στο Ηρώδειο με δυνατούς guest πρεσβευτές του αυθεντικού Rock ήχου, μια δυνατή ορχήστρα και τις πιο μεγάλες rock επιτυχίες, σε ένα εντελώς νέο εκρηκτικό playlist!
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 θα ζήσουμε την πιο λαμπερή νύχτα του Σεπτέμβρη όπου τα αστέρια της rock και το φεγγάρι του κλασικού ήχου θα φωτίσουν με την λάμψη τους τη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια μουσική εμπειρία ζωής για τους θεατές της Αθήνας που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στο πιο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού.
Οι φετινοί guests είναι χαρισματικές και εμβληματικές προσωπικότητες της rock μουσικής σκηνής και έρχονται για πρώτη φορά να τραγουδήσουν κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και την Ακρόπολη !!!
Ο DAVE EVANS, ο πρώτος τραγουδιστής και συν-ιδρυτής τoυ θρυλικού συγκροτήματος ΑC/DC, 50 χρόνια από την ίδρυση τους, θα ερμηνεύσει τραγούδια σταθμούς όπως το TNT και το Highway to hell αλλά και covers που έπαιξαν οι AC/DC στην πρώτη περιοδεία τους!!!


O JUSTIN HAYWARD, η αυθεντική αξεπέραστη φωνή των MOODY BLUES, με μοναδικά κομμάτια όπως το Nights in White Satin και το Tuesday Afternoon. Το μοναδικό στυλ μουσικής των Moody Blues βρίσκεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεχίζει να φωτίζει τις συναυλιακές αρένες παγκοσμίως.


Η MAGGIE REILLY, η κεντρική φωνή της μπάντας του MIKE OLDFIELD, η οποία ερμήνευσε τα διάσημα κομμάτια Moonlight shadow και France. Εκτός από τις αγαπημένες επιτυχίες με τον Mike Oldfield θα ερμηνεύσει και το διαχρονικά διάσημο κομμάτι Everytime you touch, το οποίο εκτόξευσε την καριέρα της το 1992 αλλά και άλλες δικές της επιτυχίες.

Και η εμπειρία απογειώνεται με τον δυνατό συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και με την δυναμική της ηλεκτρικής μπάντας από τους:

Δαμόπουλος Κωσταντίνος: Keyboards
Καλαντζάκος Θοδωρής: Electric Guitar
Καλαντζάκος Λουκάς : Drums
Φακανάς Γιώργο: Bass
Ζήσε και αυτόν τον Σεπτέμβρη την απόλυτη μουσική εμπειρία του Classic Rock για 7η συνεχή χρονιά!
CLASSIC ROCK 7
INFO
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – ΗΡΩΔΕΙΟ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 7298930
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/classic-rock

Τηλεφωνικά 210 7234567
Ακόμα στα εκδοτήρια της ticket services ή του Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 και στα ταμεία του Ηρωδείου

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας