You are currently viewing JUMPING QUAILS

JUMPING QUAILS


jumpinquails


Καλησπέρα σας. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Jumpin’Quails ?

Jac: Κατά τύχη, πριν από 5 χρόνια. Κάποιοι φίλοι χρειάζονταν μια μπάντα να παίζει beat rock σε ένα πάρτι. Ποτέ δεν σταματήσαμε από τότε, γιατί παρατηρήσαμε ότι μπορούμε να πίνουμε δωρεάν κάθε φορά που παίζουμε … Ωστόσο, ξεκινήσαμε σοβαρά εδώ και 2-3 χρόνια, να συνθέτουμε τη μουσική μας και να ξεκινήσουμε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη.

Ποιες θεωρείται σαν τις σημαντικότερες μουσικές σας επιρροές?

Sal: Το προσωπικό γούστο μου έχει επηρεαστεί έντονα από την απίστευτη φωνή της Nilla Pizzi και to χτύπημα των παπουτσιών του Don Lurio .

Ντιέγκο: Ο Sal έχει δίκιο, αλλά νομίζω ότι οι αναγνώστες και οι οπαδοί μας στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν τόσο καλά ιταλική παραδοσιακή μουσική . Οπότε ας πάμε σε διεθνή: πιο σημαντικές επιρροές μου είναι Sonny and Cher και το παραδοσιακό ρεπερτόριο του σοβιετικού στρατού.

Jac: Οι αρμονίες του Μπετόβεν και Μότσαρτ, καθώς και οι Kinks, Supremes και Neue Welle, τους στίχους του Bob Dylan, Serge Gainsbourg και Fabrizio DeAndré και το ρυθμό του «θερμού κινητήρα του παλιό τρακτέρ ».

“What’s Your Jump Like?” και Bishops In Tea Shops’’ είναι οι δύο δισκογραφικές σας δουλειές που κυκλοφόρησαν το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για το ύφος των τραγουδιών αλλά και για τους συντελεστές των δίσκων?

Ντιέγκο: Bishops in Tea Shops κυκλοφόρησε στην πραγματικότητα το 2011, τέλος πάντων, η ερώτηση σας είναι πολύ εύστοχη: μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί για το ύφος των τραγουδιών μας. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι το Marigot Bay είναι μεταξύ κίτρινου και κόκκινου, το Than Today είναι κάτι σαν μπλε … αλλά δεν είμαι σίγουρος γι ‘αυτό … Αχ, το έχω: Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το Green Flamingo είναι πράσινο. Σοβαρά μιλώντας, έχουμε στην πραγματικότητα κάποιου σημαντικού παράγοντες: η Jumpin’ ομαδα (Dario Bovero, Tommaso Soave και Gabriele Gambotto) και Ezra Capogna είναι οι σημαντικότεροι. Και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσω όχι μόνο γιατί μας βοήθησαν, αλλά και για την υποστήριξη τους.

Jac: Ξεκινήσαμε να συνθέτουμε μερικά από τα κομμάτια του “What’s Your Jump Like?” πριν αποκτήσουμε πλήρη αυτογνωσία, εξ ου και το όνομα του άλμπουμ. Ή πρόθεση μας όμως ήταν όντως “What’s OUR Jump Like?”. Το”Bishops”

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού στις μέχρι τώρα συναυλίες σας? Ξεχωρίζετε κάποιες σημαντικές στιγμές?

Jac: Έχουμε περιοδεύσει για χρόνια ως τώρα, και θα έλεγα ότι έχουμε ανακαλύψει διάφορα είδη αντιδράσεων, αλλά κυρίως καλά, αυτό είναι σίγουρο … Μερικές φορές έτυχε να παίζουμε σε κάποια μικρά clubs σε ορισμένα ίσως άνευ σημασίας, σε χωριά μέσα στην Ευρώπη, και σε αυτή την περίπτωση λέγαμε “εντάξει, είμαστε έτοιμοι να παίξουν σε αυτό το ωραίο club στην ύπαιθρο, κανείς μάλλον δεν θα έρθει, ας διασκεδάσουμε και όλα καλά ». .. Έκπληκτοι, αντ ‘αυτού, υπήρχαν πολλοί άνθρωπο,ι που έβλεπαν στο site μας που παίζαμε και ερχόντουσαν να μας ακούσουν, κάποιοι από αυτούς γνωρίζοντας ήδη τους στίχους των τραγουδιών μας και τραγουδώντας μαζί μας … Καλά αυτό είναι πάντα αρκετά ικανοποιητικό, όχι λιγότερο από το να παίζεις σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Μία φορά βέβαια, χρόνια πριν, συνέβη το εξής ξεκαρδιστικό: μοιραζόμασταν τη βραδιά με 3 άλλες μπάντες, και οι μουσικοί στο club υπερέβαιναν τον αριθμό σε σχέση με το κοινό … μπορεί και αυτό να συμβεί, ήταν αστείο κατά έναν τρόπο.

Ντιέγκο: Όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν είναι πάντα η ίδια. Εξαρτάται από ένα μεγάλο αριθμό απρόβλεπτων γεγονότων. Θυμάμαι μια συναυλία στις πρώτες ημέρες μας: πολλοί fans έκαναν stage diving, ακόμη και σε club των 20 τετραγωνικών, όπου το ύψος της σκηνής ήταν μόλις περίπου δέκα εκατοστά. Αυτή την άνοιξη κατά τη διάρκεια της περιοδείας’’The Bishops in Tea Shops Italian Tour in’’ (μια πόλη στη Νότια Ιταλία) περίπου χίλιοι άνθρωποι ενθαρρύνθηκαν από τον παρουσιαστή της βραδιάς να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε από τη βόρεια Ιταλία (ήταν αστείο βέβαια, και ευχαριστώ τους ανθρώπους του Θεού που το κατανόησαν.). Είμαστε πραγματικά πολύ περίεργοι να δούμε το ελληνικό κοινό: είναι η πρώτη φορά για μας …


Πιστεύετε ότι το internet βοηθάει ή όχι τους νέους καλλιτέχνες?

Sal: Κάποτε θα είχα απαντήσει “Ναι, σίγουρα, Myspace, μπλα, μπλα, μπλα!”, Αλλά τώρα έχω αλλάξει λίγο την άποψη μου. Πρώτα απ ‘όλα επειδή το Myspace δεν λειτουργεί πια, δεδομένου ότι έχει πωληθεί στον Rupert Murdock: όλοι γνωρίζουμε πόσο αργό είναι τώρα, πώς βρώμικο και χάλια. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι η ευφορία του internet ή μανία επανέρχεται στη σωστή του διάσταση. Οι άνθρωποι κατάλαβαν επιτέλους ότι χρειάζεται ένα πραγματικό κόσμο, με την πραγματική μυρωδιά, με άλλους πραγματικούς ανθρώπους να επικοινωνούν και με πραγματικά αντικείμενα. Έτσι τι είναι πραγματικά σημαντικό για μια μπάντα να περιοδεύει, παίζοντας σε συναυλίες και να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους και στη συνέχεια, αλλά μόνο τότε υπάρχει το internet. Η ιστοσελίδα μας είναι πραγματικά σημαντική για εμάς, διότι το Bishops in Tea Shops is distributed υπάρχει σε (Mp3, βινύλιο και CD) μόνο μέσω της ιστοσελίδας μας, έτσι δεν είμαι καθόλου κάποιο είδος Rock-n-Roll Amish, απλώς προσπαθώ να βάλω τα πράγματα σε σωστή προτεραιότητα.

 
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι στο ελληνικό κοινό, λίγο πριν την συναυλία σας στην Αθήνα?

Sal: Απολαύσετε τον εαυτό σας(το έγραψε στα Ελληνικά), ελπίζω να είναι σωστό, θα ήθελα να πω Απολαύστε τον εαυτό σας και απολαύστε την συναυλία!
Ντιέγκο: Πώς μπορώ να πω στα ελληνικά «Πίνετε πολύ, χορέψτε πολύ, κάντε κάποιο τρίκλισμα κάντε τα όλα..”;
Jac: όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα της σκέψης …,λοιπόν να το συνεχίσουν και να σκεφτούν σοφά: μη χάσετε πρώτη συναυλία μας στη χώρα σας!

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον.

Ντιέγκο: Έχουμε πραγματικά πολλά σχέδια, και πολλές μπερδεμένες ιδέες επίσης. Το “Bishops in Tea Shops” θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Σκανδιναβία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτή την περίπτωση «κυκλοφορεί» δεν σημαίνει μόνο ότι το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη σελίδα μας www.jumpinquails.com , αλλά, πιο σημαντικό, για την 3η Οκτωβρίου το “Bishops in Tea Shops” θα ανακοινωθεί επίσημα και σε ραδιόφωνο, webzine, περιοδικά και ούτω καθεξής.

Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στην περιοδεία μας. Όπως γνωρίζετε στην Αθήνα θα είναι η πρώτη συναυλία της περιοδείας μας, η οποία θα περάσει από Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσσοβο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και σχεδιάζουμε και άλλες. Πρόκειται να παίξουμε τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο στη Γερμανία και … Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, διότι όλα πρέπει να επιβεβαιωθούν … θα δούμε!

Jac: Εν συντομία, ο πρώτος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να γνωρίσουν το έργο μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τη μουσική μας σε club και συναυλιακούς χώρους, δεύτερο βήμα, να συνεχίσουμε να ηχογραφούμε νέα albums, τρίτο βήμα, να γίνουμε πλούσιοι και διάσημοι. Βήμα προς βήμα, ξέρετε.

 
Τζανιδάκης Κων/νος