You are currently viewing GANZI GAN

GANZI GAN


Γεια σας Ganzi Gun!
Ευχαριστούμε για την ευκαιρία της συνέντευξης!

1) Μιλήστε μας για την ιστορία και τη δημιουργία των Ganzi Gun!
Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για τη πρόσκληση. Όταν φίλοι μαζεύοντε και παίζουνε κομμάτια που αγαπάνε από άλλες μπάντες και δένουν μεταξύ τους, τότε η ανάγκη για δικιά τους έκφραση πάνω στη μουσική εμφανίζεται. Αυτός είναι και ο σκοπός δημιουργίας των Ganzi Gun. Ανάγκη για έκφραση μέσα από τη μουσική, τη δικιά μας μουσική. Οπότε μετά από αρκετά live με διασκευές, έφτασε η στιγμή για τα δικά μας κομμάτια.

2) Ποιο είναι το μουσικό συστατικό που θα λέγατε ότι σας χαρακτηρίζει;
Η απόλαυση, μουσκή ή μη. Η αίσθηση του να παίζεις live και να παίρνεις το χειροκρότημα του κόσμου. Η χαρά δημιουργίας κάτι καινούργιου.

3) Τι σημαίνουν οι Ganzi Gun για εσάς; Είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία ή θέλετε να επενδύσετε σε αυτό;
Κοιτάξτε, είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι είναι υπερβολικά δύσκολο να κάνεις μια καριέρα είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό και να ζεις μέσα από αυτό και να είσαι άνετος. Έχουμε επενδύσει και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Προφανώς δε καταρίπτουμε καμία ευκαιρία προτού σκεφτούμε πως θα μας επηρεάσει στη καθημερινή ζωή μας ή τις δουλειές μας. Εννοείται πως είναι μία μορφή ψυχοθερεπείας, γιατί αφήνουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους να εφραστούμε όπως θέλουμε.

4) Το τελευταίο σας album ”Time Is Now” έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγα χρόνια. Είναι ένα πολύ καλό album που κατά τη γνώμη μου σας ανέβασε! Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την τελευταία σας δουλειά;
Ευχαρστούμε πολύ! Το ‘’Time is Now’’, είναι η συνέχεια και μία πιο συγκεκριμένη μορφή έκφρασης πάνω στη μουσική μας από το ‘’Welcome to the Show’’, καθώς έχει να κάνει με έναν άνθρωπο, που περνάει κάποιες καλές και κάποιες κακιές φάσεις στη ζωή του/της. Ένα theme album, το οποίο δε το είχαμε σκεφτεί καν να πούμε την αλήθεια και νομίζω ότι ο David κατά την περίοδο των ηχογραφήσεων, μία φορά μας είπε ‘’Ωραίο θεματικό album’’. Είναι πιο δυναμικό και σε ήχο και σε στίχο σίγουρα από το πρώτο και ελπίζουμε να έχουμε έναν άξιο απόγονο.

5) Είστε έτοιμοι για κάτι καινούριο; Να αναμένουμε ένα νέο album στο κοντινό μέλλον;
Έχουμε κάποια καινούργια κομμάτια στην αρχική τους μορφή τουλάχιστον, έτοιμα να προβαριστούν, αλλά και κάποιες άλλες ιδέες που θέλουν ακόμα χρόνο και δουλειά. Αν όλα πάνε καλά και δε φάμε καμία μούντζα πάλι, βλέπε Covid, ελπίζουμε από φθινόπωρο του 2024, να μπούμε στούντιο να γράψουμε.

6) Αν ναι, τι στοιχεία αναμένεται να ακούσουμε σε αυτό το νέο album;
Γενικά το ύφος, προσπαθούμε να το κρατάμε σε όρια. Ναι μεν, να πειραματιστούμε με άλλες ιδέες ή ήχους ώστε να έχουμε κάτι διαφορετικό, αλλά να μην ξεφύγουμε τελείως. Το να προσθέσουμε μια τσαχπινιά ας πούμε σε ένα δύο κομμάτια, όχι μόνο μας αρέσει, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και όσο πιο σωστά γίνεται. Πάρτε για παράδειγμα το ‘’Fist my way through you’’, από το ‘’Time is Now’’. Το κουπλέ του έχει στοιχεία hip hop, με τον τρόπο που τραγουδιέται, αλλά ταυτόχρονα δε ξεφεύγει από το γενικό αποτέλεσμα που θέλουμε και εμείς οι ίδιοι, το οποίο είναι το hard rock. Όσο αναφορά συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, δε το αποκλείουμε, αλλά μάλλον για τον επόμενο δίσκο δε θα υπάρξει κάτι τέτοιο.

7) Από live τι γίνεται; Έχετε κάτι στα σκαριά;
Όχι ακόμα αν και κοιτάμε κάποια για το καλοκαίρι. Ελπίζουμε να κλείσουμε κάτι πριν τις διακοπές γατί μετά είμαστε για στούντιο και ηχογραφήσεις μόνο.

8) Ποιο είναι το όραμα των Ganzi Gun;
Να παίζουμε live και να βγάζουμε νέο υλικό. Κακά τα ψέματα, όταν μεγαλώσουμε και δε μπορούμε να το κάνουμε πλέον αυτό, θα έχουμε να λέμε ότι το κάναμε. Κάναμε αυτή τη κίνηση με τη πορεία που είχαμε και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Πραγματικά το να παίζεις με ανθρώπους που ‘’κολλάτε’’ μουσικά και να δημιουργείτε μαζί, είναι κάτι εξαιρετικό.

9) Ευχαριστούμε Ganzi Gun! Κλείστε με ένα μήνυμα για το καλοκαίρι που έρχεται!
Εμείς ευχαριστούμε για τη πρόσληση! Ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι σε όλους και ελπίζουμε να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή!

 

https://www.facebook.com/steve.xanthis
https://www.instagram.com/steve.xanthis/

ΒΙΝΤΕΟ

Fading Lights Video Clip: https://youtu.be/aS6LoWIaNd0

Over The City Video Clip: https://youtu.be/mYW9pku2Yso

Siren Single: https://www.youtube.com/watch?v=kB3kJNQ8EuE

Sweet Sadness Lyric video: https://www.youtube.com/watch?v=LqWeCHztsPk

Lonely Boy – Hard Rock Cover from The Black Keys: https://youtu.be/Fy4RDkcCoVA

My little Bitch video clip: https://youtu.be/zYjAt5ls-Gk

Time Is Now: https://youtu.be/nuD58HWbYIY

 

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/ganzigun 

https://twitter.com/GanziGun 

https://www.youtube.com/@ganzigun4643