Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

39 χρόνια χωρίς τον Bill Haley


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Γεννήθηκε το 1925 στο Μίσιγκαν και 30 χρόνια αργότερα κατάφερε μαζί με τους ‘’κομήτες του’’ να ταρακουνήσει συθέμελα τον πλανήτη. Μιλάμε φυσικά για τον μεγάλο Bill Haley ο οποίος άναψε τη σπίθα που έμελε να αλλάξει τα μουσικά δρώμενα μια για πάντα. Το τραγούδι του ‘’Rock Around The Clock’’(μέσα από την κινηματογραφική ταινία ‘’Η Ζούγκλα Του Μαυροπίνακα’’) έγινε το 1955 η πρώτη μεγάλη παγκόσμια rock n’n’ roll επιτυχία και έκανε μια ολόκληρη γενιά να χοροπηδάει στους καινούργιους ρυθμούς

. Ο Bill Haley βέβαια είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του αρκετά πριν. Το 1951 είχε ηχογραφήσει τα ‘’Rocket 88’’ και ‘’Rock The Joint’’ και ένα χρόνο αργότερα το περίφημο ‘’Crazy Man, Crazy’’. Το 1954 γνώρισε την πρώτη του αξιοσημείωτη επιτυχία διασκευάζοντας σε πιο γρήγορο τέμπο το ‘’Shake, Ratle and Roll’’ του Big Joe Turner. Μετά το ‘’Rock Around The Clock’’ στις συναυλίες δεν έπεφτε καρφίτσα και δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία δυσκολευόταν να ελέγξει την κατάσταση.

bill haley comets

Το 1956 πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του με το κλασικό ‘’See You Later Alligator’’. Αν και σταδιακά η δημοτικότητα του άρχισε να πέφτει ποτέ δεν έχασε την επαφή του με το κοινό . Έδωσε απίστευτες συναυλίες σε Ευρώπη και Νότιο Αφρική και αντιμετωπιζόταν πάντα σαν ένας από τους μεγάλους πρωτεργάτες της rock μουσικής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η συναυλία που έδωσε το 1972 στο Γουέμπλευ και η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο. Έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου του 1981 από καρδιακή προσβολή, παραμένοντας όμως πάντα ένας από τους πρωτοπόρους της Rock' n' Roll μουσικής.

Δισκογραφία

1955 Shake Rattle & Roll
1955 He Digs Rock'n'roll
1956 Rock 'n' Roll Stage Show
1956 Music for the Boyfriend
1957 Rock the Joint!
1957 Rockin' the Oldies
1958 Rockin' Around the World
1959 Chicks
1960 Strictly Instrumental
1961 Bill Haley's
1962 Twisting Knights
1968 Rip It Up
1973 Mister Rock 'N' Roll
1974 Live in London 74
1974 Live in Sweden
1974 Scrapbook: Live at the Bitter End
1976 Rock Around the Country
1978 Armchair Rock'n'roll
1981 Rock'n'roll Forever
1981 Rock'n'Roll Revival
1995 Tesoros de La Musica
1995 Later Alligator
1996 Rock Encore
1997 3 for 3: Bill Haley, Jerry Lee Lewis & Carl Perkins
1999 Twistin' Knights at the Round Table live
2000 Millennium Edition
2000 See You Later Alligator
2001 Merry Christmas
2002 See You Later Alligator
2002 Rock Around the Clock
2003 Rock 'N' Roll Show
2005 For Dancers Only
2006 Together: Bill Haley & the Comets / Little Richard

Κώστας Τζανιδάκης

Ο Jimi Hendrix στο Νο 1 των βρετανικών charts


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 21 Νοεμβρίου του 1970, δύο μήνες μετά τον θάνατό του, ο Jimi Hendrix βρισκόταν στο Νο 1 των βρετανικών charts με τραγούδι με το ''Voodoo Child'' (Slight Return). Το τραγούδι υπήρχε στο άλμπουμ ‘’ Electric Ladyland’’ και ήταν το μοναδικό κομμάτι του σπουδαίου καλλιτέχνη που έφτασε μέχρι την κορυφή.

 

Κώσατς Τζανιδάκης

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια χωρίς τον παραγωγό Terry Melcher


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 19 Νοεμβρίου του 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο παραγωγός Terry Melcher. Ο Melcher ήταν γιός της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day, ενώ μεταξύ άλλων συνέγραψε το τραγούδι ‘’Kokomo’’ των Beach Boys και έκανε την παραγωγή για το ‘’Mr Tambourine Man’’ των Byrds.

Κώστας Τζανιδάκης

Το απειλητικό τηλεφώνημα στον Elvis!


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 28 Αυγούστου tτου1970, κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του Elvis στο  ‘’International Hotel’’ του Λας Βέγκας, ένας φρουρός ασφαλείας του ξενοδοχείου  έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, στο οποίο του είπαν ότι κάποιος θα πυροβολούσε τον Elvis Presley κατά την τελευταία του συναυλία! Ζήτησε μάλιστα 50.000 δολάρια για να αποκαλύψει το όνομα του μελλοντικού δράστη! Παρότι είχε έρθει και ένα γράμμα σε απειλητικό ύφος, ο Elvis έδωσε κανονικά στη συναυλία, χωρίς φυσικά να συμβεί το παραμικρό.

Σαν σήμερα ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του ‘’Bohemian Rhapsody’'


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Πριν από 43 χρόνια, στις 24 Αυγούστου του 1975, ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του περίφημου ‘’Bohemian Rhapsody’’, των θρυλικών Quenn. Το τραγούδι που ήταν μία σύνθεση του Freddie Mercury, κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ ‘’A Night at the Opera’’. Κατέκτησε την κορυφή των charts σε Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Στη Βρετανία μάλιστα επέστρεψε στο Νο 1 το 1991 (όπως και στην Ιρλανδία)!

Freddie Mercury – lead and backing vocals, piano, operatic vocals
Brian May – electric guitar, operatic vocals
Roger Taylor – drums, timpani, gong, operatic vocals
John Deacon – bass guitar

57 χρόνια από την ηχογράφηση του ''Crazy''


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 21 Αυγούστου του 1961 η Patsy Cline ηχογραφεί την μεγάλη της επιτυχία με τίτλο "Crazy". Το τραγούδι είχε γράψει ο Willie Nelson και αρχικά προοριζόταν για τον τραγουδιστή Billy Walker, ο οποίος το απέρριψε ως πολύ γυναικείο. Το"Crazy". με την εκτέλεση της Patsy Cline, έφτασε μέχρι το Νο1 της Αμερικής το 1962.

 

Κώστας Τζανιδάκης

Οι Doors κατακτούν την Αμερική με το ’’Light My Fire’’


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 29 Ιουλίου οτυ 1967 οι Doors σκαρφαλώνουν στην κορυφή της Αμερικής με την μεγάλη τους επιτυχία ’’Light My Fire’’ . Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1966 και κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου της επόμενης χρονιάς.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1967 εμφανίστηκαν στο περίφημο "Ed Sullivan Show", όπου τους  ζητήθηκε να αλλάξουν τον στίχο "girl, we couldn't get much higher", σε "girl, we couldn't get much better". Στην αρχή δέχτηκαν αλλά ο Jim Morison ερμήνευσε το ’Light My Fire’’ χωρίς καμία αλλαγή! Για το λόγο αυτό, το συγκρότημα δεν προσκλήθηκε να εμφανιστεί ξανά στο συγκεκριμένο σόου.

Εκτός από την Αμερική το τραγούδι έφτασε μέχρι το Νο1 και στην Ιρλανδία.

 

 

’Light My Fire’’

Τζιμ Μόρισον - φωνητικά

Ρόμπι Κρίγκερ - κιθάρα

Ρέι Μάνζαρεκ - πλήκτρα, μπάσο

Τζον Ντένσμορ - τύμπανα

Ο Elvis στη κορυφή της Βρετανίας με το ‘’(You're The) Devil In Disguise’’


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 29 Ιουλίου του 1963 ο Elvis ανεβαίνει, κατά την προσφιλή του συνήθεια, στην κορυφή της Βρετανίας με το τραγούδι ‘’(You're The) Devil In Disguise’’. Το κομμάτι που έγραψαν οι Bill Giant, Bernie Baum και Florence Kaye και είχε ως δεύτερη πλευρά το "Please Don't Drag That String Around", ηχογραφήθηκε στις 26 Μαίου του 1963 στα RCA Studios στο Nashville και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Εκτός από την Βρετανία κατέκτησε την κορυφή σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φιλανδία και Καναδά ενώ στην Αμερική έφτασε μέχρι το Νο 3. Κλικ εδώ

38 χρόνια από το ''Back in Black’’


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 25 Ιουλίου του 1980 κυκλοφόρησε το έβδομο στούντιο άλμπουμ των AC/DC με τίτλο ‘’Back in Black’’. Οι ηχογραφήσεις έγιναν τον Απρίλιο και τον Μάιο του ίδιου έτους, λίγο μετά τον αναπάντεχο θάνατο του τραγουδιστή τους Bon Scott. Στα φωνητικά ήταν για πρώτη φορά ο Brian Johnson, με τον δίσκο να γνωρίζει τεράστια επιτυχία φτάνοντας στο Νο 1 της Βρετανίας και μέχρι το Νο 4 στην Αμερική!  

 

 

Side one
1. "Hells Bells" 5:10
2. "Shoot to Thrill" 5:17
3. "What Do You Do for Money Honey" 3:33
4. "Given the Dog a Bone" 3:30
5. "Let Me Put My Love into You" 4:16

Side two
6. "Back in Black" 4:14
7. "You Shook Me All Night Long" 3:30
8. "Have a Drink on Me" 3:57
9. "Shake a Leg" 4:06
10. "Rock and Roll Ain't Noise Pollution" 4:15

Ο Brian May έγινε 71 ετών!


Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 82
Φεβ 26,
Notice: Undefined property: K2ViewItemlist::$item in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rockandr/public_html/templates/ts_dailytimes/html/com_k2/templates/default/tag.php on line 83
2020

Στις 19 Ιουλίου του 1947 γεννήθηκε ο κιθαρίστας των Queen, Brian May. Μαζί με το θρυλικό συγκρότημα ηχογράφησε ορισμένα από τα σημαντικότερα rock τραγούδια όλων των εποχών, ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος της κιθάρας του άφησε εποχή.

 

Δισκογραφία με  Queen

"Keep Yourself Alive" (1973)
"Some Day, One Day" (1974)
"She Makes Me (Stormtrooper in Stilettoes)" (1974)
"'39" (1975)
"Good Company" (1975)
"Long Away" (1976)
"All Dead, All Dead" (1977)
"Sleeping on the Sidewalk" (1977)
"Fat Bottomed Girls" (1978)
"Leaving Home Ain't Easy" (1978)
"Sail Away Sweet Sister" (1980)
"Flash" (1980)
"Put Out the Fire"
"Las Palabras de Amor" (1982)
"I Go Crazy" (1984)
"Who Wants to Live Forever" (1986)
"I Want It All" (1989)
"Lost Opportunity" (1991)
"Mother Love" (1995)
"Let Me Live" (1995)
"No-One but You" (1997)


Solo

Back to the Light (1992)
Another World (1998)
Furia (2000) soundtrack

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Η ιδέα του “ALL SHOOK UP” WEEKENDER , Thessaloniki’s Coolest Rockin’ Weekender, προέκυψε μέσα από την αγάπη των διοργανωτών, της εποχής
    Read More
  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL