david-bowie

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, ο μεγάλος David Bowie

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

 

david-bowie

 

Τον προηγούμενο μήνα έφυγε από τη ζωή ο Lemmy, τέσσερις ημέρες μετά τα γενέθλια του. Στις 10 Ιανουαρίου η μοίρα ξανάπαιξε το ίδιο σχεδόν παιχνίδι. Δύο ημέρες μετά τα γενέθλια του και την κυκλοφορία του νέου δίσκου με τίτλο “Blackstar”, έφυγε από κοντά μας ο David Bowie, σε ηλικία 69 ετών. Για 18 μήνες έδινε τη μάχη του με τον καρκίνο, ήρεμα μαζί με την οικογένεια του. Έτσι δηλαδή όπως έφυγε.. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του παραγωγού του, Tony Visconti, το “Blackstar  ήταν ένα «αποχαιρετιστήριο δώρο» για τους θαυμαστές του. Τι περισσότερο να πούμε από ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλα τα μουσικά αριστουργήματα αλλά και τις κινηματογραφικές ταινίες που μας χάρισε από το 1967 μέχρι σήμερα.

 

Studio albums

    David Bowie (1967)
    David Bowie (also released as Space Oddity) (1969)
    The Man Who Sold the World (1970)
    Hunky Dory (1971)
    The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
    Aladdin Sane (1973)
    Pin Ups (1973)
    Diamond Dogs (1974)
    Young Americans (1975)
    Station to Station (1976)
    Low (1977)
    “Heroes” (1977)
    Lodger (1979)
    Scary Monsters (And Super Creeps) (1980)
    Let’s Dance (1983)
    Tonight (1984)
    Never Let Me Down (1987)
    Tin Machine (1989)
    Tin Machine II (1991)
    Black Tie White Noise (1992)
    The Buddha of Suburbia (1993)
    Outside (1995)
    Earthling (1997)
    ‘Hours…’ (1999)
    Heathen (2002)
    Reality (2003)
    The Next Day (2013)
    Blackstar (2016)

 

Filmography

1967    The Image
1969    The Virgin Soldiers
1970    Pierrot in Turquoise or The Looking Glass Murders
1976    The Man Who Fell to Earth
1978    Just a Gigolo
1981    Christiane F. (Wir Kinder vom Bahnhof Zoo)
1982    The Snowman
    Baal
1983    Merry Christmas, Mr. Lawrence
    The Hunger
    Yellowbeard
1985    Into the Night
1986    Labyrinth
    Absolute Beginners
1988    The Last Temptation of Christ
1991    The Linguini Incident
1991    Twin Peaks: Fire Walk with Me
1996    Basquiat
1998    Gunslinger’s Revenge (Il mio West)
1999    Everybody Loves Sunshine
2000    Mr. Rice’s Secret
2001    Zoolander
2006    The Prestige
2007    Arthur and the Invisibles
2008    August
2008    SpongeBob SquarePants
2009    Bandslam